تبیین جایگاه شناسی مدیریت جهادی در جامعه منتظر

خبرگزاری شبستان: یک پژوهشگر مهدوی گفت: در جامعه منتظر قبل از ظهور مهمترین وظیفه مدیران الگوگیری از سیره مدیریتی پیشوایان معصوم است، سیره امامان در عرصه مدیریت جامعه مهمترین دلیل بر کارآیی مدیریت اسلامی است.

حجت الاسلام امیر محسن عرفان، استاد مرکز تخصصی مهدویت در گفت و گو با خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان بااشاره به شاخصه های تصمیم گیری موثر در جامعه منتظر، گفت: دارا بودن اطلاعات کافی برای تصمیم گیری از مهمترین شاخصه های تصمیم گیری موثر ازسوی مدیران جهادی در جامعه منتظر است.
وی خاطرنشان کرد: در این راستا سیره مدیریتی پیامبر اسلام(ص) بیانگر آن است که ایشان در مدیریت جنگ و مقابله با دشمنان پیوسته از وضع آنان کسب اطلاع می کرد و حضرت براساس اطلاعات دقیق و درست تصمیم گیری می کردند.
حجت الاسلام عرفان آینده نگری و عاقبت اندیشی را از دیگر شاخصه های مدیران جهادی در جامعه منتظر دانست و بیان داشت: تصمیم یک مدیر جهادی باید با تدبیر و عاقبت اندیشی توام باشد، چراکه اخذ تصمیم بدون اندیشه در سرانجام آن نمی تواند به صورت یک تصمیم خوب موثر باشد.
این پژوهشگر مهدوی بااشاره به حدیثی از امام علی(ع)، اظهارداشت: امام علی(ع) می فرمایند: عاقل ترین مردم عاقبت اندیش ترین آنهاست. به عبارتی قبل از اتخاذ هر تصمیمی باید جوانب گوناگون و پیامدهای احتمالی آن بررسی و ارزیابی شود.
وی با بیان اینکه استفاده از تجریه، از دیگر شاخصه های مدیران جهادی است، تصریح کرد: اگر مدیران از تجربه های گذشته به صورت صحیح و مناسب بهره برداری کنند. میزان خطا و اشتباه در تصمیم ها کاهش می یابد و تصمیمات مدیران از ارزش و اعتبار بیشتری برخوردار می شود، به طوری که امام علی(ع) می فرمایند: کسی که تجربه ها را حفظ کند، کارهایش به نتیجه می رسد.
حجت الاسلام عرفان با اشاره به بهره گیری مدیران جهادی از نخبگان علمی به عنوان یکی از شاخصه های مدیران جهادی، گفت: این امر سبب مشروعیت بیشتر و پذیرش سریع تر تصمیم ازسوی مدیران می شود.
این پژوهشگر مهدوی افزود: مدیران جهادی در تصمیم گیری قاطع هستند، براین اساس قاطعیت معقول و ثبات بعد از بررسی جوانب گوناگون نقش بسیار مهمی در حل و فصل امور و دستیابی مدیران به اهداف دارد و اگر سستی و تردید و احتیاط بیش از حد در مدیری وجود داشته باشد، کارها در زمان مناسب خود انجام نمی گیرد.
وی با اشاره فرمایش امام علی(ع) در خطبه 192 نهج البلاغه، گفت: امام در این خطبه می فرمایند: خداوند متعال پیامبران و فرستاده های خود را در تصمیم ها دارای قدرت و قاطعیت کرد.
حجت الاسلام عرفان با بیان اینکه خدای متعال در قرآن کریم نمونه بسیار زیبا از مدیریت جهادی را تبیین می کند که می تواند الگویی زیبا برای مدیران جهادی در جامعه منتظر باشد، تصریح کرد: خداوند در سوره یوسف در آیه های 47 تا 49 داستان تعبیر خواب حضرت یوسف و پیش بینی قحطی و چگونگی برنامه ریزی جامع و کلان حضرت یوسف برای فائق آمدن بر این بحران را بیان می کند.
این پژوهشگر مهدوی با اشاره به 5 گزاره مدیریتی حضرت یوسف برای فائق آمدن بر بحران قطعی، ادامه داد: تعیین اهداف کلان ازسوی یوسف، تجزیه و تحلیل منابع و امکانات، شناسایی فرصت ها، تهدیدات و شرایط محیطی، شناسایی و تعیین راه حل و گزینه ها و ارزیابی راه حل ها و گزینه ها و انتخاب گزینه مناسب 5 اصل اساسی در مدیریت بحران ازسوی حضرت یوسف(ع) بود که می تواند الگوی مقدسی برای مدیران جهادی در جامعه منتظر باشد.
وی خاطرنشان کرد: در جامعه منتظر قبل از ظهور مهمترین وظیفه مدیران الگوگیری از سیره مدیریتی پیشوایان معصوم است، سیره امامان در عرصه مدیریت جامعه مهمترین دلیل بر کارآیی مدیریت اسلامی است.
حجت الاسلام عرفان ادامه داد: در جامعه منتظر الگوهای مادی حاکم بر تئوری ها و اصول مدیریتی و رفتار سازمانی رد می شود و با طرح موضوع دو ساحتی بودن انسان بر دیدگاه الهی و نقش عوامل معنوی تاکید می شود. براین اساس طرح مدیریت جهادی ازسوی مقام معظم رهبری در حقیقت به اصل دانستن پیامدهای اخروی مدیریت در جامعه است.


پایان پیام/

کد خبر 378235

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha