تحول در نظام سلامت باید مبتنی بر برنامه و عزم سیاسی باشد

خبرگزاری شبستان: دکتر رضوی، تحول و ارتقاء نظام سلامت را نیازمند برنامه‌ریزی صحیح و وجود عزم سیاسی و اعتماد جامعه به مجریان برنامه تحول دانست.

به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان تأمین‌اجتماعی، دکتر سید معاون رضوی در جلسه‌ای با حضور اعضاء هیأت‌مدیره سازمان تأمین‌اجتماعی و تعدادی از مسئولین سایر سازمان‌های بیمه‌گر، به بررسی وضعیت نظام سلامت در کشورهای مختلف پرداخت.

 

وی با بیان اینکه صرف هزینه بیشتر لزوماً منجر به ارتقاء نظام سلامت نمی‌شود، گفت: مدیریت نظام سلامت و سیاست‌گذاری و نظارت صحیح و توأم با برنامه دقیق بهترین و تنها راه برون‌رفت از مشکلات این حوزه است.

 

این استاد و محقق دانشگاهی با بررسی سرانه درمان کشورهای مختلف و همچنین سهم این هزینه از تولید ناخالص ملی، به مقایسه کشورهای مختلف پرداخت و گفت: در آمریکا با وجود سرانه درمان بسیار بالا و همچنین سهم قابل‌توجه درمان از تولید ناخالص ملی شاهد نظام درمان ناکارآمدی هستیم که بخش زیادی از هزینه‌ها به بیمار تحمیل می‌شود و از نظر شاخص‌های مختلف سلامت نیز وضعیت نامطلوب است. اما در کشورهایی همچون استرالیا، ژاپن، کانادا، دانمارک و فرانسه با وجود اختصاص هزینه کمتر وضعیت بسیار بهتری وجود دارد.

 

دکتر رضوی با مرور اقدامات صورت گرفته در کشور ترکیه برای ارتقاء نظام سلامت، گفت: در این کشور تحول در نظام سلامت از سال 2003 آغاز شد و در یک برنامه 10ساله بسیاری از مشکلات این کشور برطرف شده و روند رو به رشد آن نیز با جدیت دنبال می‌شود، درحالی که هزینه اختصاص یافته به حوزه سلامت تغییر چندانی نداشته و سهم درمان از تولید ناخالص ملی تنها یک‌درصد افزایش یافته است.

 

دکتر عباس کبریایی‌زاده، رئیس هیأت‌مدیره سازمان تأمین‌اجتماعی اجرای برنامه تحول در نظام سلامت را نیازمند بررسی علمی و استفاده از تجارب گذشته دانست و گفت: تجارب دوران دفاع مقدس به ما نشان داد که با هزینه کمتر نیز می‌توانیم رضایتمندی بالا ایجاد کنیم و به اجرای برنامه‌ها بپردازیم.

 

مهندس محسن سرخو، عضو هیأت‌مدیره سازمان تأمین‌اجتماعی نیز در این جلسه بر لزوم انجام مطالعه تطبیقی برای اتخاذ بهترین راهکارها تأکید کرد و گفت: موفقیت یک برنامه خاص در یک کشور لزوماً نمی‌تواند تأثیر مثبت آن را بر کشور دیگر اثبات کند و باید عوامل مختلف و ویژگی‌های کشورمان را برای هر نوع تغییر در حوزه سلامت مورد توجه قرار دهیم.

 

وی با اشاره به تجربه موفق برخی کشورها در واگذاری امور اجرایی حوزه درمان و اداره بیمارستان‌ها به شهرداری‌ها، گفت: وزارت بهداشت می‌تواند کنترل‌کننده، ناظر و ارزیابی‌کننده باشد و امور حاکمیتی حوزه سلامت را برعهده بگیرد.

 

در این جلسه سایر مسئولین و صاحبنظران نیز به ارائه دیدگاه‌های خود پرداختند.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 378664

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha