به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندر آستارا، فرهاد منتصر کوهساری، مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان عصر امروز ( 19 خرداد) در جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان که در محل فرمانداری شهرستان آستارا برگزار شد با اشاره به نامگذاری سال جدید از سوی مقام معظم رهبری به سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی اظهار کرد: اقتصاد و فرهنگ دو اصل محوری و تاثیرگذار در کشور ما به شمار میروند.
وی با بیان اینکه در راستای سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی 24 محور اقتصاد مقاومتی به سازمانها و ادارات ابلاغ شده است، افزود: بند 10 اقتصاد مقاومتی به بحث صادرات مربوط میشود که یک اصل مهم و اساسی است که ما باید به آن اهمیت ویژه دهیم.
مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان انجام هر کاری در کشور در راستای چشم انداز برنامه توسعه 1404 را نیازمند برنامه کلان و استراتژیک دانست و خاطرنشان کرد: اگر به دنبال اشتغال پایدار، صادرات خوب و ارز آوری برای کشور هستیم باید به سراغ برنامههای کوتاه مدت آمده و با تدوین استراتژی میان مدت، کوتاه مدت و بلند مدت به توسعه اقتصادی کشور کمک کنیم.
منتصر کوهساری با بیان اینکه سازمان بنادر و دریانوردی در توسعه بنادر کشور گامهای مثبتی برداشته و برنامههای کوتاه مدتی را تدوین کرده است، اضافه کرد: توجه به بنادر اصلی و فرعی در دستور کار سازمان بنادر و دریانوردی قرار گرفته و وزارت راه نیز در این راستا توسعه آزاد راهها، راه آهن و خطوط لوله برای انتقال مواد نفتی را دستور کار قرار داده تا رونق اقتصادی خوبی داشته باشیم.
وی به اشاره به اینکه سه مرز اساسی و مهم در استان گیلان فعالیت دارند، تصریح کرد: یکی از این مرزهای آبی بندر آستاراست که سال گذشته به بهره برداری رسید.
این مقام مسئول اضافه کرد: علی رغم تحریمهای دشمنان علیه نظام و ملت ایران با برنامههایی که دولت اجرا کرد امسال 5/37 درصد رشد کالا و 20 درصد رشد صادرات را شاهد بودیم.
مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان ایران اسلامی را پل خوبی برای کشورهای منطقه و استان گیلان را بهترین پل برای کشورهای سی. آی. اس دانست و اظهار کرد: این کشورها یک بازار خوب و مناسب برای ما به شمار میروند که باید از ظرفیتهای این منطقه به درستی برای پیشرفت کشور استفاده کنیم.
منتصر کوهساری با بیان اینکه استفاده از ظرفیتهای این منطقه نیازمند مطالعه بازارهای منطقه و استفاده از مشاوران کاربلد در عرصه اقتصادی است، ادامه داد: سالیانه هفت میلیون تن کالا و مواد اولیه وارد استان میشود که این امر در اشتغال زایی اثری ندارد و علت آن عدم فرآوری کالا در استان است.
وی بر توسعه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در گیلان تاکید کرد و افزود: در بحث اقتصادی یکی از ضعفهای ما عدم توجه به سرمایههای انسانی است که ما باید به این سرمایهها به عنوان اصل و محور هر سازمان توجه کنیم تا کشور رشد و ترقی یابد.
این مقام مسئول، داشتن نیروهای انسانی کارآمد را یکی از شاخصههای پیشرفت هر کشور دانست و اظهار کرد: اگر منابع انسانی ما کارشناس و کاربلد باشند منابع مالی به درستی در راستای توسعه کشور هزینه میشود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان با بیان اینکه امکانات و ظرفیتهای خوبی در سازمانها و ادارات گیلان وجود دارد، تصریح کرد: اگر از ظرفیتها و تواناییهای سازمانها و ادارات به درستی استفاده کنیم یک تحول اقتصادی خوبی را در استان شاهد خواهیم بود.
وی افزود: از ظرفیتهای بازارهای منطقه به درستی استفاده نکردهایم که باید با مطالعه کارشناسی شده به فکر صادرات کالاهای مورد نیاز به کشورهای همسایه و منطقه باشیم.
کوهساری خلاقیت و نوآوری در عرصه اقتصادی را از عوامل پیشرفت و توسعه کشور دانست و گفت: اگر با هم همدل و همفکر باشیم و به درستی برنامه ریزی کینم، اقتصاد شکوفا، رشد اقتصادی و اشتغال پایدار را در کشور شاهد خواهیم بود.
پایان پیام/
نظر شما