مسئولان نمایشگاه با استفاده از تجربه ناشران، رویدادی جهانی بیافرینند

نعمت‌پور با گلایه از عدم توجه به تجربیات ناشران در سیاست‌گذاری‌های کلان نمایشگاه کتاب تهران گفت: بدون مشارکت ناشران نمایشگاه کتاب نخواهد توانست در زمینه فرهنگی کشور جریانی عظیم به راه بیاندازد.

محمد نعمت‌پور، مسئول غرفه انتشارات نی در بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با بیان اینکه اینجا نمایشگاه نیست بلکه فروشگاه هست، به خبرنگار شبستان گفت: مردم صرفا می‌دانند که هر سال فروشگاه بزرگ کتابی برگزار می‌شود و برای تخفیفی می‌آیند و از نمایشگاه استفاده می‌کنند، در صورتی که نمایشگاه کتاب در درجه اول باید محل تعامل نویسنده، ناشر و مخاطبان باشد.

 

نعمت‌پور معتقد است که نمایشگاه کتاب باید فضایی برای گپ و گفت‌وگو بین نویسندگان و ناشران و مخاطبان باشد تا آنها با تعامل بیشتر با یکدیگر بتوانند دیدگاه‌ها، عقاید و نقطه‌نظرات خود را مطرح کنند اما متأسفانه ازدحام آن‌قدر زیاد است که چنین مراوده‌ای نمی‌تواند صورت بگیرد.

 

وی با انتقاد از اینکه مدیریت و سیاست‌گذاری‌های کلان نمایشگاه بدون مشارکت ناشران است، عنوان کرد: ناشر جزو قشرهایی است که می‌تواند از نظر علمی و فرهنگی در زمینه برگزاری نمایشگاه کتاب نظر دهد و به رشد روند برگزاری آن کمک کند اما متأسفانه مسئولان نمایشگاه از تجربیات ناشران استفاده نمی‌کنند.

 

به گفته وی ناشران از نزدیک با مشکلات و کم و کاستی‌های نمایشگاه مواجه هستند و استفاده مسئولان از تجربیات آنها می‌تواند در ارتقای وضعیت نمایشگاه بسیار تأثیرگذار باشد.

 

مسئول غرفه انتشارات نی در بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب با اشاره به بی‌نظمی‌ها در نمایشگاه یادآور شد: به عنوان مثال نمایشگاه بدون هیچ دلیل موجه و اطلاع قبلی در روز هفدهم اردیبهشت با سه ساعت تأخیر در ساعت 13 آغاز به کار کرد و حتی ناشران در این فاصله زمانی اجازه بردن کتاب به غرفه را نداشتند. مردم بسیاری از نقاط دور و نزدیک کشور در مصلی سرگردان بودند. این‌چنین اتفاقاتی برای یک نمایشگاه بین‌المللی زشت است.

 

وی برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب را بر میزان کاهش روند خرید کتاب در طول سال مؤثر دانست و افزود: اکثر مردم، مؤسسات و کتابخانه‌ها خرید سالیانه کتاب خود را در نمایشگاه کتاب به دلیل تخفیف دسترسی به کتب مورد نیاز و وجود ناشران در یک محل مشخص انجام می‌دهند.

 

مسئول غرفه انتشارات نی در بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی تهران اظهار داشت: مسئله خرید و رفع نیاز در نمایشگاه بین‌المللی کتاب خالی از اشکال نیست، به عنوان مثال کتبی که در بعد از نمایشگاه کتاب مثلا در خرداد از چاپ خارج می‌شود باید در ظرف مدتی کوتاه و نه یک سال بعد، به کتابخانه دانشگاه‌ها ورود یابد. بدین‌ترتیب اگر مؤسسات و کتابخانه‌ها و حتی مردم به روز کتاب خریداری کنند ناشران از نظر اقتصادی با مشکل کمتری مواجه می‌شوند و نیازهای دانشجویان و مخاطبان نیز سریع‌تر برطرف می‌شود.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 37678

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha