به گزارش خبرنگار، خبرگزاری شبستان از بجنورد، محمد حسین علی نیا، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان شمالی درنشست معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور با شهرداران و روسای شورای اسلامی شهرهای خراسان شمالی با اشاره به وجود 22 شهر در استان، تعداد جمعیت شهری ر ا 460 هزار نفر و مساحت کل مجموعه شهری را 9 هزار و 500 هکتار عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه پروژه های ما نباید متکی به منابع مالی دولت باشد، افزود: با این وجود باتوجه به عدم ایجاد زیرساخت ها و منابع درآمدی پایدار در شهرداری ها می بایست برای آغاز راه به شهرداری ها کمک شود.
علی نیا اظهار داشت: هم اکنون 70 درصد شهرهای استان در وضعیتی قرار دارند که به لحاظ منابع درآمدی پایدار و ناپایدار با مشکلات جدی مواجه هستند و برای اینکه شهرداری ها توان اولیه داشته باشند و در مسیر ایجاد درآمدهای پایدار حرکت کنند باید کمک های اساسی صورت گیرد.
وی بااشاره به کمبود ماشین آلات در شهرداری ها، خاطرنشان کرد: مقدار 5 هزار تن قیر نیز برای تزریق به مجموعه شهرداری در بحث معابر نیاز است.
معاون هماهنگی عمرانی استانداری خراسان شمالی، تخصیص اعتبار به چهار شهر جدید استان که قبلا روستا بوده اند را نیز خواستار شد و اظهار داشت: هم اکنون در گام اول مبلغ 100 میلیون تومان از طرف وزارت کشور و به همین مبلغ از طرف استانداری به این شهرها کمک شده ولی می بایست اعتبارات بیشتر به ویژه برای تعمیر ماشین آلات آتش نشانی، حمل زباله و بیل مکانیکی تخصیص یابد.
علی نیا از معاون وزیر کشور خواست تا مبلغ 5 میلیارد تومان نیز به مجموعه شهرداری های استان به صورت ویژه با تاکید براینکه نگاه کمک رسانی دولت همیشه در شهرداری ها مطرح نباشدو بیشتر به دنبال منابع پایدار و درآمدهای خود باشند، کمک شود.
مهدی محمدی، رئیس شورای اسلامی شهر بجنورد نیز در این نشست ریشه تمام مسائل را در نبود مدیریت واحد شهری دانست و خواستار اجرای این طرح به صورت پایلوت در یک شهر شد تا با آسیب شناسی آن به عنوان طرح کاملتری در مجلس تصویب و به اجرا درآید.
وی افزود: هم اکنون ابهاماتی برای بحث آیین نامه حقوق و مزایای اعضای شورا وجود دارد و شفافیت لازم را ندارد و باید مجددا مورد بازنگری قرار گیرد.
محمدی، افزایش 30 درصدی بودجه در سال جاری نسبت به سال گذشته را در تعارض با تعداد اعضای شورا دانست و اظهار داشت: حقوق شهرداران نیز اصلا مناسب با نوع کار و خدماتشان نیست.
وی به وجود 30 درصد حاشیه نشینی و 70 هزار جمعیت ساکن در این مناطق در شهر بجنورد نیز اشاره کرد و گفت: این امر به همراه 15 هزار متر کانل طولی اطراف شهر که فقط 2 کیلومتر آن به عنوان پارک خطی بهسازی شده باعث بروز مشکلات زیادی شده است.
محمدی تصریح کرد: درصورتی که بودجه مناسبی برای ایجاد پارک خطی دراین فضای 15 هزار متر مربع صورت گیرد معضلات کمتر شده و مسائلی از قبیل کنترل آب و کاهش ناهنجاری های اجتماعی را به دنبال خواهد داشت.
روح الله براتیان، شهردار بجنورد نیز دراین نشست کمک کمتر از 2 درصدی دولت به شهرداری ها برای تامین درآمدها از طریق عوارضات و سایر سرفصل ها را مورد اشاره قرار داد و گفت: باتوجه به اینکه درآمدهای شهرداری ها به صورت متمرکز تعریف شده متاسفانه در زمان وصول، حق شهرداری ها پرداخت نمی شود و لازم است در درآمدهای پایدار اصلاحاتی انجام و شهرداری ها به صورت غیر متمرکز درآمدها را وصول کنند.
وی بابیان اینکه هم اکنون هر سازمانی به نسبت قدرتی که دارد از گرفتن پروانه خودداری می کند، خاطرنشان کرد: درهمین راستا تقاضا می شود با ابلاغ بودجه و نپذیرفتن هیچ طرحی، اجازه استفاده از امکانات شهری بدون دریافت پروانه به دستگاه ها داده نشود تا حقوق شهری و شهروندان را پرداخت کنند.
وی بدهی شهرداری به دستگاه اجرایی استان را نیز مورد اشاره قرار داد و متذکر شد: در حال حاضر شهرداری 61 میلیارد تومان از دستگاه ها طلب دارد این درحالی است که اداراتی همچون برق و گاز به خاطر مبالغ بسیار پایین تر انشعاب شهرداری را قطع می کنند.
براتیان با اشاره به حفاری های متعدد در خیابان های بجنورد طی 50 سال اخیر، تصریح کرد: این امر به حدی رسیده که حتی آسفالتی که یک سال است که انجام شده دوباره حفاری می شود.
وی تنها راه حل را تمرکز بودجه دانست تا دولت براساس مصوبه ای سازمان ها را موظف کند برای ارائه خدمات درصدی را برای ایجاد کانال انرژی به شهرداری بدهند تا از حفاری های مجدد جلوگیری شود.
شهرداربجنورد، خواسته ویژه شهرداران استان را نیز آسفالت معابر ذکر کرد و گفت: هم اکنون 35 تا 40 درصد معابر محدوده شهر بجنورد آسفالت نیست و بیش از 85 درصد 60 درصد مابقی نیز فرسوده است.
براتیان هم چنین اصلاح قانون شهرداری ها، اجرای مدیریت واحد شهری، پرداخت به موقع حقوق و مزایای پرسنل، تعیین تکلیف حمل و نقل عمومی در بخش تاکسیرانی و اجرای طرح تفضیلی شهر را مورد تاکید قرار داد.
علیدادیان، رئیس شورای اسلامی خراسان شمالی نیز عدم آشنایی به قانون در روستاهای باسطح سواد پایین را از معضلات دانست و اظهار داشت: هم اکنون حدود 40 درصد روستاهای استان پایین تر از دیپلم و یا کمتر تجربه و جوان هستند.
وی تصریح کرد: باید ردیف اعتباری مناسبی برای آموزش شورای های اسلامی روستایی در نظر گرفته شود.
پایان پیام/
نظر شما