به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، بیژن زنگنه، وزیر نفت در ادامه سخنان خود در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در رابطه با سیاستهای این وزارتخانه در حوزه اقتصاد مقاومتی گفت: این وزارتخانه تا پایان سال 95 گازرسانی روستایی را به اتمام خواهد رساند، ما گازرسانی تمام روستاهایی که در حد بیست خانوار باشند را میتوانیم با اتکا به آنچه مجلس در بودجه 93 به تصویب رسانده انجام دهیم و انشاءالله از هفته آینده این کار آغاز خواهد شد و اسامی روستاها قطعی خواهد شد.
وی توسعه جایگاههای CNG، حمایت از ساخت خودروها با پایه گازسوز، اجرای مقررات ملی ساختمان و بهینهسازی مصرف انرژی در بخش کشاورزی را از دیگر برنامههای وزارت نفت در حوزه بهینهسازی مصرف سوخت عنوان کرد.
وزیر نفت ایمنسازی تقاضا و بازارهای فروش نفت خام، فرآوردههای نفتی و گاز طبیعی را از دیگر برنامههای وزارت نفت برای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: این برنامه بسیار مهمی است که مقام معظم رهبری در چند بند سیاستهای اقتصاد مقاومتی بر آن تاکید کردهاند. انتخاب مشتریان راهبردی، ایجاد تنوع در روشهای فروش و مشارکت دادن بخش خصوصی در فروش از جمله راههای تحقق این برنامه است.
وی خاطرنشان کرد: ما باید از مشارکت مالی در پالایشگاههای خارج از کشور حمایت کنیم و در زنجیره پالایش تا توزیع فرآوردهها در بازارهای هدف با تمرکز بر بازار آسیا و با هدف تضمین برداشت نفت از ایران و تامین امنیت تقاضا برای نفت کشور مشارکت کنیم.
زنگنه با بیان اینکه ایران آخرین فروشنده نفت در بازارهاست، گفت: کشورهای دیگر در جاهای مختلف مخازن و پایانه احداث کردند و در پالایشگاهها شریک هستند بنابراین اول نفت پالایشگاه خود را برمیدارند. متاسفانه ما در هیچ پالایشگاهی در دنیا شراکت و حضور نداریم و در زنجیره پالایش تا توزیع هم مشارکتی نداریم و این وضع ما را نگرانکننده میکند. ما باید در پالایشگاهها شراکت داشته باشیم. در بعضی موارد با 30 درصد شراکت، صددرصد نفت را آمادگی دارند از ما ببرند و این برای ما بسیار مهم است.
وی اضافه کرد: کاری که ما باید برای تضمین امنیت انجام دهیم این است که مشتریان خود را متعدد کنیم. اتکای به یک مشتری خاص در هیچ شرایطی نکنیم. باید بازار بورس انرژی را تقویت کنیم و نقش شرکت نفت را بینالمللی کنیم. در حال حاضر شرکت نفت ما یک شرکت داخلی است و برونگرا نیست در حالی که این برونگرا بودن برای حضور، سرمایهگذاری و کسب توانمندیهای مدیریتی و انتقال فناوری اهمیت دارد و ما باید به این امر توجه کنیم.
وزیر نفت در ادامه توجه به سرمایه انسانی و مدیریتی را از جمله برنامههای پشتیبان وزارت نفت برای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و گفت: این موضوع در صنعت نفت بسیار مهم است. ما باید در اجرای بند 5 سیاستها نسبت به افزایش سهم سرمایه انسانی از طریق ارتقای آموزش، مهارت، خلاقیت، کارآفرینی و تجربه اقدام کنیم. ما معتقدیم باید به صورت جدی برای ایجاد ارتباط نیرومند میان دانشگاهها، مراکز پژوهشی، مراکز بینالمللی و صنعت نفت برقرار شود.
پایان پیام/
نظر شما