فضای اروپا نسبت به ایران تغییر کرده است/ایران یک شاه کلید است

خبرگزاری شبستان: وزیر خارجه لوکزامبورگ با اشاره به انتخابات سال گذشته ایران گفت: پس از این انتخابات فضای اتحادیه اروپا نسبت به ایران تغییز کرده است.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، وزیرخارجه لوکزابورگ با اشاره به اینکه من یکی از وزرای خارجه اتحادیه اروپا هستم گفت: در ده سال گذشته هر گاه صحبت از ایران در بین وزرای خارجه اتحادیه اروپا بود ما از ایران دفاع کردیم و همواره انتقاداتی از سوی وزرای خارجه نسبت به ایران وجود داشت که این گره حل می‌شد.

 

وی ادامه داد: بعد از انتخاب اقای روحانی و تعیین آقای ظریف به عنوان مذاکره کننده هسته‌ای و توافق 23 و 24 نوامبر در ژنو جو انتقادی در بین وزرای خارجه اتحادیه اروپا نسبت به ایران عوض شده است.

 

وی با یادآوری این نکته که در صبح امروز دیدارهایی با رییس مجلس ایران و وزیر خارجه کشورمان داشته افزود: من در این دیدارها اعلام کرده ام در اتحادیه اروپا نظری وجود دارد تا از توافق هسته‌ای ایران و 1+5 حمایت شود و مصمم هستیم که طرفین بتوانند 20 ژوئیه به توافق نهایی برسند.

 

وزیر خارجه لوکزامبورگ به سخنان روز گذشته دبیرکل آژانس بین المللی اتمی درخصوص ایران اشاره کرد و گفت: توافق ژنو یک موافقت‌نامه مهم است و موضوع نظامی و هسته ای از یکدیگر مجزاست و اتحادیه اروپا آماده است که در زمینه‌های جدید با ایران به همکاری بپردازد و اگر ما قادر هستیم با ایران و کشورهای دیگر عضو شورای امنیت همکاری اقتصادی داشته باشیم می توانیم همکاری سیاسی نیز در جهت منافع دو طرف ایجاد کنیم.

 

ژان اسلبورن درخصوص مباحث حقوق بشر مطرح شده در دیدارش با مقامات ایرانی عنوان کرد: من معلم حقوق بشر نیستم و نمی خواهم در این خصوص درس بدهم ولی فکر می کنم که موضوعاتی چون از بین بردن مجازات مرگ که چند سال پیش در مورد آن با چین صحبت کرده ام امروز نیز در صحبت با مقامات ایرانی جای داشت.

 

وی تاکید کرد: درخصوص مسایل حقوق بشر به اقای لاریجانی گفتم که گشایش در فضای اجتماعی، مطبوعاتی و آزادی بیان در ایران صورت بگیرد و البته نمی توان این مسایل را به ایران تحمیل کرد اما می توان ایران را ترغیب به این موضوع کرد.

 

وی به نقش مهم ایران در حل مسایل منطقه اشاره کرد و افزود: ایران یک شاه کلید محسوب می شود و نظر ایران درخصوص سوریه و کشورهای منطقه بسیار مهم است و هرگاه از خاورمیانه صحبت می کنیم و حتی مسایلی چون دولت وحدت ملی در فلسطین و کشورهای عراق، لبنان و افغانستان ایران جایگاه مناسبی در جهت ایجاد ثبات در این کشورها دارد.

 

وی همچنین تصریح کرد: هدف ایران و اتحادیه اروپا در اجتناب از استفاده نادرست از سلاح های کشتار جمعی مشترک است.

 

وزیر خارجه کشور لوکزامبورگ در پاسخ به سوال خبرنگاری راجع به اینکه با توجه به عضویت لوکزامبورگ در بین اعضای غیردائم شورای امنیت این کشور چه کمکی می تواند به پیشبرد مذاکرات هسته ای ایران با غرب داشته باشد عنوان کرد: ما و اتحادیه اروپا از مذاکره کننده ارشدمان با ایران حمایت می کنیم تا بتوانیم به توافق نهایی برسند.

 

وی ادامه داد: من طرفدار تحریمها نیستم و فکر می کنم روابط ایران و اروپا بایستی به اعتماد بیانجامد و باید یادآور شد که ایران به تعهدات خود در توافق ژنو به خصوص در زمینه غنی سازی اورانیوم عمل کرده و اتحادیه اروپا هم تحریمها را در برابر ایران کاهش داده است.

 

ژان اسلبورن در پاسخ به سوال دیگری با این موضوع که اتحادیه اروپا همواره بر رعایت حقوق بشر تاکید می کند اما به راحتی برای ایران تحریم وضع می کند ایا این تحریمها و ادعای رعایت حقوق بشر یکدیگر را نقض نمی کنند اظهار داشت: من به عنوان وزیر خارجه یکی از کشورهای اروپا طرفدار تحریم نیستم و فکر می کنم در اکثر زمینه‌ها قبل از هر چیزی تحریمها بر شهروندان تاثیر می گذارند و من دیروز در اصفهان دیداری که با مردم داشته ام متوجه شدم که باید تلاش شود که تحریمها از بین برود.

 

وزیر خارجه لوکزامبورگ با بیان اینکه باید در روند دموکراسی حقوق بشر رعایت شود یادآور شد: از جمله نکاتی که در زمینه حقوق بشر می توان به آن توجه داشت از بین بردن مجازات مرگ مانند سنگسار در ایران یا کشورهای دیگر است و این گره باید در ایران باز شود تا جامعه بازتر شود.

 

وی تاکید کرد: دفاع از حقوق بشر باید به داخل خود کشور و به مردان و زنان ایران بازگردد.

 

وزیر خارجه کشور لوکزامبورگ در پاسخ به سوال خبرنگاری راجع به حضور افراطیون اروپایی در جمع تروریستهای سوریه و واکنش کشورهای اروپایی نسبت به این موضوع عنوان کرد: ما و ایران هر دو دوستان سوریه هستیم اما در دو جبهه و باشگاه متقابل.

 

وی با تصریح اینکه شورای امنیت تاکنون نتوانسته به وظیفه اش در کشور سوریه عمل کند و حتی یک آتش بس در این کشور ایجاد کند یا قطعنامه ای صادر کند تا سازمانهای انسان دوستانه بتوانند در سوریه عمل کنند عنوان کرد: من مایل هستم ایران بیشتر بتواند در روند کمک به مردم سوریه حضور یابد و من به ایران توصیه می کنم که نهایت تلاش خود را بکند تا سوریه رنج بیشتری نکشد.

 

وی ادامه داد: درخصوص حضور اروپاییان در جنگ سوریه دو خانواده لوکزابورگی به جنگ سوریه رفتند جان خودشان را از دست دادند و شما باید بدانید که این دولتهای اروپایی این افراد را به سوریه نمی فرستند و در تلاشند که این افراد را از رفتن به سوریه بازدارند.

پایان پیام/
 

کد خبر 373515

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha