به گزارش خبرنگار شبستان، مهدی قاموس، روزنامهنگار در نشست چرایی و چگونگی ترسیم تاریخ شفاهی مطبوعات ایران که عصر امروز چهارشنبه 21 اردیبهشت که در سرای روزنامهنگاران بیست و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد، با اشاره به این نکته که تاریخ مطبوعات کودک و نوجوان در ایران تاریخ شگفتانگیزی دارد، گفت: مطبوعات کودک و نوجوان با تاریخ نشریات خانوادگی پیوند دارد. در حوزه تاریخ مطبوعات بر اساس روش تاریخی شفاهی تلاش کردم چرایی و چگونگی مطبوعات کودک و نوجوان را بررسی کنم.
وی افزود: تبیین یک واقعه لازمهاش ساعتها گفتوگو درباره یک موضوع واحد از دید افراد متفاوت است. در تبیین تاریخ شفاهی استناد به تاریخ مکتوب هم اتفاق میافتد. تاریخ شفاهی در حوزه تاریخ منابع شفاهی به عنوان صدای آزاد به یاری تاریخ میآید.
قاموس با بیان اینکه تاریخ شفاهی هیچگاه یک تاریخ کامل نیست، گفت: تاریخ شفاهی کمک میکند به عمومی شدن تاریخ و حضور همه اقشار در عرصه تاریخ.
وی با اشاره به 600 ساعت مصاحبه در حوزه کودک و نوجوان که انجام داده است، گفت: در حوزه تاریخ کودک میشود گفت که ما نتایجی داشتهایم به استثنای کیهان بچهها و مجلات رشد که سابقهاش به نشریات پیش از انقلاب برمیگردد بقیه نشریات در حوزه کودک و نوجوان بعد از انقلاب شکل گرفتند.
به گفته این پژوهشگر مطبوعات حوزه کودک و نوجوان، در عرصه مطبوعات کودک و نوجوان و ادبیات کودک و نوجوان ما بیشترین جایزهها را بردهایم و بیشترین کارهای ترجمه شده ما در دنیا در همین حوزه بوده است.
وی با اشاره به اینکه در دهه 50 اساتیدی چون شهید مطهری و باهنر کتابهای مناسب کودکان را تولید میکردند، گفت: قبل از پیروزی انقلاب قوه عاقلهای وجود داشت که بر روی کودک و نوجوان کاری کند که آینده جامعه بر اساس آن ساخته شود. ادبیات کودک و نوجوان در دهه 60 و 70 رشد میکند اما از دهه 60 و 70 دستاندرکاران این حوزه دچار غفلت میشوند. این به گونهای است که دستاوردهای دهه 50 و 60 را به عنوان میراث انقلاب فرهنگی مطرح میکنند.
وی یادآور شد: ادبیات و مطبوعات کودک و نوجوان پیوند ناگسستنی دارند، ادبیات و مطبوعات کودک و نوجوان ایران نه تنها در خاورمیانه بلکه در دنیا آثاری را دارند که صادر میشود.
پایان پیام/
نظر شما