حجت الاسلام محمد رضا ضمیری،عضو هئیت علمی دانشگاه پیام نور قم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به اینکه عوامل تاثیر پذیرجامعه امروزاز فرهنگ غرب درزمینه های مختلف از جمله حجاب و پوشش گفت: فرهنگ غرب یک کل به هم پیوسته است که شامل تفکر، کنش، رفتار، نظام فکری، اجتماعی، خانوادگی و نظام اقتصادی است که رابطه ای به هم پیوسته میان آنها برقرار می باشد.
برای رفع مواضع پرخطرفرهنگی باید نظام رفتارفرهنگی را در جامعه شناسایی کنیم
وی افزود: تا زمانی که این نظامها و رفتارهای فرهنگی را نشناسیم به طور یقین نمی توانیم مواضع پرخطر این رفتارها را در فرهنگ خود مشخص کنیم.
عضو هئیت علمی دانشگاه پیام نور قم ادامه داد: پوشش و حجاب شالوده ای دارد که باید در ابتدا آنها را بشناسیم تا بتوانیم محصولات آن را بررسی و برنامه ریزی کنیم.
حجت الاسلام ضمیری تصریح کرد: سکولاریسم، جدایی دین از محیط فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و یکی ازپایه های تفکرغرب است که دین در نهایت برای رفع یک اشتراک فهمی است و جایی برای ورود به عرصه اجتماعی ندارد.
وی خاطر نشان ساخت: امونیسم نوع دیگری از تفکر غربی و انسان محور است وانسان را به جای خدا نشانده و محورهستی می داند و بیان می کند چه خوب و چه بد خدا تنها در روزهای یکشنبه و با تجربه فردی نمود پیدا می کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور قم با اشاره به بحث لیبرالیسم گفت: لیبرالیسم یعنی توجه عمیق به آزادی های بی حصر فردی بوده وآن را برای خود یک شالوده و اساس کار در نظر می گیرند.
رفاه محوری و نصرت جویی جزوپایه های اساسی فرهنگ غرب است
حجت الاسلام ضمیری یادآور شد: رفاه محوری و نصرت جویی جزو پایه های اساسی فرهنگ غرب است که باید بر مبنای این که چه محصولاتی در این راستا به جامعه صادر شود توجه ویژه ای صورت گیرد.
پشتوانه عفاف و پوشش، فرهنگ لیبرالیسم غرب است
وی تصریح کرد: پشتوانه عفاف و پوشش، فرهنگ لیبرالیسم غرب است آنان معتقدند هرکسی با هر نوع پوششی می تواند ظهور کند و به حریم کسی کاری نداشته باشد یعنی لذت طلبی، در فرهنگ غرب به نوعی تعبیه شده و می خواهد این نماهنگ را به تمام کشورها تحمیل کند.
عضو هئیت علمی دانشگاه پیام نور قم اظهار داشت: در اسلام نیز رفاه و لذت خواهی عنوان شده اما درچهارچوب دین قابل پذیرش بوده و لذتهای خارج از عرف و شرع غیر قابل قبول می باشد.
حجت الاسلام ضمیری در ادامه به جایگاه زن و نحوه پوشش آن اشاره کرد و بیان داشت: زن جایگاه ویژه ای دارد که باید در بیرون از فضا و محیط خانواده دارای پوشش و حجاب مناسب باشد تا بتواند همراه با امنیت درجامعه تردد داشته باشد.
وی اذعان کرد: جامعه ما مگر چقدر می تواند با فرهنگ غرب برخورد داشته باشد و آن را نفی کند در زمان مشروطه عنوان شده بود که همه از فرق سر تا نوک پا باید غربی شود در جامعه حاضر هر چند این مضمون در کلام بیان نمی شود اما گاها در رفتارها دیده میشود.
عضو هئیت علمی دانشگاه پیام نور قم افزود: جامعه ما در حال حاضر کم کم از فرهنگ اسلام به سمت فرهنگ غرب حرکت کرده در حالی که باید با توجه به اینکه انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی بوده به فرهنگ غرب یک نه منطقی بگوییم ونگذاریم با ورود به جامعه انقلابی ما فرهنگ دینی را دچار خدشه کنند.
حجت الاسلام ضمیری خاطر نشان ساخت:در مواجه با فرهنگ غرب نکات مثبت که با دین و ارزشهای ما مطابقت دارد استفاده کنیم و آنهایی که در تضاد دین و سنتهای ماست را نباید پذیرفت از جمله برخی آزادی ها که با آنها برخورد گزینشی صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه جامعه ما با هنر وسینما مخالف نیست گفت: ما با فساد در عرصه های فرهنگی مخالفیم نه با فرهنگ هنر و سینما، یعنی باید بپذیریم که زیر نظر قیومیت انقلاب و اسلام هستیم و برای داشتن یک فرهنگ سالم و سازنده باید به حفظ ارزشهای دینی و اسلامی توجه داشته باشیم.
برای تعمیق فرهنگ سالم درجامعه باید در گزینشهای خود معیار و ملاک داشته باشیم
عضو هئیت علمی دانشگاه پیام نور قم ابراز داشت: یک جامعه دینی و اسلامی درراستای تعمیق فرهنگ سالم درجامعه باید درگزینشهای خود معیار و ملاک داشته باشد و متوجه باشیم چه چیزی مطابق با فرهنگ دینی ماست و می توان از آن استفاده کرد و بهره جست مانند مسئله کنترل جمعیت که نه تنها اسلام با آن مخالف است حتی غربیان، ادیان و ملتهای دیگر نیز مخالف آن هستند.
حجت الاسلام ضمیری بیان کرد: درعصرحاضر دربرخی موارد کشورهای غربی نسبت به فساد و فحشا دچار نگرانی شده اند چرا که کنترل این همه فساد در جامعه را غیرممکن و نگران کننده می دانند.
وی با اشاره به تاثیر فساد در جوامعه مختلف گفت: متفکران غربی به این نتیجه رسیده اند که فساد سبب متلاشی شدن نظام خانواده و سیاست میشود وباید در این راستا به گزینش های عالمانه ای دست پیدا کرد و ابعاد مختلف آن بررسی شود.
پایان پیام/
نظر شما