به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان،محمدوکیلی امروز (25 خرداد) در نشست انتقال آب دریای خزر افزود:استانهای مرکزی و کویری چون سمنان و حتی استانهایی که در گذشته محل تأمین آب دیگر استانها بودند، به دلیل تغییر اقلیمی دچار مشکل کمبود آب شدهاند.
استاندار سمنان به کاهش افت شدید سفرهای زیرزمینی در این استان اشاره کرد و گفت: در برخی از نقاط برای رسیدن به آب باید تا عمق 300 متری حفاری شود و چاههای آهکی نیز دجار افت شدید شده اند.
وکیلی با اشاره به به لزوم افزایش جمعیت استان و نیز کاهش فقر شدید منابع آبی افزود: این استان در آینده به بیش از 640میلیون متر مکعب آب و همچنین جبران منابع آبی زیر زمینی نیاز دارد.
وی گفت: باید اطلاعات و آمار دقیق از وضعیت موجود و آب مورد نیاز استان در افق تعریف شده تهیه و تنظیم و نهایی شود تا بتوانیم برنامه ریزی صحیحی در این خصوص انجام دهیم.
مقام عالی دولت دراستان سمنان با تاکید بر لزوم مشارکت و سرمایه گذاری بخش صنعت برای تامین آب این بخش گفت: شرکت سرمایه گذاری انتقال آب در سمنان تشکیل می شود.
وی هیات امنای این شرکت را موثرین، استفاده کنندگان منابع آب، متخصصین و صاحب نظران، دانشگاهیان و ... معرفی کرد و گفت: بخش صنعت به عنوان مصرف کننده اصلی باید در این شرکت و سرمایه گذاری حضوری جدی و فعال داشته باشد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سمنان با تاکید بر اینکه به ازای هر لیتر آب 70 نفر در صنعت شاغل می شوند گفت: انتقال آب دریای خزر علاوه بر تامین نیازهای وحدهای فعال فعلی، کمک خوبی برای ایجاد اشتغال در استان سمنان است.
اتابک جعفری گفت: در حال حاضر در بخش شرب این استان سالانه 10 میلیون مترمکعب و در بخش صنعت بیش از 19 میلیون مترمکعب کمبود آب دارد.
وی گفت: در افق 142 کمبود آب بخش صنعت به 120 میلیون مترمکعب و شرب به بیش از 42 میلیون مترمکعب می رسد.
جعفری نعمت آب را فرصتی عنوان کرد که همه باید از آن نهایت استفاده را بنمایند.
در این نشست در خصوص راهکارهای سرمایه گذاری برای طرح انتقال آب دریای خزر و وضعیت فعلی منابع آبی استان سمنان بحث و تبادل نظر شد.
پایان پیام/
نظر شما