به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ محمدرضا شکرچی زاده، رییس مرکز تحقیقات راه و مسکن وزارت راه و شهرسازی امروز (یکم تیر) در دومین کارگروه هم اندیشی پژوهشی، راهبردی و کاربردی توسعه استان که در محل دانشگاه دولتی بجنورد برگزار شد، گفت: بایستی از پشتوانه دانشگاه های استان برای بارورتر کردن فعالیت ها در بخش های مختلف استفاده کرد.
وی بر مدیریت تحقیقات با استفاده از همه امکانات تاکید کرد و افزود: ارتباط با دانشگاه ها باید جدی تر انجام شود.
توجه به مقوله تحقیق لازمه پیشرفت در جامعه
دکتر شکرچی زاده، تصریح کرد: اگر میخواهیم در جامعه پیشرفت حاصل شود و وظایفمان را درست انجام دهیم بایستی به مقولی تحقیق به گونه جدی تر بنگریم.
وی با اشاره به طرح پروژه های متعدد در سطح کلان کشور خاطر نشان کرد: اگر بخواهیم مسیری را که الان داریم ادامه دهیم و توسعه شهری بدون حساب پیش رود، سرنوشت بدی را پیش رو داریم.
وی با بیان اینکه واگذاری شهری بیش از تراکم، مسائلی ایجاد می کند که جدی است، فقر شهری، پایین آمدن سطح تحمل انسان، مسائل اجتماعی، آلاینده ها و ترافیک بالا را از جمله مشکلات برشمرد که باید در سطح ملی مورد توجه قرار گیرد.
رییس مرکز تحقیقات راه و مسکن وزارت راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: هم اکنون ساختمان و مسکن سهم مهمی در اقتصاد کلان کشور دارد که می بایست با همکاری دانشگاه ها و ادارات مرتبط راهکارهای عملی برای رفع معضل این حوزه یافت.
گسترش روحیه فردی و جزیره ای عمل کردن آسیب زاست
معیدفر، مشاور وزیر راه و شهرسازی در امور اجتماعی نیز با بیان اهمیت مسائل اجتماعی و فرهنگی در جامعه امروز، گفت: اگر به این مسائل توجه نشود در آینده زیان های بزرگی را نصیب ما خواهد کرد.
وی با اشاره به گسترش روحیه جزیره ای شدن، عدم انسجام و فقدان همکاری و تعامل در جامعه خاطرنشان کرد: منافع فردی به دلیل عدم ایجاد زمینه های تعامل و مشارکت در همه جا تسلط یافته است.
معیدفر تصریح کرد: دانشگاه ها نیز از این مقوله مستثنی نیستند و هر دستگاهی برای خود کار می کند و هدف اصلی که همانا بهبود جامعه و خدمت به مردم است را فراموش کرده اند.
وی متذکر شد: امروز ما از فقدان تعاملات بین دانشگاه و صنعت و نهادهای مختلف رنج می بریم که خطر بزرگی است در صورتی که باید راهکاری بیاندیشیم که دانشجو و استاد علاوه بر انجام مسئولیت های حرفه ای، نگران اتفاقاتی که در جامعه می افتد، باشند.
معیدفر از دستگاه ها خواست به دانشگاه اهمیت بیشتری دهند تا با وارد شدن دانشگاهیان به بدنه جامعه تفکر مسئولیت اجتماعی در جامعه تقویت شود.
وی متذکر شد: بی شک بدون کمک همه حوزه ها با سودجویانی مواجه می شویم که می خواهند با ابزارهای مادی نگذارند پیشرفت حاصل شود و مبانی مهم ارزشی و اجتماعی در جامعه نهادینه شود.
علی اصغر بدیعی مقدم، مدیر کل راه و شهرسازی خراسان شمالی نیز در این جلسه از خراسان شمالی به عنوان استانی یاد کرد که از ظرفیت ها و پتانسیل های خوبی در بخش های مختلف برخوردار است.
وی از مرکز تحقیقات راه و شهرسازی به عنوان قلب وزارتخانه یاد کرد و گفت: با ایجاد ظرفیت های مطلوب در استان ها می تواند اثربخشی مناسبی را در پیشرفت کشور و استان داشته باشد.
تاثیرگذاری راه اندازی مرکز تحقیقات راه و شهرسازی در جذب افراد متخصص
بدیعی مقدم، راه اندازی نمایندگی مرکز تحقیقات در خراسان شمالی را در جذب افراد متخصص و بهره گیری از ظرفیت های پژوهشی داخل و خارج استان بسیار تاثیرگذار خواند.
دکتر محقر، رییس دانشگاه دولتی بجنورد نیز در این جلسه تعامل با اندیشمندان و صاحبان فکر برای حرکت در مسیر توسعه را خواستار شد و گفت: باید دیدگاه ها به گونه ای شود که دستگاه های اجرایی بدون پشوانه پژوهشی اقدامی انجام ندهند.
وی یادآور شد: متاسفانه هم اکنون با گذشت یک دهه از عمر خراسان شمالی ظرفیت های زیادی برای کارکردن و پروژه های چندانی برای انجام وجود ندارد در صورتی که می توان بسیاری از بناها را عالمانه و توام با اندیشه طرح کرد.
پایان پیام/
نظر شما