عبدالرضا عزیزی، رییس کمیسیون اجتماعی مجلس در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی شبستان با ابراز رضایت از وجود سازمان ملی جوانان در گذشته گفت: برای سازمان ملی جوانان بودجه خوبی در نظر گرفته شده بود و به مشکلات جوانان از جمله اشتغال، ازدواج و مسایل فرهنگی آنها توجه ویژهای می شد هرچند راضیکننده نبود ولی بهتر از وضعیت موجود بود.
وی با بیان اینکه توجه به مسایل ورزشی در وزارت ورزش و جوانان پررنگتر از مسایل جوانان است که این امر نیز طبیعی میباشد، اظهار کرد: تیمها و فدراسیونهای مختلف در وزارت ورزش دارای هزینههای بالایی هستند ضمن اینکه همین فدراسیونها و تیمها نیز با مشکل بودجه مواجه میباشند و چون حوزه جوانان در وزارت ورزش ادغام شده است، بیشتر اعتبارات نیز به بخش ورزش اختصاص یافته است.
عزیزی بر لزوم تشکیل سازمان جوانان تاکید کرد و افزود:ما می توانیم سازمان جوانان را زیر نظر وزارت ورزش و جوانان تشکیل دهیم. مانند سازمان بهزیستی که دارای بودجه مستقل است ولی زیر نظر وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی کار می کند. بنابراین اگر این سازمان تشکیل شود و تحت عنوان رییس سازمان و معاون ورزش و جوانان عمل کند، میتوان به حل مشکلات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، ازدواج و اشتغال جوانان امیدوار بود ولی در این حالت وزارت ورزش و جوانان نمیتواند کاری را انجام دهد.
رییس کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: اگر دولت لایحه بیاورد، حتما مجلس تصویب خواهد کرد ضمن اینکه وزارت ورزش و جوانان نیز خود علاقهمند به این موضوع است.
سودهای کلان بانکی یکی از مشکلات مهم جوانان در جامعه است
وی با بیان اینکه سودهای کلان بانکی یکی از مشکلات مهم جوانان در جامعه ما است، تصریح کرد: در هیچ جای دنیا سودهای بانکی تا این اندازه بالا نیست و برای سرمایهگذاری، کارآفرینی و اشتغال مقرون به صرفه نیست .چون اگر تولید نباشد اشتغال هم نخواهد بود و اگر اشتغال نباشد آسیبهای اجتماعی هم افزایش مییابد.
وی اسلامینبودن اقتصاد کشورمان را از دیگر مشکلات جامعه خواند و اظهار کرد: اگر اقتصاد ما اسلامی بود، ربا و سودهای بانکی نیز تا این اندازه بالا نبود و مردم به جای اینکه پولهای خود را در بانکها پسانداز کرده و سودی را که همان ربا محسوب میشود دریافت نمیکردند به جای این کار به دنبال کارهای تولیدی میرفتند و اشتغالزایی میکردند، بنابراین تا زمانی که مشکل اقتصاد ما حل نشود و سودهای کلان بانکی مانند کشورهای دیگر از بین نرود، تولید و اشتغال ما هم مشکل خواهد داشت و مسایل جوانان هم حل نمیشود.
وی با بیان اینکه حمایت از تولید یکی از بهترین راهکار ها برای افزایش امید به زندگی و آیندهنگری جوانان است، خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری امسال را به عنوان سال اقتصاد مقاومتی نامگذاری کردند، درست است قوای سهگانه هم اعلام حمایت کردند ولی با این سودهای بالای بانکی، اقتصاد مقاومتی در جامعه ما محقق نخواهد شد، بنابراین نخستین کاری که میتوانیم بکنیم این است که باید سودهای بانکها را کاهش دهیم. همانطور که سایر کشورهای دنیا این کار را انجام دادند.
وی ادامه داد: با وجود اینکه کشورهای خارجی اسلامی نیستند و اعتقادی هم به اقتصاد اسلامی ندارند ولی حتی یک کشور هم در جهان یافت نمیشود که دارای سودهای کلان بانکی مانند ایران باشد، بنابراین ما یک کشور اسلامی هستیم و باید اقتصادمان هم بر مبنای مسایل اقتصادی باشد.
پایان پیام/
نظر شما