عبارت محرومیت از معافیت حذف کردند/ توافقات قبلی لغو شده است

خبرگزاری شبستان: آموزگار گفت: اصلاحیه این است که به هیچ‌وجه ممیزان مالیاتی حق محرومیت از معافیت را ندارند به خصوص مالیات تکلیفی که سالها بهانه بود در حالی که ناشر اصلا طبق قانون تکلیفی برای پرداخت مالیات ندارد.

به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، نشست بررسی موضوع معافیت مالیاتی ناشران و کتابفروشان، با حضور «سیدعباس صالحی» معاون فرهنگی وزیر ارشاد، محمود آموزگار، نادر قدیانی و جمعی از ناشران در محل معاونت امور فرهنگی ارشاد برگزار شد.

 

«محمود آموزگار» دبیر اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان در این نشست طی سخنانی درباره تاریخچه مساله معافیت مالیاتی ناشران و کتابفروشان، گفت: معافیت انتشاراتی به سال 76 باز می‌گردد که برای مدت 5 سال ناشران از پرداخت مالیات معاف شدند. اردیبهشت 80 ماده واحده‌ای درباره شغل کتاب‌فروشی تصویب می‌شود که براین اساس با توجه به صدور مجوز از سوی وزارت ارشاد کتاب‌فروشان معاف می‌شوند. 9 ماه بعد در بهمن 80 اصلاحیه قانون مالیات مستقیم مصوب می‌شود و 4 فعالیت از پرداخت مالیات معاف می‌شوند. در ماده 12 مصادیق چهارگانه‌ای که مشمول معافیت مالیاتی می‌شوند را سازمان مالیاتی با کمک وزارت ارشاد تعیین می‌کند و تمام این 10 تا 12 سال اینگونه عمل شد.

 

وی افزود: به اعتقاد ما این دو قانون با هم هم‌پوشانی دارند، نه تنها تعارضی بین قانون اردیبهشت و بهمن 80 نبود، بلکه از آنجا از دو شغل صحبت می‌شد و اینجا چهار فعالیت، هر فعالیتی می‌تواند شغل‌های مختلفی را زیر مجموعه خود قرار دهد.

 

آموزگار در ادامه خاطرنشان کرد: در دولت های قبلی و فعلی، سازمان مالیاتی همواره تفسیر خود را دارد و حتی نظر معاون حقوقی و پارلمانی خود را نیز قبول نمی‌کند. تمام توافقاتی که در 5 اردیبهشت 91 در دفتر محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور وقت با عسگری و وکیلی انجام شد، امروز از دید آنها منتفی شده است. اکنون بحث اصلاح آیین‌نامه است که قانون تنها شرط برخورداری را صدور مجوز از سوی ارشاد دانستند و بحث اظهارنامه را نیز مطرح کرده بودند که ندادن آن موجب خروج از معافیت می‌شود در حالی که این مورد در قانون وجود نداشت. ماده 15 و 16 بعدا اصلاح شد و عبارت محرومیت از معافیت حذف شد.

 

وی با اشاره به نامه وزیر ارشاد به هیات دولت در آن زمان، بیان کرد: وزیر ارشاد خواستار این شدند که آیین‌نامه از ابتدای تصویب اجرا شود یعنی از سال 81، آقای عسگری رئیس سازمان مالیاتی نیز گفتند که اگر اینگونه باشد وضعیت به هم می‌ریزد اجازه دهید ما در مورد پرونده‌های باز عمل کنیم. اصلاحیه این است که به هیچ‌وجه ممیزان مالیاتی حق محرومیت از معافیت را ندارند به خصوص مالیات تکلیفی که سالها بهانه بود در حالی که ناشر اصلا طبق قانون تکلیفی برای پرداخت مالیات ندارد. اکنون در سال 93 مشغول بازرسی پرونده‌های سال 91 هستند و همکاران ما مرتب مراجعه می‌کنند و از وضع مالیات‌های سنگین گله دارند.

 

دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان، با بیان اینکه این ضرورت یک اقدام عاجل را مطرح می‌کند، گفت: ما خواهان رویه یکسان هستیم؛ تا پیش از این معاونت‌های مختلف وزارت ارشاد به صورت مستقل عمل می‌کردند و نتایجی حاصل می‌شد که واحد نبود، اکنون ما بحث معافیت مالیاتی کتابفروشان را داریم که نیاز به قانون هم ندارد. اگر این آیین‌نامه اصلاح شود ما پیشنهادات را ارائه خواهیم کرد.

 

پیشنهاد قدیانی به صالحی برای حل مشکل معافیت مالیاتی

در ادامه، «نادر قدیانی» مدیر انتشارات قدیانی نیز گفت: سال 1380 زمانی که مذاکرات در مورد تصویب مالیات‌های مستقیم در مجلس انجام می‌شد ما تمام مذاکرات را ضبط کردیم اکنون برای مسئولین وزارت ارشاد به مجلس رجوع به این مذاکرات امکانپذیر است. آقای لاریجانی اگر تمایل به حل مشکل دارند می‌توانند به این مذاکرات مراجعه کنند. سازمان مالیاتی حداقل در تهران حوزه مالیاتی خاصی داشته باشد و روسا و ممیزان پرونده‌های ناشران مشخص شود تا بسیاری از این مشکل حل شود.

 

وی ادامه داد: در 5 اردیبهشت سال گذشته آقای عسگری رئیس سازمان مالیاتی به ما وعده داد که مشکل معافیت مالیاتی حل شده است حتی در زیر نامه ما وزیر دستور داد آقای وکیلی کارگروهی برای این منظور تشکیل داد اکنون بهتر است شخص آقای وزیر شخصا وارد موضوع شده و با آقای عسگری به صورت رودرو گفت‌وگو کنند و ببیند چه اتفاقی افتاده که این وعده فراموش شده است.

 

قدیانی به عنوان پیشنهاد، بیان کرد: بهتر است سندی محکمی به سازمان امور مالیاتی ارائه کنیم؛ یعنی پروانه نشر تعدادی از ناشرانی که هم کتابفروشند و هم ناشرند را تغییر داده و در پروانه ذکر کنیم ناشر و کتابفروش. ما می‌توانیم از اتاق اصناف نیز اختیاراتی بگیریم و مجوزهای لازم در این زمینه را صادر کنیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 378314

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha