کمتر از 5 درصد بانوان مازندرانی بیسواد هستند

خبرگزاری شبستان: معاون سوادآموزی آموزش و پرورش مازندران با اشاره به اینکه کمتر از 5 درصد بانوان این استان بیسواد هستند، گفت: مازندران بالاترین درصد باسوادی در سطح کشور را دارد.

داود تقی نیا، معاون سوادآموزی آموزش و پرورش مازندران در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: با هماهنگی و همکاری همه دستگاه های موثر استان، از طریق ظرفیت های درون سازمانی (مدارس دولتی و غیر دولتی) و با بهره برداری از بانک های موجود در سامانه جامع سوادآموزی از قبیل بانک سوادآموزی و دانش آموزی، شناسایی اسمی و بانک اولیای بیسواد دانش آموزان بر اساس آمار احصاء شده از سرشماری سال 90، شناسایی و پیگیری افراد بیسواد انجام می شود.

وی اظهار کرد: تمامی افراد بیسواد در گروه سنی 49-10 سال تمام که از تحصیل بازمانده اند، طبق اساسنامه نهضت سوادآموزی بیسواد محسوب می شوند.

تقی نیا بیان کرد: گروه سنی هدف از سن 10 تا 49 سالگی را شامل می شود که کمتر از سه درصد بیسوادان مازندران شامل این سنین می شوند.


وی ابراز کرد: گروه مخاطب سوادآموزی و برنامه دولت جمهوری اسلامی ایران، گروه مولد جامعه 49-10 سال هستند که بر اساس سرشماری سال 90، جمعیت بیسواد بانوان استان 72/4 درصد و جمعیت باسواد بانوان 28/95 درصد و همچنین جمعیت بیسواد مردان استان 68/2 درصد و جمعیت باسواد مردان 32/97 درصد هستند.

استقبال از برنامه های سوادآموزی مطابق انتظار نیست

تقی نیا گفت: با توجه به اینکه اکثر افراد بالای 30 سال سن؛ دارای مشغله زیاد هستند، استقبال از برنامه های سوادآموزی مطابق با انتظار نیست و اگر استقبال از طرف گروه مخاطب سوادآموزی به عمل آید، استان مازندران در دستیابی به هدف های سوادآموزی حتی می توانست و می تواند زودتر از موعد مقرر به ریشه کنی بیسوادی اقدام نماید.

مازندران رتبه نخست باسوادی کشور را داراست

به گفته وی، استان مازندران در باسوادی بر اساس سرشماری سال 1390 این استان در گروه سنی 49-10 سال کشور، رتبه نخست باسوادی کشور را داراست.

مساجد در آگاهی بخشی قشرهای مختلف نقش بسیار پررنگ دارند

تقی نیا، با اشاره به تدابیر اتخاذ شده در خصوص امضای تفاهم نامه آموزشی و فرهنگی میان کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران با نهضت سوادآموزی این استان با موضوع بهره گیری از ظرفیت های موجود کانون های مساجد در شناسایی، جذب و آموزش بیسوادان برای تحقق منویات مقام معظم رهبری درخصوص ریشه کنی بی سوادی، اظهار کرد: هماهنگی های لازم به عمل آمد و جلسات تشکیل و ظرفیت های همکاری؛ شناسایی و ارزیابی های مربوط در چگونگی تحقق اهداف سوادآموزی در زمینه همکاری فراهم شد.

وی ادامه داد: مبلغین در مساجد در طول سال به ویژه ماه مبارک رمضان و ماه های محرم و صفر در تبلیغ و ترویج سوادآموزی می توانند بسیار موثر واقع شوند تا با استفاده از این ظرفیت معنوی و سایر ظرفیت های موثر استانی و شهرستانی بتوانیم، رسالت خطیر سوادآموزی که امام خمینی(ره) با تاسیس نهاد مقدس سوادآموزی که این بار مسئولیت هم اکنون بر دوش آموزش و پرورش قرار گرفت به شایستگی تحقق یابد.

تقی نیا، درباره میزان موفقیت سوادآموزی مازندران برای تحقق ریشه کنی بیسوادی تا پایان برنامه پنجم توسعه، بیان کرد: یکی از موضوعاتی که در حال حاضر سوادآموزی با آن مواجه است، عدم انگیزه و یا نبود تقاضا گروه مخاطب سوادآموزی که بیشتر نیروی کار و دارای مشغله هستند و فرصت حضور در کلاس و یا سایر برنامه های آموزشی را پیدا نمی کنند.

وی تصریح کرد: با این اوصاف طرح های متعددی ارائه شد تا متناسب با شرایط مخاطبین نسبت به جذب و آموزش آنها اقدام بایسته شود ولی باز هم به طور کامل این طرح ها موثر واقع نمی شوند و تنها راهی که می تواند، مشکل گشا شود در نظر گرفتن مشوق های انگیزشی و یا الزاماتی باید در نظر گرفته شود تا باقی مانده افراد بیسواد مجاب به حضور در کلاس ها و برنامه های سوادآموزی شوند و هم اینکه منابع مورد نیاز بدون محدودیت در اختیار آموزش و پرورش قرار گیرد تا اهداف کامل سوادآموزی که همانا ریشه کنی بیسوادی در گروه مخاطب است، محقق شود.

وی گفت: علیرغم آن استان مازندران در حوزه ریشه کنی بیسوادی و ارتقاء سواد شهروندان استان از پیشگامان در بین استان های کشور محسوب می شود، اکنون از بالاترین درصد باسوادی در سطح کشور برخوردار است.

باسواد کردن اولیاء بیسواد و باسواد کردن گروه سنی 20-10 سال از اولویت های سوادآموزی مازندران

تقی نیا گفت: باسواد کردن اولیاء بیسواد تا پایان سال 1394 که به طور کامل ریشه کنی بیسوادی با شعار"هر مدرسه یک کلاس" برای آنها و به شکل مدرسه محوری و مدیر محوری صورت گیرد و باسواد کردن گروه سنی 20-10 سال شامل نوجوانان و کودکان که به سه گروه نوجوان و کودک بی سرپرست و یا بدسرپرست، کودک کار و نوجوان و کودک معلول جسمی و حرکتی افراد آموزش پذیر تقسیم می شوند را از اولویت های سوادآموزی مازندران در سال جاری برای ریشه کنی بیسوادی به شمار می آیند.

 

پایان پیام/

کد خبر 376787

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha