اهتمام به ازدواج تکلیف مهم جوانان است/نگاهی به دغدغه های جوان مسلمان

خبرگزاری شبستان: رئیس اداره اوقاف رودسر اعلام کرد: علم، کار، خودسازى و اهتمام به ازدواج را تکالیف مهم و مورد نظر اسلام و مقام معظم رهبری از جوانان است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، جوانى بهترین و حساس‌ترین دوره عمر انسان محسوب می‌شود. در همین دوره است که انسان مى‌تواند سرنوشت خود را رقم بزند و افق آینده خود را روشن و درخشان و یا آن را تیره و تار کند. قالب وجودى یک انسان در دوره جوانى شکل مى‌گیرد و آینده او هم بر این اساس رقم مى‌خورد. در هر عصرى جوانان بیشتر مورد توجه‌اند و در شکل گیرى موضوعات مختلف در جوامع نقش مؤثرى ایفا مى‌کنند و در این میان برخى افراد، احزاب و قدرت‌ها از احساسات پاک، شور و تحرک و نیروى سازنده جوانان در راستاى منافع فردى و گروهى خود سود مى‌برند. قرآن کریم و روایات اسلامى به دوره حساس نوجوانى و جوانى عمر انسان اهمیت ویژه‌اى داده‌اند. چنان که حضرت امام صادق(ع) به یکى از یاران خویش مى‌فرمایند:بر تو باد توجه به جوانان; زیرا آنان به هر کار خیر از دیگران پیش تازترند.

 

مسئولان تا چه اندازه به فکر آینده این قشر عظیم کشورمان بوده‌اند و تا چه حد سیاست‌هایی در اجرای امور اتخاذ کرده‌اند که موانع هر چه بیشتر از سر راه جوانان برپچیده شود . در این راستا با تنی چند از جوانان مسجدی و کارشناس مذهبی رودسر به گفتگو نشستیم تا از دغدغه‌های آنان بپرسیم.


اهتمام به ازدواج از تکالیف مهم جوانان

حجت الاسلام رمضانعلی پاکیزه، رئیس اداره اوقاف رودسر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، با اشاره به ترسیم سیمای جوان مسلمان در قرآن کریم، پرهیزکارى و رعایت تقوا، داشتن ایمان و دورى از شرک و عدالت طلبى و حمایت از مظلومان را از ویژگی‌های جوان قرآنی برشمرد و گفت: از آنجا که جوان هنوز در نابرابرى‌هاى محیط غرق نشده و به آن خو نگرفته و آلوده نشده است، صفت عدالت طلبى و حمایت از مظلومان در او بیشتر تجلى دارد.


وی کوشش و تلاش را از دیگر ویژگی‌های بارز جوان مسلمان خواند و خاطرنشان کرد: دوره جوانى زمان تلاش، کوشش، تحرک و نشاط است. قرآن کریم باز حضرت موسى(ع) را سمبل و الگوى یک جوان فعال، تلاشگر و پرتحرک معرفى مى‌کند که بدون سرمایه و ثروت، ولى با تلاش و کوشش، براى حضرت شعیب کار کرد و بعد از انتخاب همسر و تشکیل خانواده، با ثروت فراوان به شهر خود بازگشت.

 

رئیس اداره اوقاف رودسر یادآور شد: یک جوان باید با اراده و پشت کارى قوى و عزمى راسخ بکوشد و از بحران‌ها و فراز و فرودهاى زندگى به سلامت عبور کند.


وی تاکید کرد: همچنین حق پذیرى شهامت و شجاعت این دو از صفات کمال انسان است که بیشتر در جوانان نمود دارد.


حجت الاسلام پاکیزه پرهیز از افراط و تفریط، خوش اخلاقى و تواضع در برابر مردم، عبادت و امر به معروف و نهى از منکر، نیکى به پدر و مادر و عفت و پاکدامنى را از دیگر ویژگی‌های جوان مسلمان دانست و گفت: قرآن کریم حضرت یوسف(ع) را قهرمان پاکى و عفت معرفى مى‌کند که با وجود مهیا بودن تمام زمینه‌هاى انجام گناه، با عفت و پاکدامنى، از وسوسه شیطان به خدا پناه برد و با سرافرازى در آزمایش الهى پیروز شد.


وی با اشاره به تکلیف جوانان در دوره جوانی، اذعان کرد: برخى از فرصت طلبان از استعداد بکر و تازه جوانان سوء استفاده مى‌کنند و آنان را به سوى قدرت، ثروت و شهوت سوق مى‌دهند، اما اسلام با سه مقوله اخلاق، عقاید و احکام، دنیا و آخرت یک جوان را ترسیم کرده و وظایفى را اعم از دنیوى و اخروى براى جوانان تعیین کرده است.


درخواست‌های اسلام از جوان مسلمان

این مقام مسئول تحصیل علم، کار و کوشش، دورى از هواى نفس و شهوت، خودسازى و تهذیب نفس و اهتمام به ازدواج را تکالیف مهم و مورد نظر اسلام و مقام معظم رهبری از جوانان برشمرد و افزود: جوان براى رشد خود نیازمند به آرامش روحى و فکرى است و این آرامش مى‌تواند در سایه ازدواج مهیا شود.


وی تصریح کرد: ازدواج اولین مرحله خروج از خود طبیعى و توسعه پیدا کردن شخصیت انسان است و انسان را پخته و شخصیت او را اجتماعى مى‌کند و ثمراتى مانند حفظ و تقویت ایمان و معنویت، بهره مندى از نشاط جوانى، پاک ماندن از فساد و انحرافات جنسى، محفوظ ماندن از بیمارى‌هاى عصبى و روانى دارد.


حجت الاسلام پاکیزه خاطرنشان کرد: دوره نوجوانى و جوانى، دوره‌اى حساس و سرنوشت ساز است و نیاز به یک راهنماى آگاه و عالم دارد و بهترین راهنما که بتواند ما را به سرمنزل مقصود برساند، قرآن کریم و روایات معصومین(ع) است.


وی همچنین با تقسیم دغدغه‌های دوران جوان به دو بخش دغدغه‌های شخصی و اجتماعی، اظهار کرد: دغدغه‌های شخصی برای هر جوانی با توجه به محیط رشد، آموخته‌ها، استعدادها و محیط زندگی متفاوت است و شامل دغدغه‌هایی مانند تحصیل، ازدواج، اشتغال و موفقیت در زمینه‌های مختلف ورزشی و علمی است.


رئیس اداره اوقاف رودسر با بیان اینکه باید آموزش‌هایی به جوانان داده شود تا دغدغه‌های شخصی خود را به سمت تعدیل کردن دغدغه‌های اجتماعی هدایت کنند، گفت: جوان مسلمان باید تنها به فکر خود و طلب منفعت از زندگی نبوده و دغدغه‌های بزرگتری مانند مشکلات دنیای اسلام و رسیدن به مفهوم انتظار نیز داشته باشد.


غیبت امام زمان(عج) بزرگترین دغدغه دنیای اسلام

وی غیبت امام زمان(عج) را بزرگترین دغدغه دنیای اسلام برای همه قرون و اعصار دانست و گفت: اینکه گفته می‌شود برای فرج دعا کنید چرا که گشایش امور شما در فرج امام زمان(عج) است ناظر به این مسئله است که همه گرفتاری‌ها در سایه انتظار واقعی و تلاش برای زمینه سازی ظهور قابلیت برطرف شدن دارد.


این کارشناس مذهبی تاکید کرد: جوان مسلمان باید دغدغه‌های خود را به گونه‌ای حل و تعدیل کند که در آینده بتواند دغدغه‌های جامعه اسلامی را نیز برطرف کند.


جوان ایرانی در انقلاب و دفاع مقدس ثابت کرد می تواند بر نام و نان چشم بپوشد

مجید. س، دانشجوی رشته مهندسی نساجی نیز در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به دغدغه‌های خود در زندگی، اظهار کرد: ادامه تحصیل، سربازی و اشتغال از مهمترین دغدغه‌های من است.


