به گزارشخبرگزاری شبستان از گرگان و به نقل از روابط عمومی دادگستری کل گلستان، عباس پوریانی، رئیس هیئت مدیره انجمن حمایت از زندانیان مرکز گلستان در جلسه انجمن حمایت از زندانیان سال93 که در سالن اجتماعات دادسرای مرکز استان برگزارشد، با قدردانی از تلاش اعضای انجمن حمایت از زندانیان استان گفت: اعضا بر اساس اساسنامه این انجمن در طول سال با خدمت خالصانه و بدون هیچ گونه چشم داشتی فعالیت می کنند که امیدواریم باقیات و صالحاتی برای آنان باشد و در پرونده اعمالشان ثبت و درج شود.
وی افزود: به منظور خدمت رسانی به خانواده مددجویان، ستادی با عنوان ستاد دیه تشکیل شده است که هدف آن کمک به آن دسته از محکومین مالی است که ناخواسته و بر اثر حادثه ای چون تصادف در زندان به سر می برند و قادر به پرداخت دیه نیستند، این ستاد در مسیر حمایت از این دست از محکومین دیه و به منظور جبران کاستی های آنان تشکیل شده است که تاکنون توانسته است کمک های قابل توجهی در پرداخت دیه و آزادی زندانیان کند.
پوریانی با اشاره به اقدامات مثبت و ارزنده این انجمن در سال 92، تصریح کرد: در سال گذشته با تلاش و پیگیری های خوب انجام گرفته از سوی این انجمن، 36 نفر از زندانیان جرائم مالی و بدهکاران دیه که در زندان بسر می بردند و قادر به پرداخت نبودند، با کمک خیرین توانستند از بند رهایی یابند و به کانون گرم خانواده خویش بازگردند.
وی همچنین به ثبت رساندن این سازمان مردم نهاد، در سامانه ثبت اسناد کشور را از دیگر اقدامات مهمی دانست که در سال گذشته به همت اعضای این انجمن انجام شد و این اقدام مهم را منجر به محکم تر و سازمان یافته تر شدن فعالیت های این نهاد مردمی عنوان کرد.
پوریانی از دیگر فعالیت های این انجمن، کمک مالی به ارزش590 میلیون ریال به 520 نفر از خانواده های زندانیان در عید نوروز عنوان کرد و افزود: تعداد 14 مورد دندان مصنوعی برای افراد سالخورده نیز تهیه و در اختیار آنان قرار گرفت.
رئیس هیئت مدیره انجمن حمایت از زندانیان مرکز گلستان تعداد خیرین در سال گذشته را 40 نفر عنوان کرد و اظهار داشت: کمک های مالی اشخاص حقیقی و حقوقی به این انجمن در سال 92 بالغ بر 4 میلیارد و 226 میلیون ریال بوده که از این مقدار 3 میلیارد و700میلیون ریال آن را صرف امورات خیر مددجویان و خانواده های آنان شده است.
وی تصریح کرد: به لطف خداوند توانسته ایم در سال گذشته نسبت به مدت مشابه آن درآمد بیشتری داشته و کمک های بهتر و مطلوبتری را به مراجعه کنندگان و نیازمندان برسانیم.
دادستان مرکز استان گلستان از 6 مورد تهیه جهیزیه عروس برای خانواده های نیازمند زندانی خبر داد و گفت: کمک های دیگری از جمله پرداخت هزینه تحصیلی فرزندان مددجویان بی بضاعت در مقاطع مختلف تحصیلی، تکمیل سالن ملاقات و مددکاری زندان مرکزی، کمک های نقدی و غیر نقدی در زمینه فرهنگی به کانون اصلاح تربیت و مراکز مراقبت بعد از خروج، کمک به بهداشت و درمان مددجویان وغیره از دیگر اقدماتی است که در سال گذشته توسط این انجمن صورت پذیرفته است.
پوریانی اضافه کرد: انجمن حمایت از زندانیان مرکز استان، از جمله انجمن های برتر کشور در راستای اهداف و وظایفی است که بر عهده دارد و دارای عملکرد مثبت و قابل توجهی است.
وی همچنین بنیاد تعاون گلستان را زیرمجموعه سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور دانست و یادآور شد: این بنیاد به عنوان یک مجموعه اقتصادی فعالیت می کند که سود حاصل از این فعالیت ها نیز برای مددجویان و خانواده آنان در نظر گرفته می شود.
دادستان مرکز استان حضور علما و روحانیون در مجموعه فعالیت های خداپسندانه را بسیار ارزنده توصیف کرد و افزود: درس آموزی از علمایی چون حضرت آیت الله میبدی در این گونه جلسات که نیاز به هدایت و مشورت دینی و معنوی آنان در بهبود فعالیت های انجمن ضروری بنظر می رسد، بسیار مفید و سازنده است و همیشه تلاش ما بر این باید باشد تا از محضر مبارک این مردان خدا به نحو احسن در مسیر تعالی انسانی و پیشبرد فعالیت های اجتماعی استفاده کنیم.
وی بازسازی شخصیت زندانیان، مساعدت در بهبود وضعیت بهداشت روانی و جسمی، فعالیت های ورزشی را از دیگر اهداف این انجمن برشمرد و گفت: درآمدهای حاصل از تاکسی تلفنی ، دستگاه کپی ، اجاره بهایی که از عریضه نویس ها دریافت می شود، جملگی صرف تأمین بخشی از نیازهای مالی تعدادی از خانواده های مددجویان می شود که کافی نیست.
پوریانی افزود: آنچه ما به دنبال آن هستیم، دستیابی به درآمد پایدار به صورت ماهانه برای انجمن است که کفاف امورات روزانه را بطور مستمر تأمین کند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر علی رغم فعالیت های مثبت و پیشرو در این انجمن متأسفانه با کمبود منابع مالی در جهت بهبود وضعیت رسیدگی بهتر به زندانیان و خانواده آنان مواجهه هستیم که امیدواریم با همکاری سایر دستگاه های اجرایی و اطلاع رسانی مطلوب در سطح جامعه بتوانیم در جذب کمک های مردمی از سوی خیرین این کمبودها جبران شود.
دادستان مرکز استان ادامه داد: خوشبختانه در امر تأمین منابع مالی افراد خیر با انگیزه ای هستند که انجمن حمایت از زندانیان را در امر تأمین نیازهای مددجویان و خانواده آنان بطور مستمر کمک و یاری می رسانند که مطمئنا اجر و مزد خود را از خداوند دریافت خواهند کرد و ارزش کار آنان در پیشگاه پروردگار محفوظ است.
وی تصریح کرد: این توفیق الهی است که خداوند به این انسان های خیر عطا کرده است که در امر دستگیری از همنوعان خویش پیشگام باشند و کمک و یاری رساندن به یکدیگر، سنت حسنه ای است که در دین مبین اسلام نیز بر آن تأکید فراوانی شده است.
در ادامه این جلسه آیت الله میبدی، مدیر مدرسه رضویه گرگان نیز کمک و صدقه دادن را در شرع مقدس اسلام با اهمیت برشمرد و گفت: کسانی که بتوانند مصداق این امر باشند در پیشگاه خداوند دارای ارزش هستند.
آیت الله میبدی با اشاره به روایتی از رسول اکرم (ص ) بیان داشت: دو خصلت است که پیامبر (ص ) در زمان حیات خویش همواره تأکید بر انجام آن توسط خویش داشتند و حاضر نبودند فردی دیگر از جانب ایشان به انجام برساند :1- در هنگام وضو گرفتن خود بر دستان خویش آب می ریخت و 2- صدقات و کمک های مردمی ایشان بوده است که هرگز به دیگری نسپرد و در این باره فرموده است: زمانی که مالی را بادستان خود در دستان نیازمندان قرار می دهم آن دستانی که به نیازمند کمک کرده است در دستان خداوند قرار می گیرد.
وی در ادامه با بیان اینکه حضرت امام زین العابدین سلام الله علیه پس از آنکه اموالی را به فقرا می داد، دست مبارک خویش را می بوسید و می فرمود : "من این اموال را به دستان خدای متعال دادم "، واین امر نشان از اهمیت موضوع دستگیری و کمک رسانی به همنوع و فقرا در پیشگاه الهی دارد که بسیار مهم و دارای ارزش فراوانی است.
آیت الله میبدی توجه به روش و رویه مصرف صدقات را بسیار مهم دانست و خاطر نشان کرد: باید دقت شود که این گونه اموال در چه مسیری و برای چه کسانی مصرف می شود، زیرا بر اساس موازین شرعی صدقات باید همانطور که اهداء کننده آن خواسته بر همان اساس صرف و هزینه شود.
وی عبادت را تقرب جستن به خداوند متعال عنوان و تصریح کرد: در انجام امور خیر نباید با خداوند معامله کرد، بلکه باید برای رضای او کار کرد تا به مقام قرب الهی دست یافت.
آیت الله میبدی، انجمن حمایت از زندانیان را بهترین وسیله برای کمک به نیازمندان و مددجویانی که بنا به دلایل مختلف وارد زندان شدند دانست و گفت: اعضای این انجمن که با نیت خیرخواهانه و خداپسندانه تلاش می کنند مصداق کسانی هستند که برای کسب رضای پروردگار خویش گام بر می دارند.
حسین شعبانی، معاون پیشگیری از وقوع جرم اداره کل دادگستری استان نیز در ادامه این نشست با اشاره به نقش و جایگاه این انجمن در جامعه افزود: نقشی که این سازمان مردم نهاد بر عهده دارد مربوط به همه افراد جامعه است.
وی اظهار کرد: زندانیان فی نفسه به خودی خود مجرم نیستند بلکه در کوران حوادث و اتفاقاتی که پیش آمد، در بعضی اوقات بی تدبیری و کوتاهی کردند.
وی با بیان اینکه آسیب و احتمال وقوع آن در پشت درب منزل همه ما قرار دارد، گفت: باید با تعامل با یکدیگر تلاش کنیم تا از این آسیب ها بکاهیم.
معاون پیشگیری دادگستری استان استفاده از توان نیروی انسانی که در زندان به سر می برند را از جمله مسائل مهم دانست که با آموزش مهارت های مختلف می توان در تولید کالاهای مورد نیاز جامعه از ظرفیت های انسانی داخل زندانها بهره برد.
وی مراقبت های بعد از خروج زندانی و اشتغال آنان را بسیار ضروری تلقی کرد و افزود: باید با برنامه ریزی صحیح و همکاری یکدیگر فرصت های مناسبی را در جهت اشتغال و بکارگیری این دسته از افراد جامعه پس از خروج از زندان مهیا کنیم تا فرصت حضور دوباره در جامعه برای آنان فراهم شود و این امر موجب می شود تا ورودی پرونده ها به محاکم قضایی و افراد به زندان نیز کاهش یابد.
شعبانی تصریح کرد: پیشگیری از تکرار جرم نیز یکی از وظایف اساسی انجمن حمایت از زندانیان است و به همین منظور طرحی را با عنوان خاطرات زندان در دست اجرا داریم تا با جمع آوری و چاپ خاطرات زندانیان و به صورت کتابچه در محل و موقعیت هایی که احتمال آسیب های اجتماعی بیشتر است توزیع کنیم تا از این طریق بتوانیم رفتارهای آسیب را در جامعه کنترل کنیم.
گفتنی است، در پایان این نشست مبلغ یکصد و 40 میلیون ریال توسط یکی از خیرین در جهت حمایت های مالی از فعالیت ها و طرح و برنامه های این انجمن اختصاص یافت.
پایان پیام/
نظر شما