به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی، امام جمعه شهرستان بابل شامگاه گذشته(19خرداد) در نشست مهدویت که در مسجد محدثین این شهرستان برگزار شد، با اشاره به قدمت و محبوبیت این مسجد مقدس که منتسب به امام زمان(عج) است در نزد مردم، اظهار داشت: در عصر غیبت باید مراکز و مساجدی که منتسب به حضرت ولی عصر(عج) است را احیا کنیم و زمینه ارتباط و اتصال میان مردم و آن حضرت را فراهم کنیم.
دعای أَمَّنْ یُجیبُ الْمُضْطَرَّ إِذا دَعاهُ وَ یَکْشِفُ السُّوء منتسب به امام زمان(عج)
وی با اشاره به آیه 62سوره نمل "أَمَّنْ یُجیبُ الْمُضْطَرَّ إِذا دَعاهُ وَ یَکْشِفُ السُّوء"، گفت: آن هنگام که تمام درهای عالم به روی انسان بسته می شود و از هر نظر درمانده و مضطر می گردد، تنها کسی که می تواند قفل مشکلات را بگشاید، تنها ذات پاک خداوند است.
حجت الاسلام روحانی با بیان اینکه این آیه شریفه منتسب به حضرت مهدی(عج) است، ادامه داد: امام باقر(ع) می فرمایند این آیه مصداق بارز مضطر حقیقی که امام زمان(عج) است و خدای متعال دعای اورا اجابت می کند، می باشد.
وی تصریح کرد: مسئله فرج امام عصر(عج) و مسئله ظهور آن حضرت که آرزوی همه مشتاقان در عصر غیبت است، برای خود قوائد و سننی دارد؛ خداوند متعال مجموعه نظام مند خلقت را بر اساس قوائد، قوانین و سنت ها اداره می کند.
حجت الاسلام روحانی با بیان اینکه در اجزای نظام طبیعت، آب اگر تبدیل به بخار می شود و یا اگر یخ می زند و منجمد می شود، قوائدی حاکم است، گفت: طوفان ها، باد، آسمان و باران در چارچوب قوانینی که خداوند متعال در نظام طبیعت برای مجموعه مقدر فرموده است تحقق می یابند.
وی ادامه داد: در جوامع انسانی نیز امور براساس قوائد الهی استوار است؛ یعنی در جوامع انسانی چه بصورت فردی و چه به صورت جمعی و اجتماعی هرگونه حرکتی و هرگونه اثری اگر بخواهد تحقق پیدا کند در چارچوب قوانین است که قرآن از این مسئله تعبیر به سنت می کند.
حجت الاسلام روحانی با بیان اینکه ذره ای تحول و دگرگونی در این دسته از قوانین محقق نخواهد شد، خاطرنشان شد: سنت فرج "گشایش" از جمله قوائدی است که هرگز دستخوش دگرگونی نمی شود.
اگر به اضطرار حجت نرسیم آمادگی برای ظهور فراهم نمی شود
وی افزود: اگر برای امتی بخواهد فرجی حاصل شود و مشکلی از معضلات فردی و مشکلی از معضلات اجتماعی برطرف شود باید حالت اضطرار ایجاد شود تا دعا، ناله و خواسته فرد و اجتماع اجابت شود؛ اگر به اضطرار حجت نرسیم آمادگی برای ظهور فراهم نمی شود.
حجت الاسلام روحانی با بیان اینکه اگر دعوت به حد اضطرار نرسد دعوت حقیقی تلقی نمی شود و به اجابت نخواهد رسید، تصریح کرد: مراحلی قبل از اضطرار وجود دارد که به تنهایی آن مراحل برای اجابت دعوت کفایت نمی کند؛ بسیاری از امور است که من و شما به آن ایمان داریم و به وسیله قرآن و استدلال آن امر را اثبات کنیم اما به حد نیاز برای من نرسیده است از جمله آنها وجود مبارک خدای متعال است.
اثبات وحدانیت خدا از دیدگاه قرآن
وی با اشاره به آیه 22سوره انبیاء" لَوْ کَانَ فِیهِمَا آلِهَةٌ إِلَّا اللَّهُ لَفَسَدَتَا فَسُبْحَانَ اللَّهِ رَبِّ الْعَرْشِ عَمَّا یَصِفُونَ" گفت: این آیه در اثبات توحید است و از طریق برهان و استدلال خدای متعال می خواهد وجود و ضرورت الهی و وحدانیت خدا را اثبات کند.
حجت الاسلام روحانی با بیان اینکه اگر خدا 2 تا باشد نظام خلقت به هم می ریزد و این دو نمی توانند اراده خود را با هم هماهنگ نمایند، اظهار داشت: این مسئله یک زاویه برای تبیین مسئله ایمان و اعتقاد به خدای متعال است اما به تنهایی کفایت نمی کند.
وی با بیان اینکه خداوند در آیه "یَا أَیُّهَا النَّاسُ أَنتُمُ الْفُقَرَاءُ إِلَى اللهِ وَاللهُ هُوَ الْغَنِیُّ الْحَمِیدُ" می فرمایند: اى مردم! شما نیازمندان به خدا هستید و تنها خداوند است که بى نیاز و شایسته حمد و ستایش است، گفت: شما به خدا اعتقاد دارید اما اعتقاد به تنهایی کفایت نمی کند بلکه شما به خداوند نیازمند هستید و این نیاز انسان را به خدا متصل می کند.
حجت الاسلام روحانی با اشاره به آیاتی که خداوند در آن برخی از جلوه های اضطرار را متذکر می شود، بیان داشت: اگر حالت اضطرار برای انسان حاصل نشود توجه به خدای متعال در درون انسان نمی جوشد، عمیق و حقیقی نمی شود.
وی با اشاره به اینکه خداوند در قرآن می فرمایند شما امتی هستید که با برهان و استدلال خدا را اثبات می کنید اما در شرایط عادی به خدا توجه ندارید؛ متوجه فقر و نیازتان نسبت به خدا نیستید؛ به دعا نمی نشینید، تصریح کرد: فَإِذَا رَکِبُوا فِی الْفُلْکِ دَعَوُا اللَّهَ مُخْلِصِینَ لَهُ الدِّینَ فَلَمَّا نَجَّاهُمْ إِلَی الْبَرِّ إِذَا هُمْ یُشْرِکُونَ(آیه 65سوره عنکبوت) مشرکان هم چنان بر شرک خود باقی هستند؛ پس وقتی که در کشتی سوار شوند و در خطر امواج دریا قرار گیرند در حالی که از روی اضطرار مانند یکتاپرستان در دعا و استغاثه خود خدا را می خوانند و تنها به او توجّه دارند، پس آنگاه که به سوی خشکی نجاتشان دهد ناگاه به شرک برمی گردند.
حجت الاسلام روحانی گفت: فردی به امام صادق(ع) بیان داشت چه دلیلی برای وجود خدا است، حضرت فرمودند: وقتی حالتی ایجاد می شود و از همه قطع امید می کنید دل شما متوجه چه چیزی است؟ فرد گفت یا امام(ع) دلم متوجه جایی ایست که از او انتظار کمک دارم، امام صادق(ع) فرمودند: این همان خدااست.
وی با اشاره به دلایل ضرورت وجود حجت در هر عصر، اظهار داشت: اگر در جامعهای ظلم و ستم فراگیر شود و مردمی که به ضعف کشیده شدهاند، یار و یاوری نداشته باشند تا آنها را از این رنج و بلا نجات دهد و تلاش و کوشش آنها برای تغییر اوضاع اثر نداشته باشد، در این حالت اگر مردم با قطع همه واسطهها، ارتباط کامل با خداوند پیدا کنند، آن وعده الهی که همان تحقّق خلافت در زمین برای مومنان صالح و مستضعفان روی زمین است، محقّق خواهد شد.
حجت الاسلام روحانی با بیان اینکه دعوت های کاذب مستجاب نمی شوند، گفت: فرج و اجابت ظهور امام زمان(عج) وقتی محقق می شود که از نهاد امت بجوشد.
شفای مسکین نابینا در زمان نادرشاه افشار
وی یادآورشد: در تاریخ آمده نادرشاه افشار بعد رسیدن به سلطنت به مشهد و زیارت امام رضا(ع) مشرف شدند و در بدو ورود با مسکین نابینایی مواجه شدند و از فقیر پرسیدند چرا اینجا ایستاده ای؟ شخص پاسخ داد 20سال است که در نزدیک حرم امام رضا(ع) هستم تا شفا یابم؛ نادرشاه گفت من می روم زیارت اگر مرد شفا نگرفته بود همین جا او را می کشم؛ مرد که از احوالات نادرشاه باخبر بود از ترس فریاد و فغان سر داد و از امام رضا(ع) خواست تا او را شفا دهد؛ بعد از آنکه نادرشاه از زیارت بازگشت فقیر شفا یافته بود؛ نادرشاه گفت اگر از اول اینطور دعا می کردی بیست سال پیش شفا می یافتی.
حجت الاسلام روحانی با بیان اینکه رسول خدا(ص) می فرمایند وقتی صبر به پایان برسد آنوقت فرج امام عصر(عج) محقق می شود، گفت: اگر انسان به واسطه نیاز به امام زمان(عج) متوسل شود و دعای فرج بخواند، فرج محقق می شود.
وی افزود: انتظار فرج وقتی از حالت دعاهایی که فقط بر زبان جاری است، خارج شود و همه به مرحلهای برسند که واقعاً منتظر قیام امام مهدی(عج) باشند و خود را برای آن روز آماده کنند و با تمام وجود از خداوند درخواست فرج کنند، دعای آنها به اجابت میرسد.
احوالات عبدالکریم پینه دوز در مورد امام زمان(عج)
حجت الاسلام روحانی با بیان اینکه روزی یکی از علمای بزرگ دین از مرحوم عبدالکریم پینه دوز پرسیدند اگر یک هفته امام زمان(عج) را نبینی چه می کنی، گفت: می میرم، اظهار داشت: امام زمان و ضرورت او برای مرحوم عبدالکریم به مانند ضرورت وجود اکسیژن برای انسان است.
وی افزود: کسی که معرفت به امام زمان(عج) پیدا کند به مانند این است که در رکاب پیامبر(ص) است.
به گزارش شبستان، اولین نشست مهدویت به مناسبت آغازین شب دهه فرخنده مهدویت در مسجد مقدس محدثین بابل با تلاوت قرآن کریم توسط طاها کبیری از قاریان مطرح کشوری آغاز و با مداحی مجتبی حبیبی و سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین روحانی امام جمعه این شهرستان برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما