به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد، موسی صابری، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی امروز (26 خرداد) در نشست با اصحاب رسانه استان گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری استان را دو میلیون و 33 هزار و 36 هکتار اعلام کرد که شامل یک میلیون و 400 هزار هکتار مرتع، بیش از 183 هزار هکتار بیابان و 434 هزار و 550 هکتار جنگل است.
وی، بروز پدیده خشکسالی و تخریب عرصه های طبیعی توسط افراد را باعث تشدید اقلیم بیابانی دانست و اظهار داشت: هم اکنون تنها 37 هکتار از عرصه های بیابان این استان خالی از پوشش گیاهی است که طرح های حفاظتی در محدوده این منطقه اجرا می شود.
صابری به وضعیت اعتبارات اختصاص یافته به این بخش نیز اشاره کرد و بیان داشت: از سال 84 تاکنون مبلغ 15 میلیارد ریال اعتبار ملی و 11 میلیارد و 430 میلیون ریال اعتبار استانی برای بخش بیابان اختصاص یافته که برای نهال کاری، مراقبت و آبیاری، حفاظت و قرق، بادشکن و آموزش هزینه شده است.
وی افزود: از عرصه های بیابانی استان 94 درصد مناطق برداشت و تنها 6 درصد منطقه رسوب گذاری است.
مدیرکل منابع طبیعی استان با اشاره به مطالعه 90 درصد عرصه بیابان این استان، تصریح کرد: این در حالی است که در کمتر از 20 درصد عرصه مطالعه شده طرح های مقابله با بیابان زایی اجرا می شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی کمبود نیروی حفاظتی را یکی از مشکلات اساسی در تخریب اراضی ملی عنوان کرد و گفت: بر اساس سرانه هر 10 هزار هکتار یک نیروی حفاظت نیاز دارد اما هم اکنون هر نیروی حفاظتی این استان 35 تا 40 هزار هکتار عرصه در دست دارد.
وی با اظهار گلایه از تخریب اراضی ملی در مسیر بجنورد به اسفراین در حاشیه اسدلی، تصریح کرد: برخی از این تخریب ها در عرصه مستثنیات است که با شخم زدن در جهت شیب این روند افزایش می یابد.
صابری در بخش دیگری از سخنان اشاره ای به اجرای طرح ترسیب کربن کرده و اظهار داشت: این طرح هم اکنون در اسفراین یک میلیون دلار اعتبار بین المللی دارد که بر اساس برنامه زمان بندی پنج ساله هر سال 200 هزار دلار برای اجرای طرح در اسفراین اختصاص می یابد.
وی متذکر شد: برای اجرای این طرح از محل ملی و استانی نیز در سال 92، دو میلیارد ریال اختصاص یافته است.
صابری یادآور شد: طرح ترسیب کربن در 28 روستا با محوریت توسعه روستایی در سطح 120 هزار هکتار با مشارکت و توانمندی مردم اجرا می شود.
پایان پیام/
نظر شما