به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، محمد اسماعیل مطلق، مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس، ظهر امروز (26 خرداد) در نشست مدیران گروه سلامت خانواده و کارشناسان سلامت سالمندان دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور، با اشاره به افزایش سن امید به زندگی در ایران، اظهار داشت: در زمینه امید به زندگی پیشرفت های مناسبی داشته ایم، اما وقتی می توانیم موفقیت خود را کامل بدانیم که سالمندان سالمی هم داشته باشیم.
وی به موضوع نوجوانان و لزوم توجه به سن نوجوانی اشاره کرد و گفت: تمام دانش آموزان از بدو ورود به مدرسه مورد معاینه پزشکی قرار می گیرند و تلاش ما در اداره سلامت جمعیت، خانواده و مدارس تهیه سه پرونده الکترونیک برای هر دانش آموز است که این پرونده ها در اختیار مدارس، مراکز بهداشتی درمانی و خانواده قرار گیرد.
مطلق همچنین به تعدادی از برنامه های اداره سلامت اشاره کرد و گفت: برنامه ریزی طرح پزشک خانواده در استانهای مازندران و فارس، تحت پوشش خدمات بهداشتی و درمانی قرار دادن ساکنین حاشیه شهرها، ترمیم مراکز بهداشتی درمانی، اجرای جدید طرح پزشک خانواده در روستاهای زیر 20 هزار نفر، از برنامه های آتی اداره سلامت سلامت جمعیت، خانواده و مدارس است.
وی افزود: با توجه به افزایش سن امید به زندگی در کشور، جمعیت سالمندان در سالهای آتی بیشتر خواهد شد و این امر نیازمند توجه مسئولین به برنامه ریزی بیشتر و جدی تر در این زمینه می باشد.
وی در ادامه سخنان خود با ارائه آماری از میزان مرگ و میر نوزادان در کشور خاطرنشان کرد: در کشور میزان مرگ نوزادان در هر هزار تولد 11 مورد است که این رقم تا پایان برنامه 5 ساله توسعه این رقم باید به 9 مورد در هزار تولد باید برسد.
مطلق با بیان اینکه کاهش آمار مرگ و میر نوزادان یکی از فعالیت های مشکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس است، افزود: سلامت زنانی که هنوز باردار نشده اند باید بیش از سلامت زنان باردار مورد توجه قرار گیرد چرا که مراقبت از مادر و نوزاد نباید محدود به دوران بارداری و زایمان باشد.
وی با بیان اینکه مراقبت های ما باید تا 42 روز بعد از زایمان و زمانی که نوزاد وارد خانه می شود و نظارت بر مراقبت از نوزاد تا دوره کودکی و نوجوانی باید ادامه یابد، افزود: براساس آمار یونیسف و بهداشت جهانی در ایران در ازای هر هزار کودک زیر 5 سال، 18 تا 16 کودک فوت می کنند که این رقم تا پایان برنامه 5ساله توسعه باید به 15 مورد در هر هزار کودک برسد.
وی با اشاره به اینکه سازمان های بازرسی بین المللی در حوزه سلامت، از سال آینده برای بررسی وضع سلامت به ایران توجه خواهند کرد، افزود: طبق آخرین آمار، مرگ مادران در ایران کمتر از 20 مورد در 100 هزار تولد زنده است.
وی با بیان اینکه باید تا 2 سال آینده مرگ مادران باردار را به 16 مورد در ازای هر 100 هزار تولد زنده برسانیم، گفت: برای رسیدن به این هدف باید به بیماری هایی که زنان پیش از دوره بارداری چون بیماری های دیابتی، نارسایی قلبی، چاقی، فشار خون و غیره توجه شود.
مطلق اذعان کرد: سال گذشته 45 مورد مرگ مادران بیشتر از سال 91 بود که این موارد خطری را متوجه سلامت کشور می سازد بنابراین در این رابطه توجه مدیران دفتر سلامت خانواده، دانشگاه ها و همه متولیان امور سلامت کشور ضروری است.
مدیر کل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس با تأکید بر اینکه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس متولی سالم بودن مادر و نوزاد است و باید نظارت بیشتری بر این امر صورت گیرد، افزود:معاونین بهداشتی و رؤسای دانشگاه ها که به تازگی به سمت خود منصوب شده اند باید به این امر توجه بیشتری نشان دهند.
پایان پیام/
نظر شما