به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت در جلسه علنی امروز یکشنبه 18 خرداد و در ارایه برنامه های وزارت نفت در حوزه سیاستهای اقتصاد مقاومتی گفت: یکی از برنامههای وزارت نفت در حوزه اقتصاد مقاومتی برداشت از میادین مشترک گازی و نفتی در برداشت صیانتی از منابع و سیاست مربوط به افزایش صادرات گاز و افزایش بالا بردن صادرات برق است.
وی گفت: برنامه سوم ما در این حوزه داریم جهش برای افزایش تولید و صادرات محصولات پتروشیمی است که این برنامه نیز ناظر بر توافق این سیاستهاست، افزایش ارزش افزوده از طریق تکمیل زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز و بالا بردن صادرات محصولات پتروشیمی است.
زنگنه با اشاره به برنامه چهارم در این حوزه گفت: افزایش تولید و صادرات فراورده های نفتی است از دیگر برنامه های ماست که این برنامه ها ناظر بر سیاستهای ارزش افزوده از طریق تکمیل زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز و بالا بردن صادرات فراورده های نفتی است.
وی با اشاره به دیگر برنامه ها در این حوزه گفت: بهینه سازی مصرف سوخت از دیگر برنامه های ماست که این برنامه ناظر بر مدیریت مصرف با تاکید بر اجرای سیاستهای کلی اصلاح الگوی مصرف و توسعه تولید کالاهای با بازدهی بهینه و کاهش شدت انرژی است.
وزیر نفت ایمن سازی تقاضا و بازارهای فروش نفت خام و فراورده های نفتی را از دیگر برنامه های این وزارتخانه در حوزه سیاست اقتصاد مقاومتی عنوان کردو ادامه داد: این برنامه نیز ناظر بر تحقق سیاستهای انتخاب مشتریان راهبردی و ایجاد تنوع در روشهای فروش و مشارکت دادن بخش خصوصی در فروش و افزایش ذخایر نفتی و گاز کشور به منظور اثرگذاری در بازارهای جهانی نفت و گاز است.
وی با اشاره به دیدار نمایندگان با مقام معظم رهبری گفت: رهبری در این دیدار تاکید کرده اند که پشتیبانی و تمجید از سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی انجام میشود ولی این کافی نیست و باید اقدام عملی نیز صورت گیرد که ما دراینجا سعی کرده ایم با عدد و رقم و با زمانبندی به تحقق این برنامههای وزارت نفت در حوزه اقتصاد مقاومتی طراحی کرده است برسیم.
وی با اشاره به نخستین برنامه وزارت نفت یعنی افزایش ظرفیت تولید نفت خام و میعانات گازی با تاکید بر بهره برداری از میادین مشترک گفت: ما در این بخش طرح هایی که داریم این است که ظرفیت تولید نفت خام را از میدانهای مشترک غرب کارون 700 هزار بشکه در روز اضافه کنیم و برنامه بعدی ما افزایش تولید نفت خام از میدان مشترک نفتی دیگر و افزایش تولید میعانات گازی با اولویت برداشت از میدان پارس جنوبی و تا رسیدن به سقف حداقل 1 میلیون بشکه در روز است و همچنین افزایش بازیافت و برنامه نگهداشت سطح تولید تا حد سه هزار و 850 بشکه و اصلاح ساختار قراردادهای نفتی کشور با هدف ارتقای فناوری و اجرای موفق طرح های نفت است.
وی ادامه داد: ما در اینجا تعهد می کنیم که حتی در شرایط تحریم ما می توانیم تا انتهای سال 1396 به ظرفیت تولید 7/5 میلیون بشکه در روز برسیم و این برنامه را اجرا خواهیم کرد یعنی ما از 7/1 میلیون بشکه نفت اضافه می کنیم و بیش از 1 میلیون بشکه میعانات اضافه می کنیم و با بقیه تولیداتی که داریم به 7/5 میلیون بشکه خواهیم رسید یعنی نسبت به الان 5/2 میلیون بشکه اضافه تولید و صادرات داریم.
زنگنه تاکید کرد: برنامه بعدی ما افزایش تولید و صادرات گاز طبیعی با تاکید بر برداشت از میادین مشترک است و همچنین طرحهای افزایش تولید و پالایش پارس جنوبی و میدانهای شمال شبکه گاز و طرح نگهداشت سطح تولید و صادرات گاز به صورت خط لوله و افزایش سامانه صادرات انتقال گاز است.
زنگنه گفت: آنچه که برای ما مهم است این است که ظرفیت تولید گاز طبیعی به 1000 میلیون مترمکعب در روز در سال 1397 برسد که این رقم بسیار بزرگی است تا ما بتوانیم 80میلیارد مترمکعب صادرات گاز طبیعی در سال تا سال 1400 داشته باشیم.
زنگنه با اشاره به برنامه بعدی وزارت نفت یعنی جهش برای افزایش تولید و صادرات محصولات پتروشیمی و جلوگیری از خام فروشی گفت: نخستین کاری که ما در این بخش انجام می دهیم این است که برای پتروشیمی ها تامین خوراک انجام دهیم که این تامین خوراک از طریق طرح های پارس جنوبی و طرح های بازیافت ان جی ال است. همچنین بازاریابی و صادرات محصولات حمایت از واحدهای میان دستی و صادرات محصولات حمایت از توسعه واحدهای میان دستی و پایان دستی پتروشیمی از جمله با توسعه کیمیاشهرها است.
وی ادامه داد: هدف ما این است که ظرفیت تولید پتروشیمی از 25 میلیارد دلار فعلی به 80 میلیارد دلار در سال 1400 برسد و ان موقع است که ما حرفی برای گفتن در سطح منطقه و جهان خواهیم داشت و این تنها برای تولید و اقتصاد نیست بلکه برای قدرت ما در منطقه، مسایل اشتغال و مسایل امنیتی ما نیز بسیار مهم است.
وزیر نفت با اشاره به برنامه چهارم یعنی افزایش تولید و صادرات فراورده های نفتی گفت: ما دراینجا یک تعهد مهمی انجام داده ایم و ان این است که در مرحله اول به صادرات میعانات گازی پایان دهیم. و تمام میعانات گازی تولیدی کشور را از طریق احداث پالایشگاهای میعانات گازی در داخل به فراورده تبدیل کنیم و هدفی که داریم این است که ظرفیت پالایش نفت خام را به 2 میلیون بشکه با احتساب پالایشگاه آناهیتا در کرمانشاه در روز برسانیم و ظرفیت پالایشگاههای میعانات گازی را به 1 میلیون بشکه در روز برسانیم.
وی اضافه کرد: 360 هزار بشکه ظرفیت پالایشگاه ستاره خلیج فارس را در برنامه داریم و همچنین 120 هزار بشکه پالایشگاه دوم پارس، را در برنامه داریم و 480 هزار بشکه نیز ظرفیت 8 پالایشگاهی است که در عسلویه قرار است با 60 هزار بشکه در روز اغاز به کار کند.
زنگنه تصریح کرد: در مجموع رساندن ظرفیت پالایشی کشور از 8/1 فعلی به 3 میلیون بشکه در روز هدفی است که ما طراحی کرده ایم.
وی با اشاره به برنامه پنجم توسعه گفت: از مجلس و کمیسیون تلفیق و کمیسیون برنامه تشکر می کنم که جلو جلو به استقبال سیاستهای اقتصاد مقاومتی رفته اند و بندی را در قانون بودجه 93 مصوب کرده اند که ما اتکا به این بند مصوب مجلس می توانیم بسیاری از کارها را در زمینه بهینه سازی مصرف سوخت با هدف کاهش شدت انرژی و بالا بردن بهره وری می توانیم انجام دهیم و امیدواریم کارهای بسیار زیادی نیز امسال شروع شود.
وی با اشاره به برنامه این وزارتخانه برای امسال خاطرنشان کرد: افزایش راندمان حرارتی تولید برق، افزایش بازدهی حرارتی در بخش های خانگی با اصلاح سیستم موتورخانهها از جمله برنامههای ما برای امسال است.
وی کمک به توسعه حمل و نقل عمومی و همچنین بحث توسعه افزایش اتوبوسها و مترو گفت: ما در حال حاضر به شهرداریهای شهرهای بزرگ گفته ایم که اگر این شهرها بخواهند مترو ایجاد کنند به ازای هر مسافری که به سیستم حمل و نقل داخلی این شهرها اضافه شود ما رقمی را به ان شهرداری و شرکت مترو پرداخت می کنیم زیرا این باعث می شود که انها به سرعت یک منابع جدیدی برای کارهای آتی شان پیدا کنند زیرا ما در حال حاضر پولی نداریم که بدهیم و فقط از محل صرفه جویی می توانیم این کار را انجام دهیم.
پایان پیام/
نظر شما