به گزارش خبرنگار شبستان، سیدعباس انجام، مدیر گروه تلاوت و نغمات دینی شبکه قرآن و معارف سیما در نشست تخصصی "رسانه و قرآن" با محور بررسی طرح چند رسانه ای 1444 گفت: احادیث اهل بیت (ع) بر محور قرار دادن قرآن در تمام فعالیت ها تاکید کرده است، از سوی دیگر باید توجه داشت در بستر زمانی حاضر با توجه به فتنه های فراگیر جهانی تنها راه نجات، رجوع به قرآن و استناد به آیات آن است.
وی افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی شبکه ای به نام قرآن و معارف در صدای جمهوری اسلامی ایران و سپس در سیما راه اندازی شده که مهمترین اهداف آن آموزش قرآن و نهادینه کردن فرهنگ غنی وحی در میان تمام اقشار جامعه است که همسو با آن طرح های بزرگ ملی اجرا شده تا با تشریک مساعی نهادهای مختلف، قرآن در عمق فرهنگ خانواده ها جای داده شود.
انجام تصریح کرد: طرح نسیم برای تمام اقشار جامعه ملی و فراگیر است که از سال 86 با عنوان طرح 1441 فعالیت خود را آغاز کرد و اکنون با برگزاری 1445 تلاش بر ترویج فرهنگ ناب قرآن دارد.
مدیر گروه تلاوت قرآن و نغمات دینی شبکه قرآن با اشاره به گستره فعالیت طرح نسیم بیان کرد: همسو با تشکیل اتاق فکر و مشورت با استادان حوزه قرآن در طول مدت 5 سال بعضی از نقاط ضعف برطرف شده و از طرفی از آموزش ظاهری قرآن که در سال نخست تنها محدود به روخوانی و روانخوانی بود به سمت آموزش مفردات، ترجمه، مفاهیم و تفسیر قرآن حرکت می کنیم.
وی با بیان این مطلب که 4 عنصر دین، اخلاق، آگاهی و امید محور انتخاب سوره های طرح نسیم را تشکیل می دهند، ابراز کرد: علاوه بر اینها شعار سال که توسط مقام معظم رهبری تعیین می شود و نیز جوان و خانواده معیارهای سیمای قرآن برای انتخاب سوره های این طرح است که در سال متناسب با آنها 90 سوره های انفال و صف برای پرداخت در طرح نسین انتخاب شده اند.
مدیر گروه تلاوت قران و نغمات دینی شبکه قرآن ادامه داد: سال جهاد اقتصادی اقتضا می کرد تا طرح نسیم با محور سوره ای که مباحث اقتصادی را مدنظر داشته باشد اجرا شود، علاوه بر این در سوره انفال مباحثی نظیر ولایت پذیری و بیداری امت های اسلامی، وجود دارد که با توجه به مباحث روز جهان اسلام سوره مبارکه انفال برای طرح 1445 انتخاب می شود.
انجام وظیفه رسانه ملی را ایجاد فرهنگسازی برای فعالیت های فاخر قرآنی دانست و عنوان کرد: اصل کار فعالیت های قرآنی باید به صورت چهره به چهره و در جلسات قرآنی انجام شود اما جریان سازی آن می تواند از طریق رسانه ملی صورت بگیرد.
وی ادامه داد: سال 87 با فعالیت 4 هزار کلاس در سطح کشور رشد فزاینده کلاس های قرآنی رقم خورد اما در طرح 1444، 8 هزار و 800 کلاس فعالیت در سطح کشور تشکیل شده است که این نشان از رشد روزافزون این کلاس ها دارد.
وی با اشاره به فعالیت های گسترده دشمنان در عرصه تبلیغ مسیحیت گفت: شبکه های ماهواره ای بسیاری که با بودجه کلان کشورهای غربی اداره می شوند با هدف تبشیر و دعوت به مسیحیت در سطح گسترده ای فعالیت می کنند و نیازمند مقابله گسترده دلسوزان قرآن در این زمینه است.
وی خاطرنشان کرد: البته در کنار این استراتژی کلان باید از طرح های چهره به چهره و طرح های عظیم ملی مانند طرح نسیم نیز غافل نبود چراکه می توان در گسترش فرهنگ قرآنی در میان اقشار مختلف جامعه از آنها بهره برداری بهینه کرد.
شایان ذکر است، نشست تخصصی رسانه و قرآن سه شنبه، 20 اردیبهشت در سازمان فعالیت های قرآنی دانشجویان کشور برگزار شد.
نظر شما