خبرگزاری شبستان: درآستانه سالروز ارتحال جانسوز بنیانگذار جمهور اسلامی ایران حضرت امام خمینی(ره) و یادبود شهدای قیام 15 خرداد ویژه برنامه "عصر روح الله" با موضوع اندیشههای مهدوی امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری از رادیو معارف پخش میشود.
در این مجموعه ویژه حجت الاسلام امیرمحسن عرفان، کارشناس حوزه مهدویت در 12 برنامه به موضوع مهدی شناسی، تبیین و گفتمان سازی مهدی باوری و اهمیت امام شناسی از دیدگاه امام خمینی(ره) و نقش و تاثیرگذاری امام و مقام معظم رهبری در طرح گفتمان مهدی شناسی می پردازد.
امام خمینی(ره) در رویکرد به آموزه مهدویت تاکید بر ظرفیت های جهان شمول به این آموزه دارند، درحالی یکی از آسیب های آموزه مهدویت محدودیت آموزه به نژاد، دین، مذهب، منطفه و جغرافیای اسلام است. درحالی که آموزه مهدویت فراقومی، فرامنطقه ای و فرانژادی است. بنابراین منجی عالم بشریت بایستی با زبان جهانی به دنیا معرفی شود.
امام خمینی(ره) فراتر از تاکید به جهان شمول بودن این آموزه در حقیقت انتظار را در یک مدار گفتمان جهانی قرار دادند. به این دلیل که افکار عمومی از اندیشه های متزلزل و نامتوازن به سمت اندیشه عقلانی و فطری و جامعه نگر سوق پیدا کند و زمینه های فکری چنین تبدل از یک جامعه مایوس به جامع سفید را در اذهان پدید بیاورد.
اگر امام رویکرد برون نگر به این آموزه داشتند، به این معناست که مساله انتظار را بزرگترین و اولویت کار در جامعه قرار دادند. اگر می گوییم امام بر ظرفیت های جهان شمولی آموزه مهدویت تاکید کردند، از تیزبینی امام نشات می گیرد که نسخه کاذب جهانی شدن و جهانی سازی را دیدند و به مبارزه طلبیدند و در مقابل بر جهان شمول بودن آموزه مهدویت تاکید کردند.
اگر بگوییم اسلام آیین جهانی و موعود اسلام جهانی است؛ تاکید امام خمینی(ره) را بر مساله جهان شمول بودن این آموزه درمی یابیم، به عبارتی استعمار نو و نظم نوین جهانی از بنیان های جهانی سازی است، در مقابل این نسخه کاذب ما نسخه حقیقی به نام حکومت جهانی به حاکمیت امام زمان داریم، همانگونه که خدا در قرآن می فرماید ما تو را برای انسان ها فرستادیم که بشیر و نذیر آنها باشی که دلیلی است بر جهانی بودن دین اسلام.
جهانی سازی غربی در حقیقت امریکایی سازی و غربی سازی دنیاست، جهانی شدن اسلام آرمان مظلومان و جهانی سازی آرمان ستمگران دنیاست. این جهانی سازی درحال حاضر نسخه ای است که بشریت به آن عمل می کند.
با پیروزی انقلاب اسلامی، امام خمینی(ره) با تاکید بر جهان شمول بودن آموزه مهدویت به مبارزه با این نسخه کاذب پرداخت و مردم را به این باور رساند که امام امریکا را شیطان بزرگ می داند، مبنای فکری جهانی سازی مبتنی بر اومانیسم، لیبرالیسم و سکولاریسم بود.
در حقیقت آنچه که روزگار را نامطلوب جلوه می داد، این بود که جهانی سازی مبنای فکری انسان ها در روزگار جدید شده بود، البته آنها شعار آزادی خواهی را سر می دادند ولی مرادشان آزادی حیوانی بود، آنها معتقدند دین برای مسجد در جمعه ها و کلیسا یک شنبه هاست.
غرب به دنبال آزادی های عمومی است و اینکه دین نمی تواند ما را مجبور کند که چه ببینیم و چه بخوریم، درحالی که اسلام به دنبال آزادگی است، نه آزادی ها عمومی. اینکه برای رسیدن به بندگی نباید به هر چیزی نگاه کنی و بشنوی و بخوری.
وجه تاکید امام خمینی(ره) بر نامطلوب بودن روزگار جهانی و تاکید بر پیامدهای منفی جهانی سازی این است که براساس روایات معتبر؛ حضرت مهدی(ع) در روزگار عصر ظهور زمین را پر از عدل و داد می کند. همانگونه که پر از ظلم و جور شده است. این روایت دو وجه ثبوتی و اثباتی دارد، امام معتقد بود این روایت از حیث ثبوتی اتفاق افتاده و سالیان درازی است که دنیا پر از ظلم و جور شده ولی مشکل این است که این دنیای پر از ظلم و ستم برای مردم اثبات نشده است.
امام خمینی(ره) جامعه بشریت را مریض می دانست ولی مشکل اینجاست که این جامعه پی به مریضی خود نبرده، این نوع نگاه خاص امام تاکید می کند که این دنیا روزگار سیاه و نامطلوب است. البته شاید بتوان این ادعا را کرد که با خانه نشین شدن امام علی (ع) ظلم در طول تاریخ فراگیر شد؛ اگر در هرم مدیریتی عالم هستی امام معصوم نباشد، ظلم فراگیر می شود. پس بنابراین روایت هنوز ذهن ها پر نشده از اینکه ظلم در عالم هستی پر شده است. امام بسیار تاکید داشتند بر روزگار نامطلوب جهانی که این جهانی سازی با نسخه نجات حکومت جهانی متمایز است.
اگر در جهانی سازی محوریت انسان است. در حکومت جهانی حضرت محوریت خداست، اگر در جهانی سازی اصالت فرد مهم است، در جکومت جهانی حق مداری مشخص است، اگر در جهانی سازی هم سان سازی و تهاجم فرهنگی است، در حکومت جهانی فرهنگ در خدمت فطرت انسان در جهت تعالی ارزش انسانی است، اگر در جهانی سازی عدم مدیریت واحد در جهان است. در روزگار حکومت جهانی مدیریت واحد جهانی است، اگر ثمره جهانی سازی تبعیض و ظلم است، در حکومت جهانی جهان براساس عدل اداره می شود، اگر در جهانی سازی فراگیر شدن فرقه های انحرافی را می بینیم، در حکومت جهانی حاکمیت دین اسلام را می بینیم و اگر در جهانی سازی فراگیر شدن مشکلات اقتصادی را می بینیم، در حکومت جهانی گسترش برقراری صلح و امنیت را مشاهده می کنیم.
امام با تاکید بر جهان شمول بودن آموزه مهدویت، نسخه جهانی سازی را به مبارزه طلبیدند، تجارت جهانی اسلحه، زنان و غیره از پیامدهای منفی جهانی سازی است، مواجه هستیم با اینکه در سایه نظم نوین جهانی سلطه جهانی، اقتصادی، فرهنگی و نظامی و تسلط بر نهادهای بین المللی گسترش یافته است.
در روزگار نامطلوب جهانی هویت زدایی، مسخ ارزش های ملی و دینی از پیامدهای منفی جهانی سازی است و اگر باورمان شود که چه اتفاقاتی در این روزگار می افتد، ظهور حضرت را فریاد می زنیم.
پایان پیام/
نظر شما