شاعر کاشانی غزل «چشم» مرثیه ای در شان ساقی کربلا را سرود

خبرگزاری شبستان: شاعر معاصر کاشانی مرثیه ای در قالب غزل و با ردیف «چشم» را در شان حضرت ابالفضل العباس(ع) ساقی و علمدار کربلا سرود.

حجت الاسلام حاج شیخ عبدالله مدرس زاده، مدیر مسئول کانون نشر فرهنگ اسلامی کاشان، با بیان این مطلب به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت: سید محمود علوی نیا، شاعر این مرثیه بسیار زیبا و تاثیرگذار در قالب غزل واژه «چشم» را به عنوان ردیف در 2 مصراع بیت اول و مصراع های دوم که در هر یک از این مصرع ها معنایی متفاوت دارد به شیوه ای آهنگین، دلنشین و زیبا تکرار کرده است.


وی افزود: این غزل یکی از 110 غزل سروده شده سید محمود علوی نیاست که آن را به همراه 24 رباعی، سه مثنوی و یک سه گانی در کتاب شعر «به دست باد می سوزم» به چاپ رسانده است.


به گفته وی، حضرت ابوالفضل العباس(ع) یگانه الگوی ایثار، جوانمردی، ادب، وفا، غیرت و فداکاری است که شناسایی این الگوی واقعی و عملی ایثار و ایمان به افراد اجتماع به ویژه نسل جوان ضروری است.


مدیر مسئول کانون نشر فرهنگ اسلامی کاشان، انجام اقدامات فرهنگی با زبان هنر را اقدامی پسندیده، مناسب، به روز و مطابق نیاز جوانان دانست و گفت: انجام این اقدامات فرهنگی در راستای ترویج و گسترش سیره اهل بیت(ع) و ذوات مقدسه به ویژه حضرت ابوالفضل العباس(ع) در سال اقتصاد و فرهنگ ضروری است.


حجت الاسلام مدرس زاده، مبارزه همه جانبه و گسترده دشمنان در شرایط فعلی با تعالیم اسلام، قرآن، افکار دینی و عقاید مذهبی مردم ایران به ویژه جوانان را تاکید کرد و گفت: اکنون که آنها با تمام قوا و ابزار پیشرفته خود به ویژه سایت ها و شبکه مخرب و فاسد ماهواره ای خود به جنگ با مقدسات ما و انحراف جوانان از مسیر مستقیم وارد میدان عمل شده اند، انجام کارهای فرهنگی هنری بهترین دفاع و حرکت مقابله به مثل در مبارزه با آنهاست.

 

وی با تاکید بر اینکه ذائقه و سلیقه نسل جوان و جامعه امروزی زبان هنر از طریق عناصر متنوع آن است، افزود: زبان هنر، ابزاری موثر و سازنده برای بیان معارف ناب، ارزش های اخلاقی و شعائر اسلامی و تحکیم و ثبات آن در جامعه است.


به گفته وی، معرفی واقعه عاشورا و نهضت سرخ حسینی در کربلا یکی از گنجینه های بی پایان سرشار از معارف و ارزش های اسلامی است که بیان آن گامی موثر در تقویت فرهنگ و توسعه ارزش های اخلاقی و معارف اسلامی است.


استاد سید محمود علوی نیا، متولد 24 اردیبهشت 1330 فرهنگی و هنرمند حوزه شعر و ادبیات فارسی در شهرستان هنرمند پرور و هنر خیز کاشان است که در حال حاضر مدرس ادبیات فارسی مقطع متوسطه در دبیرستان های کاشان و تهران است و تا کنون علاوه بر چاپ مقالات متعدد در حوزه زبان و ادبیات فارسی در خبرگزاری های سراسری و مطبوعات کثیر الانتشار، مقدمه های متعددی بر کتب فنی و علمی مختلف در این حوزه نوشته است.


گفتنی است، در پایان غزل چشم از سید محمود علوی نیا، شاعر معاصر کاشانی که در مجموعه شعر «به بدست باد می سوزم» منتشر شده، ارائه می شود.


یک مرد در کنار فرات و هزار چشم
برمی کشد ز دل چه غریبانه خار،چشم
بر موج موج آب نوشته است: العطش
ای آسمان حادثه بر هم گذار چشم
در قحط روز آب بیا خنجر جفا
آبی بده به تشنه و از من بر آر چشم
یک کوه، داغ بر دل صحرا نشسته است
از ابر خشک فاجعه، باران مدار چشم
امروز عرش، خاک عزا می کند به سر
اهل جنون شده است دل و بیقرار،چشم
با یاد کربلا دل من دشت تاول است
حال دلم خراب و شده اشکبار، چشم
در سوگ جانگداز پیام آوران عشق
خاموش محتشم شد و شد غصه دار، چشم
قانون کربلاست که آزادباش و مرد
دارد ز حُرّ، به خون خدا روزگار، چشم
من یوسفم به چاه نیفتاده، کربلاست
خون گریه می کند به شب انتظار ، چشم
می سوزد «آتش» از غم لب های سوخته
خون گشته از مصیبتشان بی شمار، چشم
 

پایان پیام/

 

کد خبر 378145

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha