حمایت از معتادان 2 سال پاکی از اعتیاد/بهبود یافتگان صاحب مسکن می‌شوند

خبرگزاری شبستان:رییس سازمان بهزیستی ازحمایت ویژه معتادان بهبود‌یافته‌با2 سال پاکی‌ خبردادو گفت:با مصوبه شورای معاونین وزارت تعاون ازاین پس خدمات ویژه‌ای درزمینه مسکن واشتغال به معتادان بهبود یافته ارایه می شود.

به گزارش خبرنگار شبستان، هاشمی، رییس سازمان بهزیستی با حضور در شبکه 4 سیما گفت: با توجه به تصویب قانون‌گذار، فرد معتاد بیمار تلقی می‌شود و در صورتی که اصرار به اعتیاد داشته باشد، مرتکب اعمال مجرمانه شده است. در واقع از نگاه ما معتاد یک بیمار محسوب می‌شود.

 

وی اظهار کرد: تلاش ما این است که از خانواده‌های معتادان در حوزه مداخله به عنوان یک طب اجتماعی و طب آسیب‌های اجتماعی  استفاده کنیم.

 وی با بیان اینکه سازمان بهزیستی چندین دهه است که در حوزه پیشگیری و مداخله فعالیت می‌کند، افزود: ما اکنون در حوزه پیشگیری، اجتماع‌محور و حوزه‌محور هستیم.

 

وی با بیان اینکه بیش از 13 میلیون نفر تحت آموزش قرار گرفتند، خاطرنشان کرد: این آموزش‌ها بخشی توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر و بخشی هم توسط سازمان بهزیستی انجام می‌شود.

 

وی با بیان اینکه 96 درصد از شهروندان راهنمایی‌ها و پاسخ‌های خود را از سازمان بهزیستی دریافت می‌کنند، گفت: ما اگر افرادی را که در حوزه پیشگیری و یا مواد مخدر سوالی داشته باشند آنها را راهنمایی می‌کنیم.

هاشمی در ادامه اظهار کرد: سازمان بهزیستی دارای 230 مرکز می‌باشد که معتادان را پناه می‌دهد.

 

رییس سازمان بهزیستی خاطر نشان کرد:در ماه‌های اخیر اقدام خوبی نیز از سوی سازمان بهزیستی و با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر شکل گرفت و در نهایت مراکز توانمند‌سازی و حرفه‌آموزی معتادان بهبود‌یافته راه‌اندازی شد.

 

هاشمی گفت: این مراکز منجر می‌شوند تا زنجیره درمان معتادانی که در گذشته ناقص بود تکمیل شود و در نهایت معتادان بهبود یافته می‌توانند با حضور در این مراکز از خدمات مختلف از جمله شغل و حرفه‌آموزی استفاده کنند.

 

رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: در حال حاضر 5 مرکز توانمند‌سازی و حرفه‌آموزی ویژه معتادان بهبود یافته در سطح کشور راه‌اندازی شده‌اند که به زودی در تمامی استان‌ها این مراکز راه‌اندازی خواهند شد.

 

رییس سازمان بهزیستی تصریح کرد: مسایلی از قبیل اشتغال، مسایل خانوادگی از جمله مشکلاتی است که معتادان بعد از ترک با آن مواجه هستند ولی این مشکل توسط سازمان تعاون و رفاه اجتماعی برطرف شد.

 

وی با بیان اینکه فقط 20 درصد از معتادان در کشورهای خارجی در شرایط بهبودی باقی می‌مانند، تصریح کرد: در ایران نیز این میزان کمتر از 20 درصد است.

 

وی با بیان اینکه بازگشت معتادان گره‌ای است که از چند وجه باید به آن نگریسته شود، خاطرنشان کرد: این مشکل موجب پایین‌آمدن راندمان کشور از لحاظ اقتصادی، اجتماعی و نیروی انسانی می‌شود.

 

وی با بیان اینکه شیوع‌شناسی، پایش و ارزیابی در سنوات گذشته بوده و اکنون نیز ادامه دارد، تصریح کرد: ما کشوری هستیم که برنامه مدون برای مبارزه با مواد مخدر داریم که اخیرا هم یک برنامه‌ای تحت عنوان برنامه صیانتی داریم که در مرحله پایلوت است که یک نگاه جامع و تکمیلی نسبت به معتادان دارند.

 

رشد 28 درصدی بودجه سازمان بهزیستی

هاشمی با بیان اینکه بودجه سازمان بهزیستی در حوزه مواد مخدر 28 درصد رشد داشته است، اظهار کرد: ولی با وجود همه این برنامه‌ها و اقدامات جای نگرانی داریم.

 

وی با اشاره به اولویت‌های درمان در سازمان بهزیستی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه سن مصرف مواد مخدر در حال پایین‌آمدن است و مواد صنعتی جایگزین مواد سنتی شده است بر همین اساس ما کلیه اقدامات خود را همه‌روزه آپدیت می‌کنیم و سعی داریم در شیوه‌های درمان از مدل‌های مختلف استفاده کنیم.

 

وی ادامه داد: در حال حاضر در سازمان بهزیستی درمان سرپایی با متادون و روش پرهیزمدار انجام می‌شود که بنده یکی از موافقان و طرفداران این شیوه هستم.

 

رییس سازمان بهزیستی با بیان اینکه تعدادی از کمپ‌های ترک اعتیاد استانداردهای لازم را ندارند، افزود: امسال تعدادی از کمپ‌های غیرمجاز از دایره فعالیت خارج خواهند شد و بیش از 800 کمپ غیرمجاز در کشور داریم.

 

وی با بیان اینکه پیشگیری اصل اول در حوزه مبارزه با مواد مخدر است، خاطرنشان کرد: پیشگیری که از خانواده‌ها شروع شود بسیار مهم و حایز اهمیت است و همچنین نهادهای حمایتی در رویکرد خود باید به پیشگیری و اجتماع‌محور بودن برنامه ها توجه کنند.

 

وی با بیان اینکه آموزش‌های سازمان بهزیستی، آموزش‌های مهارتی مانند مقابله با مشکلات موجود در زندگی معتادان است، تصریح کرد: ما باید از محیط‌های آموزشی مراقبت کنیم.

 

وی با اشاره به تعریف اعتیاد تصریح کرد: مصرف مواد به صورت مزمن، تکراری و پیش‌رونده به مسایل اعتیاد گفته می‌شود حتی وابستگی به برخی قرص‌ها و داروهای مجاز و در صورتی که تکراری و مزمن باشد، اعتیاد تلقی می‌شود.

وی بر لزوم اطلاع‌رسانی و آموزش از طریق رسانه ملی تأکید کرد و افزود: صدا و سیما باید علایم اولیه اعتیاد را به مردم آموزش دهد و همچنین مربیان و اولیا و شهروندان نیز

 

وی با بیان اینکه متأسفانه اعتیاد امروز مانند یک ویروس اجتماعی در حال گسترش است که ما باید در رابطه با این موضوع آگاه‌سازی کنیم، خاطرنشان کرد: ما باید محیط‌های شهری، روستایی و کارگری را تحت کنترل درآوریم.

 

وی ادامه داد: در حال حاضر 12 کارشناس، روان‌شناس و مددکار اجتماعی در محیط‌های کارگری آموزش‌های لازم را به افراد ارایه می‌دهند.

وی گفت: خوشبختانه 440 حوزه محیط‌های مداخله‌ای به صورت مستقیم در کشور حضور دارند که به افراد را آموزش می دهند.

 

وی با بیان اینکه عمده فعالیت‌های سازمان بهزیستی در سه حوزه خدمات اجتماعی، توانبخشی و پیشگیری است، افزود: سازمان بهزیستی از معدود سازمان‌هایی است که بیشترین برنامه‌های آن اجتماع‌محور  بوده و رویکرد این سازمان بیشتر سازمان‌های مردم‌نهاد است.

 

 هاشمی خاطر نشان کرد:این سازمان در 440 نقطه از کشور حضور دولتی و در بیش از 10 هزار نقطه به صورت غیردولتی حضور فعال دارد ضمن اینکه خط ملی 09628 به صورت شبانه‌روز آماده پاسخگویی به خانواده‌ها در حوزه درمان و پیشگیری اعتیاد است.

 

رییس سازمان بهزیستی ازحمایت ویژه معتادان بهبود‌یافته‌ای که 2 سال پاکی‌ خبر داد و گفت: در این راستا و با مصوبه شورای معاونین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از این پس خدمات ویژه‌ای به معتادان بهبود یافته در حوزه اشتغال حمایت‌های بیمه‌های و مسکن ارائه می شود.

 وی ادامه داد: در سال جاری 167 هزار مورد تماس حضوری داشتیم که به 4/96 درصد آنها پاسخ داده شد.

 

وی با بیان اینکه از شهروندان خواهشمندیم مراقب فرزندان خود در حوزه مواد مخدر باشند، افزود: درخواست ما این است آموزش‌ مهارت‌های زندگی را مورد توجه قرار دهند، ما باید از فرزندان خود صیانت کنیم و همچنین مربیان و معلمان نیز باید به این امر کمک کنند زیرا این یک وظیفه الهی است.

 

 

پایان پیام/

کد خبر 378852

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha