به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، لفته منصوری، مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان، امروز(11 خرداد) در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی و نهضت مطالعه مفید شهرستان اهواز، گفت: این شهرستان به دلیل مرکزیت و سابقه تاریخی و حضور دانشگاه ها و سازمان های فرهنگی بزرگ می تواند الگو و عاملی برای رقابت با دیگر شهرستان ها باشد
وی ارتباطات و اطلاعات را یکی از عناصر بنیادین توسعه دانست و با بیان اینکه توسعه فرهنگی مقدمه و زیربنای توسعه سیاسی و اقتصادی است و تمام صاحب نظران بر این امر تاکید دارند، افزود: کتابخانه عمومی امروز جلوه عملی دموکراسی است به این دلیل که حق آزادی برای استفاده از منابع اطلاعاتی را برای همه اعضا تامین می کند.
وی با اشاره به اینکه کتابخانه های عمومی تنها نهاد اجتماعی هستند که فارغ از سن، جنسیت، تحصیلات، قومیت و حتی توانایی فردی به جامعه خدمات رسانی می کند، ادامه داد: نگاه به کتابخانه از این منظر بسیار زیباست و اسلام نیز نمادی از آزادی اندیشه است بنابراین نباید به کتابخانه به عنوان مرکزی که نسخه می پیچد نگاه کرد.
منصوری، با بیان اینکه کلانشهر اهواز به معنای واقعی کلمه آمادگی و ظرفیت توسعه را دارد . آنچنان که اندیشمندان و صاحب نظران اذعان دارند می تواند به مرکز فرهنگی بزرگ تبدیل شود، اضافه کرد: ما در اهواز می توانیم زیست گاه مناسب و مختصات فرهنگی اسلامی و ایرانی را ایجاد کنیم.
وی با اشاره به اینکه اگر همه ما دست به دست هم دهیم و با مشارکت و همدلی و انسجام پیش برویم می توانیم به تولید جریان فرهنگی بپردازیم، تصریح کرد: طی 2 سال گذشته با همدلی، مشارکت، انسجام همه همکاران، در خوزستان به خصوص شهرستان اهواز که پایین ترین سرانه را داشت رشد خوبی حاصل شده است.
وی با مقایسه شاخص های کتابخانه های عمومی در فروردین 91 و 93، عنوان کرد: در این مدت تعداد کتابخانه های عمومی از 153 باب به 211 باب افزایش و معادل 38 درصد رشد کرده و این در حالی است که در کشور 13 درصد رشد کتابخانه های عمومی را داشتیم.
مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان، با اشاره به اینکه در حال حاضر این استان 99 هزار و 492 متر مربع زیربنای کتابخانه ای دارد که نست به فروردین 91 بیش از 30 درصد رشد داشته، تاکید کرد: در کشور در این شاخص هشت درصد رشد داشتیم.
وی با بیان اینکه در تعداد اعضا نیز با 199 هزار و 672 عضو 12 درصد رشد داشتیم در حالی که در کشور حدود سه درصد کاهش عضو مشاهده می شود، بیان داشت: خوزستان در شاخص منابع کتابخانه ای با 2 میلیون و 326 هزار و 128 نسبت به 2 سال گذشته 48 درصد رشد داشته در حالی که در کشور 25 درصد رشد منابع داشته ایم.
وی از جذب 146 نیروی انسانی و کارآمد بومی به عنوان کارشناس کتابداری در کتابخانه های عمومی خبر داد و یاد آور شد: اگر کمترین سرمایه گذاری در نهاد کتابخانه های عمومی اتفاق بیفتد سودی مضاعت حاصل می شود و می توانیم اهداف مورد نظر خود را محقق سازیم.
پایان پیام/
نظر شما