خبرگزاری شبستان: مصلای تهران، امسال نیز همانند سال گذشته میزبان جمعیت زیادی است که سراسر ایران برای تهیه کتاب و تبادل محصولات فرهنگی در آن حضور بهم می رسانند. اما این جمعیت، علاوه بر وسایل حمل و نقل عمومی، نیازمند خدمات رفاهی دیگری است که در صورت فقدان آنها، مشکلات زیادی حتی در بخش های خارج از نمایشگاه ایجاد می شود. از جمله مشکلاتی که مردم درباره آن صحبت می کنند، کمبود آب آشامیدنی مناسب است. عده زیادی نیز بر این باورند که دور بودن بخش های مختلف نمایشگاه از یکدیگر، روند انجام امور را کند کرده است.
از این جمله می توان به دور بودن غرفه های داخل شبستان مصلی از سایر بخش ها از جمله سالن کتاب های مخصوص کودکان اشاره کرد. مشکل دیگری که مراجعه کنندگان به نمایشگاه از آن صحبت می کنند، حضور بیش از اندازه پررنگ نیروهای انتظامی در محوطه است که فضای فرهنگی نمایشگاه کتاب را خدشه دار کرده است.
نمایشگاه کتاب امسال، از دید مراجعه کنندگان از مزایایی نیز برخوردار است. از جمله می توان به برقراری ایستگاه های متنوع تهیه غذا و تنقلات، وجود اتوبوس و تاکسی برای انتقال مردم به نقاط مختلف و نظارت مداوم پلیس راهنمایی و رانندگی اشاره کرد.
خوب و بدهای تقسیم کردن نمایشگاه به دو بخش
مدیر کمیته تسهیلات رفاهی نمایشگاه درخصوص خدمات رسانی به مراجعین و بازدیدکنندگان در گفت و گو با خبرنگار شبستان اظهار کرد: خدمات مختلفی برای رفاه بیشتر مردم در جریان است که خدمات حمل و نقل، اورژانس، آتش نشانی، نیروی انتظامی و فعالیت ستاد پیشگیری از بحران از آن جمله اند. همچنین بخش هایی مانند دریافت امانات، اطفال و اشیای گمشده، شارژ تلفن همراه و نمازخانه در واحدهای مختلف مشغول به کار هستند.
سیداحمد موسوی در رابطه با مقایسه نمایشگاه کتاب امسال با سال های گذشته به تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی، نظارت بیشتر بر مواد غذایی ارائه شده و تقویت اورژانس و آتش نشانی اشاره و تصریح کرد: امسال نمایشگاه را به دو قسمت تقسیم کردیم تا مسائل امدادی را سریع تر انجام دهیم، این در حالی است که حضور در نمایشگاه با دو بخشی شدن آن، دشواری های زیادی را برای مردم و برگزارکنندگان از جهت مکان ایجاد کرده است.
موسوی در مورد پیوند با سیستم حمل و نقل شهری به نمایشگاه کتاب تهران گفت: ده نقطه از پایانه های تهران به اتوبوسرانی اختصاص پیدا کرده و همچنین استقرار تاکسی بی سیم 133 و تاکسی بانوان، کمک شایانی به جابجایی مردم در سطح شهر کرده است؛ به گونه ای که مردم بدون نیاز به گفت و گو با راننده قبض مخصوص را تهیه می کنند و با تاکسی هایی که در آنها تاکسی متر نصب شده، به مقصد می رسند. ضمن اینکه امسال ون های رایگان داخل مصلی را هم برای ارائه خدمات بیشتر افزایش دادیم.
مشکل معبر خروجی در مترو
مدیر تسهیلات رفاهی نمایشگاه، ضمن اشاره بر افزایش تعداد قطارها در خط متروی تهران اظهار کرد: در مترو مشکل معبر خروجی وجود دارد و این با توجه به سازه ها و پیش بینی هایی است که از قبل برای مترو صورت گرفته؛ اکنون با توجه به سرازیر شدن جمعیت زیاد به این نقطه ممکن است کفاف میزبانی از آنها را ندهد.
به علاوه ما به افرادی که از شهرستان های مختلف مراجعه می کنند، اطلاع رسانی کردیم که به محض ورود به تهران به مرقد امام (ره) رفته و پس از استراحت و پذیرایی با مترو وارد محوطه شوند و از همین مسیر نیز بازگردند این کار در جهت خلوت نمودن معابر شهری تهران بود.
موسوی درخصوص نهادهای برگزارکننده بیست و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران از ارگان هایی از جمله ستاد پیشگیری از بحران شهر تهران، اورژانس تهران، آتش نشانی، دانشگاه علوم پزشکی، نیروی انتظامی، پلیس راهنمایی و راننندگی، شهرداری، سازمان تاکسیرانی و همچنین سازمان اتوبوسرانی نام برد و به حضور بسیار فعال دانشگاه علوم پزشکی در امور نظارت بر بهداشت مواد غذایی و انجام اقدامات اولیه درمانی در سراسر بیمارستان های تحت نظارت این دانشگاه اشاره کرد.
جمعیت زیاد و آب آشامیدنی کم
وی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری شبستان درباره کمبود آب آشامیدنی مناسب برای مراجعه کنندگان گفت: وزارت بهداشت استقرار دبه هایی را که در سال های قبل مقابل شبستان قرار می گرفت، به دلیل غیربهداشتی بودن یخ های داخل آنها ممنوع کرد.
اما امسال تمام آب خوری های سطح مصلی را فعال کردیم و حتی سه واحد آبخوری سیار ایجاد نمودیم که به آب تهران متصل است با این وجود نمی توانیم این جمعیت فراوان را پاسخگو باشیم.
برپایی نماز جماعت در 5نقطه مصلی
مدیر خدمات رفاهی نمایشگاه ضمن اشاره به برگزاری همزمان نماز جماعت در پنج نقطه از مصلی بر محیط امن نمایشگاه کتاب امسال و عدم بروز هرگونه حادثه ای در آن تاکید کرد.
موسوی در ارتباط با نارضایتی برخی از مردم از حضور پرازدحام نیروی انتظامی در محوطه ی نمایشگاه، گفت: با وجود جمعیت زیادی که به استقبال از نمایشگاه می آیند، باید امنیت را در این محل ایجاد کنیم.
برای حفظ اموال و جان مردم، پلیس وظیفه دارد که در این محل حضور داشته باشد البته اگر کسی از دریچه دیگری به موضوع نگاه کند، متفاوت است ولی ما پلیس را محافظ امنیت می دانیم.
گفتنی است؛بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، در حالی برگزار شده است که نحوه برپایی آن، مخالفان و طرفدارانی دارد؛ اما اینکه آیا تا حدی توانسته رضایت بازدیدکنندگان را جلب کند، جای تامل دارد؟!
پایان پیام/
نظر شما