حضور 7 کشور در نمایشگاه بین المللی صنایع دستی ایران

خبرگزاری شبستان:معاون صنایع دستی کشور از برگزاری نمایشگاه بین المللی صنایع دستی با حضور بزرگترین واردکنندگان و صادر کنندگان صنایع دستی دنیا خبر دادوگفت: 7کشور خارجی در نمایشگاه بین المللی صنایع دستی حضور دارند.

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر نامور مطلق، معاون صنایع دستی، سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی امروز 17 خرداد در نشست خبری از برپایی بیست و چهارمین نمایشگاه صنایع دستی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی خبر داد و گفت: این نمایشگاه از 20 خرداد تا 25 خرداد از ساعت 15 الی 21 پذیرای بازدیدکنندگان و علاقه‌مندان صنایع دستی است.

وی با اشاره به برنامه‌های هفته صنایع دستی خاطرنشان کرد: معرفی توانمندی‌های صنایع دستی، ایجاد فضای بازرگانی و اقتصادی، گفتمان‌سازی و ارایه الگوهای مصرف ایرانی- اسلامی بین مردم به‌ویژه نسل جوان از مهم‌ترین اهداف برپایی نمایشگاه است.

نامور مطلق با بیان اینکه هفته صنایع دستی، موقعیت مناسبی برای معرفی ظرفیت‌های گوناگون صنایع دستی است، اظهار داشت: همزمان با افتتاح نمایشگاه صنایع دستی از 14 نفر از هنرمندان و برگزیدگان حوزه صنایع دستی تقدیر خواهد شد.

وی ادامه داد: در حوزه تحقیقات صنایع دستی و احیای صنایع دستی افرادی انتخاب شده‌اند که در همایش بزرگی که 20 خرداد برگزار می‌شود، تشکیل خواهد شد.

نامور مطلق یادآور شد: در این نمایشگاه شرایطی فراهم کرده‌ایم که هنرمندان با مدیران ارتباط مستقیم داشته باشند و در آن روز فعالیت‌ اصلی صنایع دستی به برپایی نمایشگاه اختصاص دارد.

وی ادامه داد: سالن‌های شماره 7، 8، 9 و 62 نمایشگاه دایمی پذیرای علاقه‌مندان و بازدیدکنندگان صنایع دستی خواهد بود.

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: در این نمایشگاه 450 غرفه به عرضه صنایع دستی خواهند پرداخت که از این تعداد 400 غرفه به بخش فروش اختصاص یافته است و 50 غرفه نیز به اتحادیه‌ها و نهادهای همکار اختصاص یافته است.

وی با اشاره به حضور هفت کشور خارجی در این نمایشگاه تاکید کرد: بزرگ‌ترین تولیدکنندگان صنایع دستی دنیا نظیر هند، چین و پاکستان و همچنین بزرگ‌ترین واردکنندگان صنایع دستی ایران یعنی عراق، ترکیه، افغانستان و ازبکستان در این نمایشگاه حضور داشتند.

نامور مطلق حضور عشایر در این نمایشگاه را از جذابیت‌های این نمایشگاه برشمرد و افزود: سعی کرده‌ایم صنایع دستی کشور و انسجام ملی را با حضور اقوام مختلف در این نمایشگاه به نمایش بگذاریم.

وی با بیان اینکه امسال چهارمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی برگزار می‌شود، یادآور شد: برنامه‌ای داریم تا نمایشگاه امسال به عنوان نمایشگاه بین‌المللی در جهان و یک برند صنایع دستی کشور مطرح شود.

نامور مطلق با اشاره به حضور کشورهای خارجی در نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی اذعان داشت: غرفه‌های خارجی حاضر در نمایشگاه فقط صنایع دستی عرضه می‌کنند و غرفه فروش در این بخش نداریم.

نامور مطلق با بیان اینکه تمام غرفه‌های نمایشگاه رایگان در اختیار هنرمندان قرار می‌گیرد، یادآور شد: اسکان هنرمندان شهرستانی و استانی به جز البرز و تهران همچون سال‌های گذشته کاملا رایگان است.

وی با اشاره به حذف تولید زنده صنایع دستی از نمایشگاه تهران اظهار داشت: بخش تولید زنده صنایع دستی در استان‌های کشور برگزار می‌شود که با این اقدام با تمرکززدایی از نمایشگاه تهران زمینه فعالیت هنرمندان استانی افزایش یافته است.

نامور مطلق با اشاره به روند قیمت‌گذاری صنایع دستی اظهار داشت: قیمت‌های بالا و تنوع قیمت‌های صنایع دستی یکی از بخش‌های جدی مربوط به این حوزه است که سعی کرده‌ایم با ارایه طرح جدید قیمت‌گذاری به صورت لایه‌ای این مشکل را رفع نماییم.

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: با اعتبارات کم بخشی را اختصاص دادیم و کیسه‌های محیط زیستی از صنایع سبز در اختیار هنرمندان قرار می‌دهیم و بسته‌بندی‌هایی نیز به استان‌ها ارسال کرده‌ایم تا در حوزه محیط زیست فعالیتی انجام دهیم.

وی با اشاره به اهمیت مباحث دانش‌بنیان خاطرنشان کرد: 30 غرفه در اختیار دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی قرار داده‌ایم چرا که یکی از زمینه‌های توسعه و گسترش صنایع دستی رفتن به سمت صنایع دستی دانش‌بنیان است.

نامور مطلق ادامه داد: بخش تولید زنده و آموزشی ویژه کودکان است که امسال برای اولین بار انجام می‌شود که با هدف آموزش و آشناسازی کودکان و نوجوانان با صنایع دستی و تولیدات برگزار می‌شود.

وی با اشاره به حضور بانوان در عرصه صنایع دستی خاطرنشان کرد: یکی از بضاعت‌های استفاده‌نشده و یا کم‌استفاده‌شده استفاده از توانمندی بانوان است که امسال حضورشان گسترده‌تر و فعال‌تر خواهد بود.

وی با اشاره به فعالیت‌های صنایع دستی در حوزه استانی اظهار داشت: استان‌ها یکی از ارکان صنایع دستی محسوب می‌شوند و امسال با هدایت برنامه‌های استانی شاهد اجرای برنامه‌های هدفمندی در این بخش خواهیم بود.

وی ادامه داد: کارگاه تولید زنده آثار صنایع دستی یکی از کارهایی است که در استان‌ها انجام می‌شود که با اجرای این طرح بیش از 150 کارگاه در سطح کشور فعالیت می‌کند که با این کار از نمایشگاه تهران و فعالیت‌های آن تمرکززدایی شده و به جای یک نمایشگاه، یک شبکه نمایشگاهی ایجاد کرده‌ایم.

وی با اشاره به اهمیت تبلیغات در گسترش و توسعه صنایع دستی خاطرنشان کرد: گفتمان‌سازی و تبلیغات یکی از ارکان اصلی صنایع دستی است، بنابراین سعی کرده‌ایم علی‌رغم کمبود اعتبارات تبلیغات را نسبت به سال‌های گذشته افزایش دهیم.

نامور مطلق یادآور شد: سازمان زیباسازی شهر تهران بیش از 100 بیلبورد به صورت رایگان در اختیار صنایع دستی قرار داده است.

وی تاکید کرد: هنرهای سنتی و صنایع دستی عناصر اصلی الگوی مصرف ایرانی- اسلامی هستند، بنابراین صنایع دستی نیاز به یک مبنای تازه دارد و باید در یک گفتمان تازه مطرح شود و ضمن توجه به اصالت‌های گذشته در این بخش نوآوری داشته باشیم.

وی با اشاره به اعتبارات اختصاص‌یافته برای برپایی چهارمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی اظهار داشت: پیش‌بینی کرده‌ بودیم 2 میلیارد و یکصد میلیون تومان بودجه برای برگزاری نمایشگاه و هفته میراث فرهنگی اعتبار جذب کنیم که پس از بررسی‌های جمع‌شده با اعتبار 800 میلیون تومان موافقت شد که نیمی از این مبلغ را برای اجاره سالن‌های نمایشگاه پرداخت کرده‌ایم.

نامور مطلق یادآور شد: 360 میلیون تومان به شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی توسعه پرداخت شده است.

وی در ادامه اذعان داشت: پیشنهاد داده‌ایم تا به نمایشگاه تهران یک ردیف بودجه مستقل اختصاص یابد که این پیشنهاد برای بررسی به دولت تقدیم شده است.

وی با اشاره به دریافت تسهیلات از دولت در حوزه صنایع دستی خاطرنشان کرد: تسهیلاتی از دولت دریافت کرده‌ایم و در اختیار بانک عامل یعنی بانک توسعه تعاون قرار داده‌ایم و 50 پرونده کارشناسی‌شده برای دریافت تسهیلات به بانک ارسال شده است

وی در ادامه با بیان اینکه سی و یکمین صادرکننده صنایع دستی هستیم، اذعان داشت: در این حوزه نیازمند ایده و فکر جدید هستیم و باید بخش فروش را تقویت کنیم.

نامور مطلق بهترین راه افزایش فروش صنایع دستی را گفتمان‌سازی عنوان کرد و افزود: اگر جامعه به اهمیت و زیبایی‌شناسی صنایع دستی پی ببرد تولید افزایش یافته و پالایش می‌یابد.

وی یادآور شد: سال گذشته حدود یک میلیارد و 500 میلیون تومان هزینه برای برپایی نمایشگاه پرداخت شد در حالی که 800 میلیون تومان فروش در داخل نمایشگاه داشته‌ایم.

وی با اشاره به فروش صادراتی صنایع دستی در سال گذشته اظهار داشت: 112 میلیون دلار در سال 92 فروش صادراتی در حوزه صنایع دستی داشتیم که این میزان 16 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.

وی با اشاره به اهمیت صادرات صنایع دستی و گسترش صادرات در این بخش خاطرنشان کرد: برای هر کدام از کشورهای اروپایی و آسیایی برنامه‌های ویژه جداگانه‌ای در دست اجرا داریم و امیدواریم در حوزه اقتصادی و سیاسی به یک ثبات در بازارهای اروپایی و آمریکایی دست یابیم.

پایان پیام/

 


 

عنوان
توضیح
کد خبر 373925

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha