محمد فوقی، مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران در گفتگو با خبرنگار شبستان درخصوص غبارروبی مساجد در آستانه فرارسیدن ماه مبارک رمضان، اظهار داشت: مسجد خانه خدا و خلق خدا، پایگاه نشر معارف الهی و تلاوت آیات نور است و باید به نحو شایسته ای تکریم شود.
وی ادامه داد: غبارروبی فیزیکی و ظاهری مساجد جهت حضور نمازگزاران در ماه مبارک رمضان امری بسیار پسندیده و ارزشمند است و می طلبد فضای مساجد با نظافت و بهداشت جهت حضور تمامی اقشار جامعه به ویژه نوجوانان و جوانان مهیا شود.
فوقی تاکید کرد: غبارروبی مساجد باید منشأ تحولات عمیق در بعد فکری و اعتقادی جامعه شود و این امر اثرات معنوی بسیاری را در پی دارد.
وی با بیان اینکه علاوه بر غبارروبی مسجد، عوامل اجرایی مسجد و دست اندرکاران آن هم باید غبارروبی فکری داشته باشند، گفت: متولیان مساجد باید با گشاده رویی، ایجاد برنامه های مفید و ثمربخش زمینه جذب نوجوانان و جوانان را به این پایگاه های معنوی فراهم کنند.
فوقی با اشاره به آغاز فعالیت های اوقات فراغت در کانون های فرهنگی و هنری، اظهار داشت: برنامه های مسجد باید بر اساس نیاز نوجوانان و جوانان به همراه ایجاد هیجان، تحرک، نشاط، شادابی، فرح بخشی و جاذبه برنامه ریزی شود.
وی افزود: برخورد نامناسب برخی از مسئولین مساجد و برگزاری برنامه های کلیشه ای و تکراری برای جوان ملال آور است و موجب بی رغبتی آنان نسبت به حضور در مساجد می شود.
فوقی با بیان اینکه قرآن کریم بر روی عمران معنوی مسجد نظیر فضای فکری، فرهنگی و اعتقادی آن و دوری از هرگونه خرافات و موهومات تاکید دارد، خاطرنشان شد: خدای متعال ظالم ترین مردم و تخریب مساجد را منتسب به کسانی می داند که مانع حضور مردم در مساجد می شوند.
وی با اشاره به اینکه فراهم کردن زمینه های حضور مردم در مساجد نوعی تکریم و تعظیم مساجد و شعائر اسلامی است، گفت: حضور ائمه جماعت و روحانی جهت ترویج و تبیین آموزه های دینی در بین مردم نیز نوعی غبارروبی مساجد محسوب می شود.
فوقی با بیان اینکه مسجد فاقد امام جماعت همانند کلاس درس دانش آموزان بدون معلم است، یادآورشد: 50 درصد مساجد مازندران بدون امام جماعت و روحانی است که باید به فکر چاره بود.
وی، یکی از راه های گرایش مردم به دین و کاهش آسیب های اجتماعی و مقابله با ناهنجاری های اجتماعی را در گرو حضور ائمه جماعت در مساجد دانست و بر توجه بیشتر نسبت به حل این مشکل تاکید کرد.
فوقی، بر لزوم برنامهریزی برای اعتلای مساجد تاکید کرد و گفت: با توجه به منویات مقام معظم رهبری درخصوص نگاه راهبردی به مساجد و راه های جذب نوجوانان و جوانان به فعالیت های مسجد، برنامه ریزی مدون و آگاهانه برای کاهش آسیب های اجتماعی در دستور کار کانون های فرهنگی و هنری لحاظ شود.
وی با بیان اینکه سالانه هزینه های زیادی صرف مبارزه با ناهنجاری ها و آسیب های اجتماعی می شود، اذعان داشت: اگر درصدی از این اعتبارات در کانون های فرهنگی و هنری مساجد هزینه شود در کاهش منکرات بسیار ثاتیرگذار است و باید پیشگیری را از درمان و مبارزه جدی تر تلقی کنیم.
فوقی، راه اصلاح بسیاری از مشکلات فرهنگی و اجتماعی جامعه احیاء و توجه به مساجد دانست و گفت: اگر اعتبارات مورد نیاز جهت برنامه های فرهنگی و هنری به مساجد اختصاص یابد، تقویت دینداری و کاهش ناهنجاری های اجتماعی حاصل می شود.
پایان پیام/
نظر شما