نرخ رشد سالمندی 5/3 برابر رشد موالید/بیشترین شیب کاهش باروری در جهان

خبرگزاری شبستان: رییس مطالعات جمعیتی کشور با اشاره به اینکه نرخ رشد سالمندی 5/3 برابر رشد موالید است نسبت به رشد انفجاری سالمندی در کشور هشدار داد.

به گزارش خبرنگار شبستان، محمدجواد محمودی، رییس مؤسسه مطالعات جمعیتی کشور در نشست خبری سیاست‌های افزایش جمعیت با تاکید بر اینکه باید موسسه‌ای موضوع تحولات جمعیتی را به صورت مستمر رصد کند، گفت: باید مؤسسه مطالعاتی جمعیتی در جریان روند سیاست‌ها و قوانین اجرایی باشد در حالی که ما تمام اخبار را از طریق رسانه‌ها دنبال می‌کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه تمام مشوق‌هایی که در طرح تعالی جمعیت و خانواده دیده شده الگویی از مشوق‌هایی است که در دنیا داده می‌شود، گفت: طرح تعالی جمعیت و خانواده، مجلس می‌تواند در خصوص رشد جمعیت نقش بسزایی داشته باشد.

 

به گفته محمودی، باید سازوکار دستگاه‌های مختلف در خصوص این قانون رصد و از نظرات و مطالعات صاحب‌نظران بهره گرفته شود.

 

وی با اشاره به اینکه در گذشته سازمان‌های بین‌المللی مشوق کاهش نرخ باروری در ایران بودند، گفت: سرعت کاهش باروری در ایران در 25 سال گذشته از همه جای دنیا بیشتر بوده است.

 

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر به ازای هر مادر 7/1 فرزند به دنیا می‌آید یعنی تنها 7/0 به جای هر مادر جایگزین می‌شود.

 

وی با بیان اینکه کشور ما در حال حرکت به سوی میانسالی است، گفت: نرخ رشد سالمندی به 5/3 برابر رشد موالید رسیده است که طی سال‌های آینده سالمندی به صورت انفجاری پیش خواهد رفت.

 

سالانه 300 هزار زن از چرخه باروری خارج می‌شود

رییس مؤسسه مطالعات جمعیتی کشور تصریح کرد: پنجره باروری در کشور تا 25 سال دیگر بسته می‌شود و ما فقط همین مدت زمان داریم تا نرخ رشد جمعیت را افزایش دهیم.

 

وی در خصوص عواقب تأخیر در اجرای سیاست‌های افزایش جمعیت هشدار داد و گفت: سالانه 200 تا 300 هزار زن از چرخه باروری خارج می‌شوند که باید از هرگونه تأخیر در اجرای برنامه‌ها جلوگیری کرد.

 

وی یکی از دلایل موفق‌شدن کنترل جمعیت در سال‌های پس از انقلاب نسبت به قبل از انقلاب را ورود مراجع تقلید دانست و گفت: در حال حاضر طی چند سال اخیر مراجع تقلید نیز وارد شده‌اند و رهبری نیز در این خصوص فتوا داده‌اند.

 

تأثیر رشد جمعیت بر رشد تولید ملی جوانان

محمودی در ادامه با اشاره به اینکه در شرایط مطلوب اقتصادی رشد جمعیت می‌تواند محرک خوبی برای رشد اقتصادی باشد، گفت: بررسی‌ها نشان داده است افزایش جمعیت نقش بسزایی در رشد اقتصاد داشته و از لحاظ عرضه و تقاضا تأثیرگذار است.

 

وی ادامه داد: بررسی‌ها نشان داده است در طول 200 سال گذشته با افزایش 4 برابری جمعیت تولید ملی 18 برابر شده، در حالی که این موضوع در کشور ما با قراردادن سال 38 به عنوان سال پایه با رشد 3/3 برابری جمعیت تولید ملی 14 برابر شده است یعنی تولید ملی 4 برابر رشد جمعیت می‌شود.

 

پایان پیام/

 

 

 

 

کد خبر 373136

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha