به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، نشست خبری تشریح برنامههای دهه تکریم و غبارروبی مساجد صبح امروز 18 خرداد با حضور رسانههای خبری در مرکز آموزش مرکز رسیدگی به امور مساجد برگزار شد.
در این نشست، حجتالاسلام حمید آقایی، معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد گفت: از 20 شعبان تا 29 شعبان دهه تکریم و غبارروبی مساجد نامگذاری شده است و سالیان سال است که در آستانه ماه مبارک رمضان که استقبال مردم از مساجد بیشتر از دیگر ایام است مردم به استقبال غبارروبی از مساجد می روند و قریب 20 سال است که به بحث غبارروبی مساجد در این ایام توجه می شود.
وی با اشاره به اینکه از سال 91 تاکنون در کنار بحث غبارروبی مسجد، موضوع تکریم مساجد هم مورد توجه قرار گرفته است، بیان کرد: در روایات اسلامی در رابطه با خدمت و تطهیر مسجد مباحث بسیاری آمده است به گونه ای که در قرآن کریم بحث نظافت و پاکسازی مسجد وظیفه حضرت ابراهیم (ع) و حضرت اسماعیل (ع) ذکر شده و امروز این موضوع به یک فرهنگ تبدیل شده است و به صورت خودجوش اهالی مسجد، مسجد را برای ماه مبارک رمضان آماده میکنند.
حجتالاسلام آقایی خاطرنشان کرد: از دو سال قبل بر اساس آسیبشناسی فعالیتهای دو دهه قبل در رابطه با غبارروبی مسجد به این نتیجه رسیدیم که در بحث توجه به مسجد تنها نباید به بحث تطهیر ساختمان مسجد توجه شود بلکه بحث غبارروبی از کارکرد مسجد هم باید مورد توجه باشد زیرا محدودکردن مسجد به بحث عمران آن ظلم و جفا به مسجد است.
حجت الاسلام آقایی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در بحث تبیین غبارروبی و تکریم مسجد نکاتی را برای همگان تبیین کرده اند، تصریح کرد: مقام معظم رهبری فرموده اند که آنچه که ما از مسجد از صدر اسلام سراغ داریم جدای از بحث معبد و کلیسای دیگر ادیان است و در واقع اسلام تاکید بر این مسئله دارد که مسجد مظهر آمیختگی دنیا و آخرت است و باید در مسجد کسانی که انجام به کار خیر میکنند، جوانان و نوجوانان نخبه مسجدی که در مسجد فعالیت دارند باید مورد تشویق قرار گیرند و تنها نباید به بحث عمران ظاهری مسجد توجه شود به همین دلیل از سال 91 تاکنون در کنار غباروبی مسجد به بحث تکریم مسجد هم توجه شده است تا در راستای توجه به کارکرد مسجد گامی برداشته شود.
وی با اشاره به برنامههای دهه تکریم و غبارروبی مساجد گفت: تلاش داریم با بهرهگیری از ظرفیت دستگاهها و نهادها و پایگاههای فعال در مسجد در راستای برگزاری برنامههای دهه تکریم و غبارروبی مساجد برنامههایی را در دستور کار داشته باشیم.
حجت الاسلام آقایی با اشاره به شعار سال گذشته مرکز رسیدگی به امور مساجد با عنوان مسجد و خانواده گفت: در این راستا سال گذشته برنامه هایی در دستور کار قرار گرفت و بنا داریم در مورد شعار امسال این مرکز "کودک، نوجوان و مسجد" برنامه هایی را در دستور کار داشته باشیم در این راستا از ائمه جماعات، کارگزاران و اهالی مسجد نیز مساعدت بگیریم.
وی با اشاره به برگزاری برنامه های دهه تکریم و غباروبی مساجد در 850 مسجد استان تهران، خاطرنشان کرد: با رایزنی با مساجد از قریب 2500 مسجد در استان تهران که امام جماعت دارند، بنا شد به مساجدی که نیاز به مساعدت برای برگزاری برنامههای دهه تکریم و غبارروبی مسجد دارند مساعدتی برای آنها صورت گیرد که در این زمینه 850 مسجد اعلام آمادگی کردند که به آنها کمک صورت گیرد و اعتباری بالغ بر یک و نیم تا سه میلیون تومان برای آنها به منظور برنامهریزی و انجام برنامههای مختلف در این ایام اختصاص یابد.
وی به تهیه و تدوین شیوهنامه دهه تکریم و غبارروبی مساجد و ارسال آن به ائمه جماعات استان تهران اشاره کرد و گفت: بر اساس این شیوهنامه برنامههای پیشنهادی دهه تکریم و غبارروبی مساجد بر اساس نامگذاری روزها به ائمه جماعات ارسال شده است که بر این اساس روز اول این دهه که با عنوان قرآن و معارف اسلامی است، برگزاری کرسیهای تلاوت به ائمه جماعات مساجد پیشنهاد شده است.
وی با اشاره به اینکه بیش از یک سال و نیم سال است که برپایی کرسیهای تلاوت در مساجد استان تهران در دستور کار است، گفت: این کرسیها در مرحله اول در 50 مسجد، سپس 140 و 300 مسجد افزایش یافت و امسال نیز در نیمه اول سال برگزاری کرسی تلاوت قرآن در 50 مسجد استان تهران در دستور کار است.
وی با اشاره به دیگر برنامههای دهه تکریم و غبارروبی مساجد گفت: متناسب با روزهای نامگذاریشده این دهه برنامههایی همچون سرکشی از خانواده شهدا، معرفی کتابهای حوزه دفاع مقدس، معرفی خیرین مسجدساز در دستور کار است و از ائمه جماعات خواسته شده است که در این ایام این برنامه ها را برگزار کنند.
وی همچنین به هماهنگی با ائمه جمعه استانها اشاره کرد و گفت: از ائمه جمعه استان ها و مراکز استان ها خواسته شده است که تا در این دهه مرتبط با مسجد و این دهه از تریبونهای نماز جمعه مباحثی را مطرح کنند و علاوه برآن به ائمه جماعات بستههای محتوایی نیز ارسال میشود.
جشنواره مسجد در قاب هنر و رسانه
وی به برگزاری اولین جشنواره مسجد در قاب هنر و رسانه همزمان با دهه تکریم و غبارروبی مساجد اشاره کرد و گفت: تلاش میشود از ظرفیت رسانههای تصویری و مکتوب در این راستا استفاده شود و افرادی که در قالبهای عکس، مصاحبه، خبر، فیلم، تیزر و نماهنگ و گزارش، آثاری دارند تا 31 مرداد سال جاری همزمان با روز جهانی مسجد آثارشان را به مرکز رسیدگی به امور مساجد ارسال کنند و از آثار برتر در این زمینه در زمستان سال جاری تقدیر به عمل میآید تا علاوه بر معرفی آثار برتر در این زمینه، ارتباط و تعامل بیشتر با رسانهها در عرصههای مختلف افزایش یابد.
ارسال بیش از 900 اثر به جشنواره فام
وی همچنین خاطرنشان کرد: در سال گذشته فراخوان ایدههای مسجد (فام) اعلام شد که در این راستا بیش از 900 اثر در عرصه پژوهش، تحقیقات مسجدی و نیز ایدههای بکر در حوزه مسجد به این دبیرخانه ارسال شد و تلاش میشود تابستان امسال مراسم اختتامیه آن برگزار شود ضمن اینکه بانگ اطلاعات خوبی نیز در این زمینه از سوی دستگاهها، دانشگاهها، حوزه های علمیه و تشکلهای مردمی دریافت شد و ارتباط و تعامل خوبی با آنها برقرار شد و بنا داریم همزمان با برگزاری اختتامیه این جشنواره دبیرخانه دایمی آن نیز فعالیت خود را آغاز کند.
تشکیل شورای فرهنگی مسجد
معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد همچنین به تشکیل شورای فرهنگی مساجد نیز اشاره کرد و گفت: در سال گذشته برای جلوگیری از فعالیتهای موازی در مورد مسجد قرار شد شورای فرهنگی مسجد به منظور ساماندهی فعالیتهای فرهنگی برجسته در مساجد تشکیل شود که این شورا در مناسبتهای مختلفی همچون دهه تکریم مساجد، دهه ولایت، ایام ماه مبارک رمضان، دفاع مقدس و دیگر ایام برنامههایی را با همکاری دیگر دستگاههای فعال در مساجد فعال برگزار کنند که تشکیل این شورا همزمان با دهه تکریم مساجد آغاز میشود و بناست با مجموعه کانونهای فرهنگی هنری مساجد و بسیج نیز در این زمینه تعاملاتی صورت گیرد.
وی به اعضای شورای فرهنگی مسجد اشاره کرد و گفت: امام جماعت، مسئول کانون، مسئول پایگاه بسیج، مسئول واحد خواهران و مسئول فرهنگی پایگاه بسیج و نیز دو نفر از فرهیختگان مسجد از اعضای شورای فرهنگی مسجد هستند که امید است تشکیل این شورا الگویی برای دیگر مساجد در انجام برنامهها و فعالیتها در مناسبتهای مختلف و نیز همافزایی بیشتر باشد.
وی گفت: تلاش مرکز رسیدگی به امور مساجد در این راستا است که در این دهه از بحث اجرایی پرهیز کنیم زیرا اعتقاد داریم ما در مسجد کارهای نیستیم و افراد فعال در مسجد خودشان باید برنامهها و فعالیتهای مسجد برنامهریزی کنند زیرا تلاش ما در راستای افزایش همافزایی در مساجد است.
معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد برگزاری جشنواره وفاق به منظور بهرهگیری از ظرفیت مساجد با همکاری دیگر نهادها و دستگاههای فعال در مساجد را از دیگر برنامههای در دستور کار این مرکز عنوان کرد.
ادامه دارد...
نظر شما