ارائه نخستین پایان نامه « تذکر لسانی و امر به معروف» در کشور

نخستین پایان نامه « تذ کر لسانی و امر به معروف» با هدف بررسی مبانی و مفاهیم تذکر لسانی و امر به معروف در حوزه علمیه خواهران الزهرا (س) تهران ارایه شد.

معصومه وحیدی، دکترای فلسفه و معاون پژوهش حوزه علمیه خواهران الزهرا (س) تهران از ارائه نخستین پایان نامه «تذکر لسانی و امربه معروف»در این حوزه خبر داد و به خبرنگار شبستان گفت: با توجه به اهمیت موضوع امر به معروف و به خصوص تذکر لسانی در بیانات مقام معظم رهبری و شعار امسال، ستاد احیاء امر به معروف و نهی از منکر کشور با عنوان «تذکر لسانی وظیفه همگانی» این موضوع در قالب پایان نامه سطح 2 (کار‌شناسی) مورد نقد و بررسی قرار گرفته است.
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: جلسه دفاعیه پایان نامه «تذکر لسانی و آثار اجتماعی آن» با حضور و داوری سلطان محمدی کار‌شناس آموزشی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران برگزار و در شمار پایان نامه‌های بر‌تر حوزه‌های علمیه خواهران انتخاب شد.
وی با بیان این نکته که این پایان نامه، نخستین پایان نامه با موضوع «تذکر لسانی» در سطح کشور است تصریح کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از 10 جلسه دفاعیه در این حوزه علمیه برگزار شده است که علاوه بر پایان نامه مذکور، دو پایان نامه دیگر نیز به عنوان پایان نامه‌های بر‌تر انتخاب شده‌اند.
معاون پژوهشی حوزه علمیه خواهران الزهرا (س) تهران موضوع دو پایان نامه بر‌تر دیگر این حوزه را بررسی «روش‌های کاهش فشارهای روانی از دیدگاه قرآن» و بررسی مقایسه‌ای «ادب سخن گفتن حضرت ختمی مرتبت (ص) و سایر انبیا در قرآن» عنوان کرد. 

 

بررسی مبانی و مفاهیم تذکر لسانی و امر به معروف 
بنابراین گزارش، عذرا شهریاری طلبه سطح 2 (کار‌شناسی) حوزه علمیه خواهران الزهرا (س) تهران که نخستین پایان نامه کشور با موضوع «تذکر لسانی» را تدوین کرده است، در این رابطه به خبرنگار شبستان گفت: این پایان نامه در دو بخش تهیه و تدوین شده است که در بخش اول آن، مبانی و مفاهیم تذکر لسانی و امر به معروف، ضرورت آن، تاریخچه و اهداف اجرای آن به عنوان یک فریضه الهی بررسی و بیان شده است.
وی بخش دوم این پایان نامه را شامل بررسی آثار اجتماعی تذکر لسانی، آثار اخلاقی، اقتصادی و فرهنگی آن، نقد و بررسی شیوه‌های تذکر لسانی با توجه به نوع مخاطب و معرفی ابزارهای مناسب در این زمینه و نحوه استفاده از آن‌ها برشمرد و تصریح کرد: با توجه به این که جمهوری اسلامی ایران یک جامعه اسلامی است و ما داعیه دار نظام اسلامی در جهان امروز هستیم، مشاهده برخی معظلات و مشکلات در سطح جامعه عامل انتخاب این موضوع شد.


در اسلام، اساسا مبنا بر پیشگیری است

وی هدف از انتخاب این موضوع را یافتن راه حل‌های موجود در فرهنگ اسلامی برای مقابله با این مشکلات عنوان کرد و ادامه داد: در اسلام، اساسا مبنا بر پیشگیری است و تمام قوانین و احکامی که در دین بیان شده برای آن است که از ابتدا مشکلی پیش نیاید یا در صورت بروز مشکل راهکار مناسبی برای برطرف کردن آن وجود داشته باشد.
شهریاری خاطر نشان کرد: آنچه با بررسی آیات و روایات گوناگون در این زمینه به دست می‌آید این است که عامل بسیاری از مشکلات، برداشت‌های اشتباه از احکام است و بسیاری از مشکلات با تذکر لسانی که اولین مرحله امر به معروف است از بین می‌رود.

 

 گاهی افراد حتی قدرت تشخیص معروف از منکر را از دست می‌دهند
این طلبه سطح 2 (کار‌شناسی) حوزه با اشاره به این نکته که غفلت از امر به معروف و نهی از منکر به خصوص در مرحله تذکر لسانی موجب حساسیت زدایی افراد در مسایل دینی و اعتقادی می‌شود یادآور شد: به مرور زمان و با فراگیر شدن این غفلت، افراد حتی قدرت تشخیص معروف از منکر را از دست می‌دهند.
وی افزود: فرهیختگان و صاحبنظران عرصه امر به معروف و نهی ازمنکربا بررسی و کشف آثارعینی و ملموس تذکر لسانی در جامعه و معرفی آن به عموم مردم، می‌توانند اهمیت و ارزش این فریضه الهی را بیش از پیش برای مردم بازگو و نمایان کنند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 37648

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha