به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد، حجت الاسلام علی صدوقی، کارشناس تربیتی مرکز تخصصی مهدویت قم امروز (21خرداد) در نشست خبری با اصحاب رسانه خراسان شمالی از شناخت حضرت مهدی (عج) به عنوان یکی از عوامل موثر در جهت جهالت زدایی از بشریت یاد کرد.
وی اظهارداشت: باید تلاش کرد تا به این شناخت در زندگی نائل شویم و شرایطی را مبتنی بر یک طرح جامع تدارک ببینیم تا در کوتاه ترین زمان بهترین بهره برداری را داشته باشیم.
فرهنگ مهدویت، فرهنگ اسلام ناب است
وی فرهنگ مهدویت را فرهنگ اسلام ناب دانست و افزود: ماموریت اصلی این فرهنگ، شاداب و باطراوت کردن زندگی مردم است تا زندگی دنیوی و اخروی پایدار و متناسب با فطرت انسانی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه فرهنگ مهدویت نقشه راه زندگی مطلوب همه آحاد بشریت است، تصریح کرد: همه ادیان اگر بخواهند در دنیای خود لذت کافی را از زندگی ببرند باید از این فرهنگ بهره ببرند.
حجت الاسلام صدوقی خاطرنشان کرد: امام زمان (عج) امام عصر ماست و تمام امور اجرایی عصر ما زیر نظر ایشان انجام می شود و هر عملی که ایشان انجام می دهد برای ما حجت است.
ماموریت امام زمان برای بشریت محور و قطب همه فعالیت ها است
وی با تاکید بر اینکه ماموریت امام زمان(عج) برای ما محور و قطب در تمامی حوزه های عبادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی به عنوان سکاندار کشتی زندگی است، گفت: به همین منظور گرامیداشت ایشان گرامیداشت همه ائمه است تا حق همه ائمه ادا شود.
کارشناس تربیتی مرکز تخصصی مهدویت قم رسالت بنیاد فرهنگی مهدی موعود را اشاعه فرهنگ مهدوی دانست که یکی از مجاری عینیت یافتن آن حوزه هنر است و اظهار داشت: هنر دارای دو بعد محتوایی و ساختاریست که هم اکنون در بعد محتوایی مشکلی نداریم اما در بعد ساختاری و شکل اجرایی مشکلاتی وجود دارد.
ضرورت تدوین یک سیاست استراتژیک راهبردی در حوزه هنر مهدوی
وی یکی از این مشکلات را عدم تدوین یک سیاست استراتژیک راهبردی در حوزه هنر مهدوی دانست و متذکر شد: در همین راستا یکی از برنامه ها نوشتن فلسفه مهدوی است تا از این طریق، مقداری از این مشکل مرتفع شود.
حجت الاسلام صدوقی با تاکید بر اینکه فرهنگ دینی ما باید در ساختار خود را نشان دهد و ارزش متعالی خود را در نهاد مخاطب نشان دهد، اظهار داشت: در این صورت نیاز به تدوین فلسفه هنر مهدوی داریم که در حال حاضر الفبای آن شروع شده است.
لزوم ورود هنرمندان متعهد بخش های مختلف به حوزه مهدویت
وی ورود هنرمندان متعهد در بخش های مختلف به این عرصه را نیز مورد تاکید قرار داد و گفت: باید این هنرمندان که دغدغه مهدویت دارند را شناسایی و سازماندهی شوند تا محتوایی اصیل را در فرآیندها و قالب ها به مخاطبان انتقال دهند.
این کارشناس حوزه مهدویت مهمترین مساله در عصر کنونی را داشتن الگویی دانست که به استناد آن تعامل مناسبی با مخاطبان برقرار و رسالت تربیتی به نتیجه مطلوب برسد و اظهار داشت: بشر طوری آفریده شده که همیشه به دنبال تبیعیت از یک الگوی خاص و محبوبیت اجتماعی است.
وی با بیان اینکه این الگو که همانا انسان منتظر است باید طوری باشد که با تولید نشاط، خلاءهای درونی ما را پر کند، متذکر شد: جهان امروز جهان افسرده و نالانی است که انسان هویت خود را از دست داده و برای بازگشت به هویت خود نیازمند یک الگوی عملیاتی است تا بر اساس آن خود را سازماندهی کند.
وی این الگو را منتظر اعلام کرد و گفت: تلاش در جهت گسترش ظرفیت وجودی انسان ها و ارتقاء سطح مقاومت در مقابل فتنه های زمانه و بحران های سیاسی و فرهنگ و آلودگی های اخلاقی ظاهر و باطن از ویژگی های این الگو است.
استفاده از الگوی انسان منتظر برای رسیدن به نشاط و بالندگی
حجت الاسلام صدوقی یادآور شد: جوان ما جوانی شاداب است که باید حالت خودسازی و دیگر سازی در وی شکل گیرد و برای عینیت یافتن باید از الگوی انسان منتظر استفاده کرد تا به عنوان الگویی راستین قلمداد شود که نشاط و بالندگی و امید را وارد زندگی جوان کند.
وی در پایان متذکر شد: در عصر غیبت امروز وظیفه داریم جامعه را به سمت و سویی هدایت کنیم که جامعه منتظران که همان تمدن اسلامی عصر غیبت است شکل گیرد تا به ساختار هویتی ارزشمندی دست یابیم.
پایان پیام/
نظر شما