به گزارش خبرگزاری شبستان ورودی شهر سامرا مملو از خودرو های نظامی است. این شهر اکنون تحت کنترل نیروهای امنیتی عراق قرار دارد اما درست سه روز پیش همه چیز شکل دیگری داشت. سوالی که شاید باید به آن پاسخ داد آن است که داعش از سوی چه کسانی حمایت می شود؟ سربازگیری داعش در مناطق سنی نشین عراق چگونه در طول چهار سال گذشته به صورت زیر زمینی صورت گرفت و چرا دولت مرکزی نسبت به تحرک سلفی ها و گروه های قبیله ای سکوت کرده است ؟
در همین حال شبکه های خبری می گویند به دنبال عملیات نیروهای ارتش عراق ، کنترل کامل شهرهای سامرا و تکریت به دست نظامیان افتاد و عناصر وگروههای تروریست در این شهرها حضور ندارند.
این گزارش حاکیست ، همچنین منطقه تلعفرو چهارمنطقه دیگر در شهر موصل از عناصر مسلح پاکسازی شده است.
از سوی اخبار نشان می دهد که یک سرکرده داعش به نام " ابودجانه المغربی " دراستان صلاح الدین در شمال بغداد در جریان حملات ارتش به هلاکت رسید. اما تمامی این اخبار در شرایطی است که داعش در تلاش برای کسب سرزمین با گروه های محلی توافق می کند و با توجه به تجربه ای که در سوریه به دست آورده به نظر نمی رسد اشتباهات خود را در عراق تکرار کند.
قبایل سنی عراق همانطور که اشاره شد چندان دل خوشی از دولت مرکزی ندارند، و دولت پس از هشت سال از تحولات سال 2006 زمانی که القاعده به اماکن مقدس حمله کرد و قصد اشغال مناطق سنی نشین را داشت گوی درس نگرفته اند .
آنچه در خصوص موصل گزارش می شود حضور 1300 فرد مسلح در این جبهه است. به نظر می رسد وضعیت در مناطق سنی نشین نا امن بماند مادامی که دولت مرکزی با قبایل بر سر حقوق آنها توافق کند و قابل توجه است که همسایگان عراق و دولت حارجی نقش پر رنگی در آشتی میان قبایل سنی و دولت مرکزی ایفا خواهند کرد. آنچه مسلم است لزوم طراحی طرحی برای مبارزه با گروه داعش در درون مناطق سنی است ، اماکنی که به دلیل وجود پایگاه های مردمی و فقر گسترده اکنون دست به دامان ابزاری به نام داعش شده اند تا به دولت مرکزی فشار آورند.
نظر شما