وی با بیان اینکه دغدغه‌های امروزی جوانان ایرانی تقریباً مشترک است و حول محورهای اشتغال، تحصیل و ازدواج می‌گردد، گفت: شرایط جامعه، تبلیغات اعم از شفاهی و بین مردم و تلویزیونی شرایط را برای فکر کردن به دغدغه‌های بزرگتر از دغدغه های شخصی سخت کرده است.


این فعال فرهنگی اعلام کرد: الگوی جوان ایرانی در انقلاب و دفاع مقدس ثابت کرد می‌تواند بر نام و نان چشم بپوشد و هدفی بزرگتر مانند کمک به مظلومان جامعه و حتی دنیا را دنبال کند.


این دانشجو با بیان اینکه جوان امروزی زمینه استفاده از تجارب نسل‌های گذشته را دارد و اگر بی‌توجهی وبی‌احترامی نبیند هیچ موقع ازعقیده و نظر بزرگترها گریزان نیست، اظهار کرد: جوان دوره کنونی تفاوت خاصی با جوان دوره 50 و 60 ندارد و در بسیاری از مواقع مانند فتنه 88 نشان داد در حوزه بصیرتی یک سرو گردن بالاتر است.


مهمترین دغدغه جوانان ایران، سربلندی اسلام و کشور است

محسن.ف نیز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اعلام کرد: جوان ایرانی دین و مذهب را جزء جدانشدنی زندگی خود می‌داند و خود را سرباز اسلام، امام زمان(عج) و مقام معظم رهبری می‌داند.


وی با بیان اینکه سوای دغدغه‌های مشترک دوران جوانی، مهمترین دغدغه جوانان ایران، سربلندی اسلام و کشور است، گفت: از مسئولان انتظار داریم شرایط کشور به ویژه در حوزه فرهنگی به گونه‌ای باشد که به جوان در تهذیب و خودسازی کمک شود.


این کارمند جوان، از رواج بدحجابی ابراز نگرانی کرد و گفت: رفع بدحجابی از دغدغه‌های شخصی و در عین حال اجتماعی و مهم من است و معتقدم بسیاری از این گونه افراد از برکات حجاب بی‌خبر هستند.


وی تاکید کرد: آگاه سازی و اطلاع رسانی نیاز به عزم مسئولانی دارد که در حوزه فرهنگ مسئولیت دارند و می‌توانند از تریبون‌های نماز جمعه، صدا و سیما و دانشگاه برای رفع این مشکل تلاش کنند.


این جوان ادامه داد: بدحجابی در کمترین آسیب رسانی‌اش، فضای جمعه را از گناه آلوده کرده و با بی‌تفاوت کردن حیا و غیرت به افزایش طلاق می‌انجامد.


مسکن از دغدغه های چند سال اول دوران جوانی ام بود

مصطفی.ب نیز در گفتگو با خبرنگار ما مشکلات معیشتی و اقتصادی را از دغدغه‌های اصلی خود دانست و گفت: از نظارت ضعیف در حوزه قیمت محصولات عرضه شده در بازار رنج می‌برم.


وی با بیان اینکه عدم نظارت باعث می‌شود تا هر فروشنده و ارائه دهنده خدماتی به دلخواه خود قیمت‌ها را بالا و پایین کند ، اظهار کرد: برای من که در ابتدای جوانی ازدواج کرده و دارای فرزند هستم و شغل مناسبی هم دارم تورم آزار دهنده است و مطمئنم برای اقشار ضعیف تر این مسئله رنج آورتر باشد.


این دانشجو همچنین گفت: مشکل تهیه مسکن از دغدغه‌های چند سال اول دوران جوانی‌ام بود که به برکت ازدواج و تولد فرزندم از طرف خداوند عنایتی شد و صاحب خانه شدم.


این جوان کارمند با اشاره به مشکل تهیه مسکن برای بسیاری از جوانان متاهل و حتی کسانی که قصد ازدواج دارند، گفت: بسیاری از خانواده‌های ناآگاه، مسکن و اشتغال را از شروط اصلی خود برای ازدواج مطرح می‎کنند و اگر مسئولان در این دو زمینه تلاش جدی نداشته باشند رغبت جوانان برای تشکیل خانواده هر روز کمتر می شود.


پایان پیام/

کد خبر 375814

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha