تجلیل ازمادران چشم به راه جنوب پایتخت

خبرگزاری شبستان: آیین بزرگداشت مادران شهدای گمنام با حضور 20 مادر از مادران شهدای مفقود الاثر جنوب پایتخت شامگاه دوشنبه 19 خردادماه در فرهنگسرای بهمن برگزار شد .

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از  روابط عمومی فرهنگسرای بهمن؛ در‎مراسمگرامیداشت مادران شهدای گمنام با عنوان «مادران چشم‌ به راه» که همزمان با ولایت حضرت علی‌اکبر(ع) با سخنرانی احمدمسجد جامعی رییس شورای اسلامی شهر تهران ‏مهرداد بذرپاش نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در نخستین فرهنگسرای پایتخت برگزار شد؛ آیت الله قرهی استاد علم اخلاق وموسس حوزه علمیه امام مهدی(عج) تهران، امیر سرتیپ ابراهیم گلفام رییس سازمان حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی ایران، حجت الاسلام کرباسی رییس حوزه علمیه امیر المومنین(ع) و حاج آقا مقدممدیر کل تشکل های دینی سازمان تبلیغات اسلامی،سیدمحسن اسدی شهردار منطقه 16، اصغر خسروی مدیر کل حوزه ریاست سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران درکنار عباس قنبری رییس فرهنگسرای بهمن حضور داشتند .


رئیس شورای شهر تهران با حضور در فرهنگسرای بهمن و مراسم گرامیداشت مادران شهدای گمنام گفت: از مسئولان شهرداری و همکارانم می‌خواهم که این‌گونه برنامه‌ها موردی و مقطعی نباشد و استمرار داشته باشد.
 

احمد مسجدجامعی در ادامه مراسم با اشاره به سخنان امام خامنه‌ای گفت: در حماسه‌های کهن ما نیز پهلوانان بودند که با دیوها می‌جنگیدند. دیوها در نگاه مردم، موجودات بدی هستند که نماد پلیدی و پلشتی هستند. مردم ما بارها در برابر پلیدی‌ها قیام کردند و خاندان‌های پهلوان‌های بزرگ از این قبیل بودند. در افسانه‌ها خاندان زال، خاندان گودرز، خاندان رستم و... از این عده بودند. امروز به برکت و نورانیت اسلام مردم این سرزمین چهره‌های پهلوانان و قهرمانان زیادی را دیدند. در اسلام مردانی بزرگ و چهره مردی بزرگ از سلاله پاکان مانند مولا علی(ع) زبانزد است. شهدا از مردانی هستند که مسیر این بزرگان را پیمودند. اینان سردمداران پهلوانی و قهرمانی این مردم شدند. آئین پهلوانی حول محور این امام بزرگ شکل گرفت و کانون آن فرزندان این خاندان بودند که یکی پس از دیگری در راه این امام بزرگ قدم نهادند و چراغ هدایت را روشن نگاه داشتند. حضرت علی‌‌اکبر(ع) از بزرگان این خاندان بود.


وی تصریح کرد: آنچه در وضعیت شهری استان تهران صورت گرفته و هر کجای تهران محله‌ای شکل گرفته حول محور امامزاده‌ای بوده است. عشق و ارادت به این خاندان در تمام ساکنان این مرز و بوم تنیده شده و آنها را یکپارچه کرده است. در این جمع مادران شهیدی را در میان خود داریم که از فرزندان خودشان خبر ندارند و این به اصالت عاشورایی‌ آن‌ها بازمی‌گردد. اصالتی دارند که زمانی که فرزندان این مادران قدم به این دنیا گذاشتند کام آنها باتربت حضرت سید‌الشهداء برداشته شد. امیدواریم که کام شما مادران و کام ما هم به تربت آن حضرت متبرک شود و در راه آن امام بزرگوار تلاش کنیم.


مسجد جامعی در پایان گفت: این دستاورد آن همه عشق پدران پاک و مادران پاکدامن است که ثمره آن، این خون‌های پاکی است که به عزت و سعادت و نام این سرزمین در هر سوی عالم منجر خواهد شد و شده است. از مسئولان شهرداری و همکارانم می‌خواهم که اینگونه برنامه‌ها موردی و مقطعی نباشد و استمرار داشته باشد. در زمانبندی و گروه‌بندی‌های لازم صورت گیرد و به این مادرانی که حدود 600 نفر آنها در این مناطق شناسایی شده‌اند و همچنین پدران بزرگوار و با جرات شهدای گمنام به طور پیوسته رسیدگی شود. رسیدگی صرفاض حضور در بعد مادی نیست.


مهرداد بذرپاش نماینده مردم تهران درمجلس شورای اسلامی دیگر سخنران مراسم بزرگداشت مادران شهدای گمنام درفرهنگسرای بهمن گفت: صحبت کردن در جمع مادران شهدا کار سختی است حتی برای کسانی که خود را مدعی در سخنرانی می‌دانند چرا که نوعی درس پس دادن جلوی کسانی است که خودشان صاحب اصلی مکتب و طریق راه هستند.


وی با بیان اینکه خودم فرزند شهید هستم و جزئی از این خانواده محسوب می‌شوم اظهار داشت: صبر کردن در مسیر حق و درمنظومه اسلامی جایگاه والایی دارد در همان منظومه و چارچوب اسلامی نیز جایگاه مادر متفاوت است. نقش مادر در نظام متعالی ما بسیار والا است و به همین دلیل ائمه اطهار می‌گویند مردان از دامان زنان به معراج می‌رسند و بهشت زیر پای مادران است.صبر در نهان مادر گذاشته شده است اما امروز جمع شده‌ایم تا در مورد صبری مضاعف صحبت کنیم. در مورد خانواده‌هایی که نه تنها داغ فرزند خود را دیده‌اند که حتی داغ پیکر ندیده فرزندشان را تحمل می‌کنند.


بذرپاش افزود: در کجا باید قدر این ظرفیت‌ها را بدانیم. کجا می‌توانیم قدر این تقاطعی که مابین صبر مادر و صبر مضاعف بر فرزند است را بررسی کنیم. نباید تنها در مقام تجلیل چنین برنامه‌ای برگزار شود بلکه باید در مقام الگو دادن به جامعه نیز اقدام عملی صورت گیرد و بتوانیم سیر و سلوک این مادران را معرفی کنیم. به نظر می‌آید که مهم‌تر از تجلیل این است. البته تشکر و قدردانی باعث خیر و برکت می‌شود. هنر انقلاب فرهنگی نیز همین است. حداقل در آموزه‌های اسلامی به ما یاد دادند که اگر چنین کار فرهنگی را انجام داده‌اید برنده هستید. نه اینکه در مقابل کسانی که برنامه ریخته‌اند تا این جوانان را از بین ببرند تسلیم شویم.


نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هنر پاک فرهنگی انقلاب اسلامی این است که زمینه را برای اکثرمردم فراهم کند. مگر نه هنر بسترسازی برای فضاهایی که فاسد است، هنر نیست.ما وارث این همه رشادت هستیم کشور ما در 8 سال دفاع مقدس تقریبا 240 هزار شهید با میانگین سنی 23 سال تقدیم انقلاب کرد. یعنی این جوانان در اوج تحصیل، تشکیل خانواده، و بهترین زمان زندگی پا بر روی آرزوهای خود گذاشتند و خداوند آرزوهای بزرگتری به آنها داد. من تنها شهدا را عرض کردم چندین هزار جانباز تقدیم انقلاب شد که متاسفانه گاهی اوقات بیشتر مظلوم واقع می‌شوند.چرا که درد جانبازی تا آخر عمر با آنها است. وخانواده‌های آنها نیز صبورانه تحمل می‌کنند. مجاهدات همسران شهدا هم در جایگاه خود ماندگار است.


وی با اشاره به اینکه درجنگ ایران وعراق یک وجب از خاک جمهوری اسلامی کم نشد، گفت: در مقابل محمدرضا پهلوی با صدام جنگید و جزایر بحرین و حاشیه آن را به طور کلی واگذار کرد. مسیر انقلاب رو به جلو حرکت کرد در دوره‌ای گفتند جوانان بریدند اما در 5 سال آخر حکومت پهلوی نیز که به انقلاب منجر شد اوضاع فرهنگی بسیار بد شده بود اما همان جوانهایی که در آن دوران بودند انقلاب کردند و بسیاری از آنها نیز در دوران 8 سال دفاع مقدس به شهادت رسیدند و همان‌ها جنگ ما را پیروز کردند.


بذرپاش تصریح کرد: برخی سیاسیون و مدیران فرهنگی و آدمهای خاص از کار می‌برند و خسته می‌شوند و این را تعمیم به تمام جامعه می‌دهند اما اینگونه نیست.


در این برنامه که همزمان در تمامی فرهنگسراها و مراکز تحت پوشش سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برگزار ‌شد، فرهنگسرای بهمن باگرامیداشت مادران شهدای مفقود الاثرمنطقه 16 به مناسبتسالروز تولد شهیدمفقودالاثر حمیدرضا شفیعیکیک بزرگ تولدیکه منقش به تصویر این شهید بزرگوار بود را تهیه و دربخش ویژه ی این مراسم بود.


تلاوت کلام ا...مجید توسط قاری نوجوان محمد مهدی بیگی، مولودی خوانی محمد نوروزی، اجرای تواشیح گروه محراب، اجرای هنرمندانه احمد اکبر نژاد در کنار موسیقی صحنه ای علی نفری از دیگر بخش های آیین تجلیل از مادران چشم به راه در فرهنگسرای بهمن بود .

 

پایان پیام/

 

کد خبر 375185

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha