«شیوه‌ای نو در بیان احکام حج و عمره» منتشر شد

خبرگزاری شبستان: حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت چاپ پنجم کتاب شیوه ای نو در بیان احکام حج و عمره مطابق با فتاوای مراجع تقلید را با ویرایش جدید و اضافات، منتشر کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، کتاب شیوه ای نو در بیان احکام حج و عمره مطابق با فتاوای مراجع تقلید (با ویرایش جدید و اضافات) به تألیف سیدمحدعلی فقیهی و تدوین پژوهشکده حج و زیارت از سوی حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت، خردادماه 93 منتشر شده است.

این نوشتار شامل مسائل متعارف و مورد نیاز روحانیون کاروان‌های حج و عمره و مشتمل بر فتاوای مراجع و آیات عظام: امام خمینی، خوئی، گلپایگانی، اراکی، خامنه‌ای، سیستانی، فاضل، بهجت، تبریزی، مکارم و صافی است.

در این اثر که چاپ پنجم بوده و اصلاحات کلی در کل آن صورت گرفته است، فتاوای شش تن از مراجع تقلید، یعنی حضرات آیات شبیری زنجانی، وحید خراسانی، نوری، مظاهری، سبحانی و جوادی آملی اضافه شده و در حال حاضر با فتاوای هفده مرجع و مطابق با جدیدترین فتاوای آنان ارائه می‌ شود.

نویسنده اثر با بیان نکات تجربی درباره نقل فتاوا در جلسات بیان مناسک کاروان‌های حج و یکپارچه کردن عبارات مختلف مراجع حول یک نظریه، نظرات مراجع را درباره مسائل پرکاربرد حج و عمره جمع‌آوری کرده و در اختیار روحانیون قرار می‌دهد تا از ذکر اختلاف فتاوا و تشویش اذهان در این جلسات پرهیز شود.

کتاب شیوه‌ای نو در بیان احکام حج و عمره در پنج بخش تنظیم شده است و میقات، احرام، طواف، نماز طواف، سعی صفا و مروه، تقصیر، احکام بین عمره و حج تمتع، حج تمتع، وقوف در عرفات، وقوف در مشعر، اعمال منا، شرایط قربانی، تقصیر یا حلق، بیتوته، احکام متفرقه حج و عمره، مسائل مربوط به مکه و مدینه و مسائلی از تقلید و خمس از مهم‌ترین عنوان‌های آن به شمار می‌رود.

بخش پنجم اثر به بیان مسائلی از تقلید و مسائلی از خمس می‌پردازد که در ذیل عنوان رجوع به غیر در احتیاط واجب از عنوان نخست آمده است: در مواردی که مجتهد فتوا می‌دهد باید به نظراو عمل کرد، ولی اگر مجتهد در مسأله‌ای احتیاط واجب داشت، می‌توان از مجتهد دیگر تقلید کرد.

برای رجوع به مجتهد دیگر باید برای مقلد معلوم باشد که به فتوای چه کسی مراجعه کرده است و اگر هنگام عمل، برای او رجوع به غیر معلوم نبود، بعد از عمل می‌تواند با رجوع به مرجع تقلید دیگر به فتوای او عمل خود را تصحیح کند؛ یعنی با رجوع به غیر وظیفه خود را در قضا و اعاده نداشتن روشن می‌کند.

این نوشتار می‌افزاید: آیات عظام خامنه‌ای، سبحانی و بهجت فرموده‌اند: رجوع لازم نیست، بلکه همین مقدار که عمل او مطابق فتوای کسی بوده که شرعا می‌توانست از او تقلید کند، کافی است.

این در حالی است که از آیت‌الله مکارم شیرازی به صورت شفاهی سؤال می‌شود و می‌فرمایند: اگر روحانی کاروان احتیاط را بر دیگری رجوع دهد و وظیفه عملی زائر را بیان کند، کافی است؛ با رعایت فالاعلم نسبت به وظیفه زائر.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبری کتاب شیوه ای نو در بیان احکام حج و عمره مطابق با فتاوای مراجع تقلید تألیف سیدمحدعلی فقیهی در قطع رقعی، 256 صفحه، شمارگان 5000 نسخه و به قیمت شش هزار تومان از سوی مؤسسه فرهنگی هنری مشعر وابسته به حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت منتشر شده است.
پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 376460

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha