افت و خیزهای هنر سنگین پای

خبرگزاری شبستان: شبکه 4 سیما، چهارشنبه 21 خرداد 93، میزبان یکی از مهمترین و پر چالش ترین میزگردهای تلویزیونی با محوریت معماری و شهرسازی در برنامه زنده " اردیبهشت " خواهد بود.

به گزارش سرویس دیگر رسانه های خبرگزاری شبستان، این گفتگوی دو ساعته ویژه تلویزیونی که با موضوع " بحران معماریو شهرسازی امروز ایران و راهکارهای پیش رو " برگزار می شود، از دو جهت دارای اهمیت و حساسیت است.


نخست آنکه موضوع برنامه با توجه به نارضایتی عمومی جامعه از مسائل شهرنشینی و ساخت و سازهای غیراصولی و همچنین عدم وجود هویت مشخص در سیمای شهرها، از اهمیت خاصی برخوردار است که همه مخاطبین طبیعتا ضرورت مطرح شدن چنین بحث هایی در رسانه ملی را احساس می کنند و نکته دوم به دلیل حضور مهمانان دعوت شده به برنامه می باشد که تامل در پیشینه و تخصص هر کدام از آنها بسیار قابل توجه است.


مهندس حمید نوحی، دکتر غلامحسین معماریان، دکتر حسین سلطان زاده، دکتر نادیه ایمانی و مهندس بابک اسلامی، مدعوین این برنامه از سه نسل مختلف معماری و شهرسازی ایران هستند که علاوه بر تدریس در دانشگاه، دارای کتب، مقالات و تالیفات بسیاری در زمینه تاریخ معماری ایران و معماری اسلامی هستند.اما هر کدام از زاویه دید تخصص خود و با نگرشی متفاوت از دیگران این مباحث را مورد مطالعه و پژوهش قرار داده اند.


غلامحسین معماریان تدوین بسیاری از پژوهش های "مرحوم استاد عبدالکریم پیرنیا_ پدر نظریه پردازی تاریخ معماری ایران" را انجام داده و ازجمله آثار او، کتاب سبک شناسی معماری ایرانی و همچنین کتاب معماری اسلامی ایران، هنوز به عنوان اصلی ترین مرجع مطالعه تاریخ معماری در دوره های مختلف، در دانشگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد.


دکتر حسین سلطان زاده که از برجسته ترین اساتید شناخت معماری اسلامی می باشد، اولین مولفیست که آثار مختلف معماری در دوره های اسلامی را دسته بندی کرده و سعی در بررسی ویژگی های هر دوره، با توجه به محل بروز آثار و شرایط زمانی را دارد.


حمید نوحی تاویل های مختلف و تاملات گوناگون از سبک های تاریخ معماری ایران را به عنوان بررسی تکثر در ساختار اجتماعی و فرهنگی هر دوره بررسی کرده است.


نادیه ایمانیخود روش های تحقیق و مطالعه در خصوص مباحث معماری را مورد نقد و بررسی قرار می دهد و معتقد است هر روش پژوهشی دارای معایب و مزایایی است که می تواند در ارزیابی موضوع مورد کنکاش، اثر گذاری مستقیم داشته باشند و از این رو خود هدف و ضرورت پژوهشی قابل ارزیابی است و روش تحقیق خاص خود را طلب می کند.


بابک اسلامی اولین کسی است که طراحی پارامتریک و معماری الگوریتمی را به شکل رسمی و آکادمیک در کشور ما مورد بررسی قرار دادهو نمونه های عملی ا ز این سبک و نگرش نو جهانی به طراحی را ارائه نموده است. وی ریشه طراحی پارامتریک را در بررسی فرایند استدراک ذهنی از پدیده های هستی و متناظر با کشف رموز سری های ریاضی_هندسی شمرده است.


اسلامی با رمزگشایی از منطق طراحی و ساخت شاهکارهای معماری جهان در دوره معاصر، الگوریتم این بنا ها را شکل ارتقا یافته ای از هندسه حکیمانه معماری سنتی ایران و یونان عنوان نموده و با بررسی تالیفات و مجاهدت های غیاث الدین شیرازی و خیام نیشابوری در عرصه معماری، مبدع الگوریتم در خلق فرم ها را حکیم عمر خیام می داند و معماری ایرانی و نقوش منتج از آن را اولین نمونه شاهکارهای بی بدیل طراحی پارامتریکی بیان کرده که در سه دهه اخیر در جهان مطرح شده است.


علاوه بر نقاط اشتراک و افتراق مهمانان برنامه در زمینه تحلیل معماری ایرانی و اسلامی، تحصیل و تدریس هر کدام از اساتید در دانشگاه های مختلف کشور و بحث های متعامل میان دانشگاهی، می تواند موضوعی قابل توجه برای دانشجویان این رشته در سراسر کشور باشد.


گزارش تفصیلی این برنامه و مباحث مطرح شده در آن در شماره هفته آینده هفته نامه پنجره در پرونده ای با همین موضوع به چاپ خواهد رسید.
 

پایان پیام/

کد خبر 375163

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha