بازدم دود معتاد به درون ریه‌های جامعه

خبرگزاری شبستان: هوای پاک آرزوییست که روزی می‌توانیم آن را استنشاق کنیم که ریه‌های جامعه توسط بازدم معتادان اشغال نشده باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان: برای داشتن جامعه‌ای مقتدر و متکی به خود باید مشکلات داخلی را شناخت و برای تک‌تک ناهنجاری‌های آن طرح و برنامه داشت، می‌توان گفت یکی از مهم‌ترین آسیب‌های اجتماعی که در حال حاضر جامعه ایران و بالاخص نیروی جوان و کار ما را تهدید می‌کند، اعتیاد است.

 

آری اعتیاد که به درستی به بلای خانمان‌سوز تعبیر شده است علاوه بر آسیب‌های شدیدی که برای فرد معتاد در پی دارد بلکه خود معتاد را نیز تبدیل به عامل ایجاد ناامنی برای خانواده و جامعه می‌کند.

 

به طور قطع شما نیز موافق‌اید که بودن معتاد در هر جایی باعث ایجاد جو روانی منفی در آنجاست چرا که همه می‌دانند معتاد برای بدست‌آوردن پول مواد، دست به هر کاری می‌زند از دزدی و زورگیری گرفته تا قتل، که رخ دادن بسیاری از بزه ها توسط معتادان در رسانه ها خود شاهدی بر این مدعاست.

 

آمارها بیانگر این است که در حال حاضر یک میلیون و 350 هزار معتاد در کشور داریم و همچنین 92 درصد جامعه نگران موضوع مواد مخدر هستند و نگاهی دغدغه‌وار به آن دارند و از عواقب آن می‌ترسند، چرا که اعتیاد به همراه خود بسته‌ای از دیگر ناهنجاری‌های فرهنگی و اجتماعی را به همراه دارد که جالب است بدانید اعتیاد عامل 55 درصد طلاق‌ها، 30 درصد کودک‌آزاری‌ها، 25 درصد از قتل‌های عمد، 35 تا 40 درصد سرقت‌ها و 3 درصد نزاع‌ها و خشونت‌های کنونی جامعه ماست.

 

رحمانی فضلی، وزیر کشور از روزی که به عنوان دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور شروع به فعالیت کردند تاکنون با حضوری فعال به دنبال جلب مشارکت عمومی در حوزه مقابله با مواد مخدر و پدیده اعتیاد بوده است که در این زمینه می‌توان گفت عملکرد قابل قبولی را شاهد هستیم چرا که با همگانی‌کردن مبارزه با مواد مخدر و آگاهی‌بخشی به جامعه و مشارکت دادن خود مردم در این زمینه می‌توان، بسترسازی مناسب برای مقابله با این پدیده شوم را شاهد باشیم.

 

هرچند تا ریشه‌کن کردن کامل پدیده شوم اعتیاد راهی دراز و پرپیچ و خم پیش روست اما باید به دنبال فکرهای نو و خلاقانه در جهت مبارزه با این پدیده خانمان‌سوز بود، باید به دنبال جذب نخبگان جهت مبارزه با این معضل اجتماعی باشیم.

 

یادمان باشد برای مقابله با اعتیاد بهترین راه همیشه گران‌ترین راه نیست بلکه راه‌های ارزان‌تر و آسان‌تری نیز وجود دارد یعنی نباید منتظر ماند تا جوانان این مرز بوم معتاد شوند و سپس با هزاران روش ممکن و غیرممکن به دنبال بهبود آنان رفت بلکه می‌توان با برنامه‌ریزی مناسب برای پر کردن اوقات فراغت جوانان و آموزش مهارت‌های زندگی به جوانان و والدین قبل از معتادشدن آنان به فکر قشر عظیمی از جوانان این مرز و بوم و به فکر علاج قبل از واقعه بود. نه فقط روز مبارزه با مواد مخدر برنامه های روتین در تقویم داشت، بلکه تا رفع این بلای خانمان‌سوز باید هر روزمان روز مبارزه با مواد مخدر شود ولا غیر.

 

هادی دهقانی  

پایان پیام/
 

کد خبر 378136

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha