عباس سلیمی، قاری بین المللی کشورمان با اشاره به لزوم گذر از ظواهر قرآنی و دستیابی به عمق آیات الهی در راستای ترویج سبک زندگی قرآنی به خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: الفاظ بیشتر مقدمهای است برای آشنایی با عمق و درون هر چیزی. ترویج سبک زندگی قرآنی در جامعه یک مسئله بسیار مهم است. زمانی که در مورد سبک زندگی سخن میگوییم باید برای مجسمکردن قرآن در جامعه از مرز الفاظ آن عبور کند.
وی افزود: توقف در الفاظ قرآن تهدید بزرگی است. زمانی از برکات و خیرات قرآن کریم بهرهمند میشویم که از سه مرحله مهم یعنی قرآنخوانی، قرآندانی و قرآنباوری عبور کنیم. تمام این تشریفات در فاز اول کار قرار دارد، متأسفانه در مسابقات بینالمللی قرآن شرکتکنندگانی هستند که به زیبایی قرآن تلاوت میکنند اما نمیدانند چه میخوانند، باید فهم و درک آیات قرآن را به منزله یک رسالت و تکلیف برای خود بدانیم تا در راستای این هدف سبک زندگی قرآنی را در جامعه تسری داده و مردم را به این باور برسانیم.
سلیمی عنوان کرد: خیلی از مسلمانان قرآن را میخوانند اما به رهنمودهای آن باور ندارند، میدانند موضوع غیبت، دروغ، تهمت و یا ربا که به عنوان جنگ با خدا اعلام شده، حرام است اما در عمل از آن پرهیز نمیکنند. امام علی (ع) میفرماید هر کس قرآن بخواند و به آن عمل نکند خداوند در روز محشر او را کور وارد صحرای قیامت میکند.
وی با بیان این مطلب که پس از تدبر در قرآن باید دستوراتش را در زندگی اجرا کنیم، گفت: بعد از مرحله تلاوت و فهم آیات الهی باید به آن عمل کنیم و مانند کسانی باشیم که در جای جای زندگیشان آیات قرآن را متجلی کردند. برای ترویج سبک زندگی قرآنی در تمام شئون همچون سیاست، گفتار، اقتصاد و غیره باید تلاش کرد که کار بسیار سنگینی است.
سلیمی تصریح کرد: وقتی انسان متوجه میشود که مدیری 12 میلیارد تومان از سهم بیتالمال را چپاول میکند و یا انسانهای بسیاری به دام اعتیاد میافتند و یا تنازعهای سیاسی را میان احزاب که هر کدام به زعم خود برای کارکردن آمدهاند میبینند، ناراحت شده و اعتراف میکند که تمام این مشکلات به خاطر آشنا نبودن با قرآن کریم است.
وی افزود: قرآن کریمی که ضمن تأکید بر اتحاد و چنگزدن به ریسمان الهی ما را از تنازع و درگیری مبرا میداند. خوب است کسانی بایدها و نبایدهای قرآنی را برای ما بازگو کنند تا ما همواره متذکر باشیم. ما میتوانیم دستورات قرآن را در خانه و در بین اعضای خانواده رعایت کنیم با مردم به زیبایی سخن بگوییم، در مباحث اداری، آموزشی این موارد را رعایت کنیم.
سلیمی تصریح کرد: یکی از طرحهای خوب که در برخی از ارگانها اجرا میشود آموزش ضمن خدمت است میتوان از این الگو استفاده کرد و آموزش قرآن را منحصر به یک شب جلسه قرآن نکرد، این آموزش را باید در گستره زمانی و مکانی تسری داد، همچنین خوب است سرگذشتها و عبرتهای قرآنی را از دوره دبستان برای دانشآموزان بازگو کنیم و یا این داستانها را در برنامههای فاخر تلویزیونی در معرض دید همگان قرار دهیم.
قاری بین المللی کشورمان عنوان کرد: شایسته است کارگروهی در شبکه قرآن و معارف سیما ایجاد شود تا به طور تخصصی سرگذشت اقوام گوناگون را به تصویر کشد. ما آیات بسیاری در مورد موضوع امانتداری داریم. امام سجاد (ع) میفرماید اگر قاتل پدرم شمشیری که با آن پدرم را به شهادت رساند به من امانت دهد و پس از مدتی از من بخواهد من آن را به او پس میدهم، این نمونههای بزرگ امانتداری میتواند یک سوژه مناسب برای تولیدات هنری باشد.
وی افزود: در حال حاضر دنیای امروز از همین سوژهها بهرهمند میشود و به سود خود استفاده میکند. بسیاری از فیلمهای هالیوودی که به پردازش قهرمانهای غیرحقیقی و یا کاذب میپردازند با بهرهمندی از ابزارات پیشرفته این الگوها را برای فرزندان مسلمان ما مناسب جلوه میدهند.
سلیمی تصریح کرد: البته در کشور ما نیز تولیدات فاخر قرآنی بسیاری وجود دارد که از ذوق و همت خود کارگردانان این فیلمها است. سرال: زندگانی حضرت مریم (س)، حضرت یوسف (ع)، حضرت سلیمان (ع) نیز نمونههایی از این تولیدات فاخر قرآنی است که هم در کشور و هم در خارج مرزها تأثیرگذار بوده است، خوب است ما در مورد شخصیتهای منفی قرآنی نیز تولیداتی داشته باشیم، تهیه سناریوی این فیلمها پروسه طولانی ندارد زیرا منابع تفسیری زیادی در مورد این شخصیتها وجود دارد.
وی افزود: به هر حال برای ترویج سبک زندگی قرآنی نیازمند استفاده از ابزار و بیان این مطالب در اقتضای سن جوانان و افکار امروزی هستیم ، ما میتوانیم در قالب هنر این مفاهیم را به خوبی تبیین کنیم؛ به هر حال برای ترویج سبک زندگی قرآنی در جامعه حاکمیت، دولت، ملت، روحانیون، دانشگاهیان، معلمان، همه سازمانها، نهادهای فرهنگی و غیرفرهنگی باید دست به دست هم دهند تا این هدف متعالی در جامعه تحقق یابد که شاید این روند حداقل به مدت 10 سال به طول انجامد.
سلیمی با بیان این مطلب که حضور در مسابقات بین المللی قرآن توفیق می خواهد، تصریح کرد: برای ورود به هر کشور و منطقهای ویزا و مجوز نیاز است، هر وقت ما به زیارت ائمه معصومین (ع) میرویم از این بزرگواران اذن دخول میگیریم البته اجازه با اذن خیلی تفاوت دارد. برای ورود به خانه و یا کشوری که متعلق به ما نیست باید اجازه گرفت.
وی افزود: برگزاری مسابقات قرآن در حول کتابی مقدس قطعا اجازه بیش از این میخواهد و در این مکان هر کسی را به راحتی راه نمیدهند، فضای نورانی که قرآن در آن متجلی است.در روایات نقل است هر سوره قرآن چندین مراقب دارد، گفتهاند سوره مبارکه یاسین با 70 هزار فرشته نازل شده و اگر یک جلد قرآن در جلوی ما حاضر بود با چشم بصیرت میتوانستیم چندین هزار فرشته همراه این قرآن را مشاهده کنیم.
سلیمی خاطرنشان کرد: مسئولان و یا غیرمسئولان تا سعادت و توفیق حضور در این مکان مقدس و مسابقات بینالمللی قرآن را نداشته باشند راهشان نمیدهند، مسئولان خودشان را از این توفیق بزرگ محروم نکنند و انتظار میرود به عنوان خدمتگزاران مردم در این مکان مقدس حضور یابند و کمبودها و خواستههای مردم محروم را بشنوند، در حال حاضر ما مناطق محرومی در کشور داریم که به خاطر فلاکتشان اشک از چشمان انسان جاری میشود. در خانههایی شاید نزدیک به 10 تا 20 جلد قرآن وجود داشته باشد اما در برخی از خانوادههای شهرستانهای کشورمان به علت کمبود قرآن، قرآن به یکدیگر قرض میدهند.
پایان پیام/
نظر شما