به گزارش خبرنگار شبستان، هادی سعیدی کیاسری در مراسم رونمایی فرهنگ شاهنامه گفت: دکتر رواقی سالهای سال در این عرصه کار کرده و آثار زیادی که همگی مرجع و ماخذ هستند را در حوزه متون تفسیری لغت، زبان شناسی، ترکیب و تعلیق پدید آورده است.
وی افزود: زبان هایی که شاعر بزرگ نداشته باشند، ماندگار نمی مانند و زبان مردم کوچه و بازار نمی شوند چرا که زبان خانه هستی است و خوشا به حال ما که به واسطه آثاری مثل که شاهنامه وطن فرهنگی و حقیقی ماست زبان ما از هجوم دشمنان حفظ شده است.
وی خاطرنشان کرد: این زبان، زبان شاعرانه ای است و ضرورت دارد اهل زبان به ویژه کسانی که در حوزه ادبیات خلاقه کار می کنند به ماخذ اصلی زبان بازگردند و ورزیدگی پیدا کنند آن هم با مطالعه آثاری مانند شاهنامه.
کیاسری یادآور شد: آیا امروز اهل نویسندگی خلاقه به آبشخورهای اصیل زبان فارسی به گوشه چشم می نگرند و آیا تاسیس های بزرگی که در حوزه زبان وجود دارد موثر عمل می کنند و به نظر می رسد، جهانیان اگر سالی را به عنوان سال فردوسی انتخاب نکنند ما اهل زبان کمتر به فکر گرامیداشت بزرگان خودمان می افتیم.
یک پر تو از ادبیات کلاسیک ما موجی در ادبیات داستانی امریکای لاتین ایجاد کرده است
وی تصریح کرد: امروز پرتو از ادبیات گذشته ما به آمریکای لاتین رسیده است و آنچنان گسترش یافته که نوع جدیدی از آثار ادبیات داستانی را در آنجا شاهد هستیم و این مساله ای بسیار مهم است و سبک داستان نویسی هایی که از ادبیات کلاسیک ما، مانند گلستان و جوامع الحکایات گرفته شده است.
وی اضافه کرد: شاهنامه به عنوان یک اثر داستانی قابل ارزیابی است چرا که جلوه هایی از هستی انسان ایرانی را به تصویر می کشد و باید مبنای مطالعه قرار گیرد، بنابراین جا دارد شاهنامه را از زوایای مختلف زندگی و زبانی و غیره بررسی کنیم این کتاب برای اهلش یک عمر مطالعات جدی می خواهد.
وی در پایان گفت: امیدواریم که قلم به دستان ما و کسانی که قرار است زبان ما را صیانت کنند به آبشخورهای اصیل زبان فارسی مانند شاهنامه بازگردند تا گسست فرهنگی بین نسل امروز ادبیات معاصر و ادبیات کلاسیک ما پدید می آید.
فردوسی شاعری که از خرد سالی با فرهنگ ایرانی و اسلامی بالیده است
در ادامه این نشست، دکتر رواقی، نویسنده این اثر نیز عنوان کرد: کاری که انجام شده در برابر کاری که باید برای فردوسی انجام شود بسیار ناچیز است، چرا که اگر بخواهیم کتابهایی که برای فهم شاهنامه لازم است را بنویسیم، زمان بسیار طولانی می خواند.
وی شاهنامه را فرهنگ مردم ایران دانست و افزود: فردوسی از خردسالی با فرهنگ ایرانی اسلامی بالیده است و در بزرگسالی نیز به این نتیجه رسیده است که این توانمندی ها را در اثری چون شاهنامه ارایه دهد و با قدرت تمام نیز ایتن کار را انجام داده است.
هادی کیاسری در پایان گفت: امیدوارم در آینده چاپی از شاهنامه ارایه شود که نادرستی های شاهنامه که بالغ بر 2 هزار تا است در آن نسخه جود نداشته باشد.
پایان پیام/
نظر شما