به گزارش خبرگزاری شبستان از قم،آیت الله سید محمد علوی گرگانی شامگاه یکشنبه(25 خرداد) در دیدار مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم و مدیران مسئول کانون ها، در آستانه آغاز اوقات فراغت کانون های مساجد ضمن تقدیر از مسئولان و فعالان کانون های مساجد، اظهار داشت: با توجه به آیات قرآن کریم بهترین چیزی که انسان می تواند از آن به عنوان راه و روش زندگی استفاده کند قرآن کریم است.
قرآن بهترین برنامه و روش زندگی است
وی تصریح کرد: قرآن یک کتاب جامع است و برنامه و راهی بهتر از آن برای زندگی نداریم، البته قرآن را باید فهمید و فهم قرآن هم جامعیت علمی و معنوی می خواهد.
آیت الله علوی گرگانی بیان داشت: روشی که خداوند در قرآن برای انبیاء الهی بیان می کند، برای من و شما هم درس است، یعنی خداوند همانطور که از انبیاء انتظار دارد از مردم دیگر هم انتظار دارد.
وی یادآور شد: روحانیان نیز لباس پیامبران را به تن دارند و باید مانند آن ها رسالت الهی را به مردم برساند، خداوند در قرآن نمونه های زیادی را که برای رساندن پیام الهی، درس باشد بیان می کند، از جمله آن ها می توان به داستان موسی و هارون(ع) اشاره نمود.
معنی قرآن و فرقان
آیت الله علوی گرگانی خاطرنشان کرد: در آیه 48 سوره انبیاء آمده ما به موسی و هارون فرقان دادیم، فرقان یکی از نام های قرآن است، واژه فرقان از ماده فرق مشتق شده که به معنى جدا کردن وفاصله انداختن میان دو چیز است.
استاد برجسته حوزه علمیه ادامه داد: قرآن از این نظر فرقان نامیده شده که حق و باطل را از هم تمییز می دهد، ریشه قرآن هم به قرن بر می گردد، یعنی چیزی را به چیزی ضمیمه کردن، علت این نام گذاری نیز ضمیمه بودن سوره ها، آیات و کلمات این کتاب آسمانی است، این ضمیمه بودن مانند ارتباط علم و عمل است.
خداوند علم و عمل را با هم می خواهد
وی عنوان داشت: قرآن می خواهد بگوید علم باید با عمل باشد، این امر سختی است، خداوند در قرآن از انسان ها تنها علم نمی خواهد، علم وعمل می خواهد، بخصوص از انبیاء و کسانی که لباس انبیاء را پوشیده اند.
آیت الله علوی گرگانی ابراز داشت: عمل به علم خیلی دشواری دارد، اگر برخی از ما می دانستیم خداوند از یک روحانی و کسی که رسالت پیامبر(ص) گونه دارد در چه حدی انتظار عمل دارد، شاید اصلا طلبه نمی شدیم.
وی با بیان این که ما نتوانستیم مردم را آنطور که باید با عمل خود به علم دعوت کنیم، تصریح کرد: اگر کسی مردم را با عمل به علم و خوبی دعوت کند تاثیر گذار خواهد بود، برخی اوقات وقتی به یک شهر سفر می کنیم و یک سنت خوب و حسنه یا یک آداب اسلامی می بینیم، پس از کمی دقت متوجه می شویم عالم عاملی در آن محل زندگی کرده است.
نوجوانان و جوانان را باید طوری تربیت کرد که در آینده عامل باشند / عالم باید مانند مشعل باشد
آیت الله علوی گرگانی تاکید کرد: عالم باید مانند مشعل باشد، راه را به مردم نشان بدهد، این که رهبری در مورد کانون های مساجد تاکید دارند به همین نکته توجه دارند که روحانی باید جوان و نوجوان را با عمل خوب خود طوری تربیت کند که در آینده عامل باشد.
باید در مسیر رونق مساجد تحمل داشته باشیم
مرجع تقلید شیعیان خطاب به روحانیان فعال در کانون های فرهنگی مساجد قم، اظهار داشت: در مسیر رونق مساجد تحمل داشته باشید، انتظارتان این نباشد که همه به شما احترام بگذارند و مرید باشند، حتی اگر به شما جسارت هم شد تحمل کنید، ما که از پیامبر(ص) بالاتر نیستیم، به ایشان تهمت های زیادی زدند اما حضرت بدون توجه به هیچ کدام از آن ها به وظیفه و تکلیف خود عمل کرد.
وی بیان داشت: روحانیان نباید هیچ وقت سنگر مسجد را خالی کنند، ارزش روحانی به تحمل سختی هایست که در مسیر تبلیغ و رسالت الهی می کشد، افراد با تقوا از خدای تبارک و تعالی خشیت دارند و از هیچ چیز دیگری نمی ترسند.
آیت الله علوی گرگانی با اشاره به این که سخت ترین حالت انسان روز قیامت است، افزود: ائمه معصومین (ع) وقتی یاد قیامت می افتادند گاهی غش می کردند، اما ما نسبت به قیامت بی توجه هستیم و باید نسبت به آن معرفت کسب کنیم.
وی در پایان عنوان داشت: مسئولان کانون های مساجد باید مسئولیت خود را به بهترین وجه انجام دهند وتنها راه محقق شدن آن عامل بودن به علم است.
پایان پیام/
نظر شما