خبرگزاری شبستان _جهان اسلام: داعش با هجوم خود به نینوا و اشغال آن و نیز توسعه قلمرو حملات خود به صلاح الدین سبب شد که همه نگاهها به عراق معطوف شود و مجددا حوادث این کشور در راس اخبار رسانه های دنیا قرار گیرد.
دولت اسلامی عراق و شام که اختصارا داعش خوانده می شود، یک گروه تروریستی مسلح است که اندیشه و شیوه سلفی جهادی به زعم خود را انتخاب کرده است که شباهت کاملی به اندیشه های وهابی دارد و اعضای آن تشکیل خلافت اسلامی و اجرای شریعت در عراق و سوریه را هدف نهایی شان انتخاب کرده اند.
تشکیل دولت اسلامی عراق در 15 اکتبر 2006 در پی نشست چندین گروه مسلح اعلام شد که در چارچوب معاهده موسوم به"حلف المطیبین"، ابوعمر البغدادی به عنوان سرکرده این گروه جدید انتخاب شد، این گروه تروریستی پس از اعلام موجودیت، چندین عملیات مسلحانه در داخل عراق انجام داد.
پس از هلاکت ابوعمر البغدادی در روز دوشنبه 19 آوریل 2010 میلادی، ابوبکر البغدادی به عنوان سرکرده جدید این گروهک انتخاب شد، دوران سرکردگی ابوعمر شاهد گسترش عملیاتهای تروریستی همزمان همانند حمله به بانک مرکزی، وزارت دادگستری، یورش به زندانهای ابوغریب و الحوت بود.
پس از حوادث کنونی در سوریه جبهه النصره در اواخر سال 2011 اعلام موجودیت کرد و طولی نکشید که توانمندی این گروه تروریستی با توجه به حمایتهای گسترده برخی کشورهای منطقه ای به طور چشمگیری افزایش یافت تا در طی چند ماه به یکی از مهمترین و قدرتمندترین گروههای مسلح در سوریه تبدیل شود. در روز نهم آوریل 2013 میلادی، در یک پیام صوتی که از طریق شبکه موسوم به شموخ الاسلام پخش شد، ابوبکر البغدادی ادغام آن را با دولت اسلامی عراق تحت عنوان دولت اسلامی عراق و شام اعلام کرد و نفوذ این گروه تروریستی به سبب حمایتهای گسترده حامیان منطقه ای اش روز به روز در سوریه بیشتر شد.
پس از تشکیل "جماعه التوحید و الجهاد" به سرکردگی ابومصعب الزرقاوی در سال 2004 میلادی که در پی آن بیعت خود را با اسامه بن لادن سرکرده سابق القاعده اعلام کرد تا به " تنظیم القاعده فی بلاد الرافدین" تبدیل شود.
این تشکل عملیات تروریستی را به اندازه ای افزایش داد که به یکی از قوی ترین گروههای مسلح در صحنه عراق تبدیل شد و شروع به گسترش نفوذ خود در مناطق گسترده ای از عراق کرد تا اینکه در سال 2006،الزرقاوی علنا در یک نوار ویدئویی تشکیل آنچه را " شورای مجاهدین" خواند به سرکردگی عبدالله رشید البغدادی اعلام کرد. پس از هلاکت الزرقاوی در همان سال، ابوحمزه المهاجر به سرکردگی این گروه تعیین شد و در پایان همان سال دولت اسلامی عراق و شام به سرکردگی ابوعمر البغدادی تشکیل شد.در 19 آوریل 2010 میلادی، نظامیان آمریکایی و عراقی طی یک عملیات نظامی در منطقه الثرثار، منزلی را هدف قرار دادند که ابوعمر البغدادی و ابوحمزه المهاجر در آن حضور داشتند، پس از درگیریهای شدید میان دو طرف، این منزل هدف حملات هوایی قرار گرفت و در نتیجه آن دو سرکرده تروریستها به هلاکت رسیدند و تصویر اجساد آنها در رسانه ها منتشر شد، یک هفته بعد، این گروه تروریستی در بیانیه ای هلاکت البغدادی و المهاجر را رسما اعلام کرد و پس از حدود 10 روز، مجلس شورای دولت اسلامی عراق و شام تشکیل جلسه داد و ابوبکر البغدادی را به عنوان جانشین ابوعمر البغدادی و الناصرلدین الله سلیمان را به عنوان وزیر جنگ خود انتخاب کرد.
چند ماه پس از آغاز بحران سوریه تشکیل گروههای مسلح برای جنگ با ارتش سوریه آغاز شد، در اواخر سال 2011، گروه موسوم به جبهه النصره به سرکردگی ابومحمد الجولانی تشکیل شد این گروه همچنان به حملات مسلحانه خود ادامه داد تا اینکه گزارشهای اطلاعاتی از رابطه فکری و تشکیلاتی این گروه با شاخه دولت عراق اسلامی پرده برداشت، پس از آن، آمریکا این گروه را در فهرست گروههای تروریستی خود قرار داد در نهم آوریل، یک نوار صوتی منتسب به ابوبکر البغدادی پخش شد که در آن اعلام می کند که جبهه النصره امتداد دولت اسلامی عراق است و در این نوار، تشکیل آنچه دولت اسلامی عراق و شام خواند با ادغام جبهه النصره و دولت اسلامی عراق اعلام کرد.
گروهک داعش به طور محوری به ابوبکر البغدادی وابسته است و همه تصمیمات از سوی وی صادر می شود و در کنار آن بازوی اطلاعاتی و امنیتی و مشورتی در اختیار دارد که نقش بعثی ها در این بخش اطلاعاتی کاملا بارز است.
اما اینکه این گروهک اخیر مناطقی از نینوی را اشغال کرده است می تواند همچنان در آن منطقه باقی بماند موضوعی قابل بحث است.اگر به جنایات تروریستهای گروهک موسوم به دولت اسلامی عراق و شام توجه کنیم میزان ماندگاری آنها در عراق معلوم می شود.
از زمانی که این گروهک وارد نینوی و بخشهایی از صلاح الدین شده است نیروهای مردمی به مقابله با آن برخاسته اند.
در واقع این گروهک قبل از اینکه از نظر نظامی ساقط شود از نظر نظامی از بین خواهد رفت این گروهک که داعیه حمایت از اهل تسنن عراق را دارد شمشیر بر گردنها نهاده است، به زنان تجاوز می کند و جوانان مجبور به حضور در کنار خود کرده است.
این گروهک در مناطق تحت اشغال خود یک زندگی کاملا بدوی را برقرار ساخته است و به صراحت از کشتار جمعی کردها و عرب شیعه و ترکمن سخن گفته است و اعلام کرده که هر کسی که در مسیر راهش قرار گیرد را نابود می کند.
ساکنان مناطق تحت اشغال تروریست ها طلب استمداد کرده اند.ایجاد امارت تکفیری و بعثی در مناطق شمالی عراق محال است و این موضوعی است که داعش به خوبی از آن آگاه است.
داعش دو راه بیشتر پیش رو ندارد یا دست به خودکشی بزند و بماند یا عقب نشینی کند.اما این حملات داعش حقایق بسیاری را روشن کرد که از جمله آنها ستون پنجم و مواضع خاکستری آنهاست.
پایان پیام/
نظر شما