به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه در دومین اجلاس روسای کمیسیونهای سیاست خارجی مجالس کشورهای دوست سوریه ضمن خیرمقدم به نمایندگان کشورهای حاضر در اجلاس گفت: بحران سوریه وارد چهارمین سال خود شد و این فاجعه انسانی و منطقهای است به دلیل مداخلات غیرمسئولانه و تسویه حسابهای شخصی و همچنین آرزوهای توهم آلود متجاوزان خارجی از همان ابتدا ماهیتی متجاوزانه داشت.
وی تاکید کرد: دامن زدن به اختلافات فرقهای نه تنها روند اصلاحات سیاسی و شکل گیری و حضور اساسی مردم سوریه را دچار مشکل می کند بلکه پایه مطالبات مشروع آنها را نیز با مشکل مواجه می کند. فرقه گرایی، افراط و کارهای اینچنینی تخریبی عمیق در منطقه داشته و بلکه کل خاورمیانه و سراسر جهان را با پدیده شوم مواجه کرده است.
ظریف افراط و فرقه گرایی را خطرات بنیادی برای صلح و ثبات منطقهای دانست که در مرزهای یک کشور و منطقه محدود نمی شود و براساس تجارب تلخ قبلی حتی به مشوقان و حامیان غربی خود رحم نخواهند کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به صحبتهای روحانی رییس جمهور ایران گفت: ریاست جمهوری اسلامی ایران با درک این خطر پیشنهاد همکاری جهانی برای ریشه کن کردن خشونت و افراط را نه تنها به عنوان دستور کار بین المللی بلکه برای رسیدگی به موج جهانی و مردمی مطرح نمود وپیشنهاد جهان علیه افراط بدون رای گیری از سوی سازمان ملل پذیرفته شد که نشاندهنده پذیرش جامعه جهانی است که بدون مصلحت طلبی سیاسی مورد دید جهانی قرار گرفت.
ظریف گفت: قدرتهای خارجی باید توهم دستیابی به ارزوهای شخصی و کاربردی شان را کنار گذاشته و بپذیرند بحران سوریه غیر از راه حل سیاسی هیچ راهی ندارد.
وی تاکید کرد: ایران در بحران سوریه ضمن احترام به مطالبات مشروع سوریه تنها راه حل را راهکار سیاسی از طریق تشویق گفتگوهای سوری سوری و احترام به اراده مردم سوریه می داند و توانایی خود در این راستا را به کار بسته است.
همچنین همکاری سازنده ایران در کنار تلاشهای منطقه ای و همکاری با دبیرکل سازمان ملل و کمک و مساعدت برای توافق بر مسایل سیاسی مدنظر است.
ظریف گفت: برگزاری دو نشست بین المللی و ارایه چندین پیشنهاد و راهکار و کمک به حل بحران سوریه که مورد دفاع کشورهای مختلف قرار گرفت در کنار ارسال کمک به همکاری با زیرساختهای بین المللی بخشی از فعالیتهای ایران در 4 سال گذشته برای کمک به سوریه بود.
وزیر امور خارجه کشورمان سیاست کلی ایران را مشارکت و تلاش برای حل بحران در سوریه عنوان کرد و گفت: کمک رسانی انسان دوستانه به مردم سوریه سیاست کلی ماست و طی ماههای اخیر شاهد پیشرفتهای خوبی در صحنه داخلی سوریه بوده ایم و توافقات سوریه از جمله از طریق گفتگو میان دولت و مخالفان نشان داد که ظرفیت حل بحران در داخل سوریه به خوبی وجود دارد و چنانچه این ظرفیت به کار گرفته شود می توان به آن امیدوار بود.
ظریف تصریح کرد: براساس منافع مشترک همه دنیا و با عنایت به حرکت مردم سوریه هر گونه راهکار نیازمند پایان بخشیدن به مداخلات و جلوگیری از ارسال سلاح است.
وی افزود: این نشست در شرایطی است که ملت سوریه خود را برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری اماده می کند و ایران راهکار برگزاری انتخابات را گام قابل توجهی در جهت حل و فصل سیاسی و تمکین به خواست ملت سوریه می داند و امیدوارم راهها برای حل بحران و گفتگوهای حاشیه ای میان دولت و مخالفان و بازگشت مهاجرین و تلاش برای بازسازی خرابی های گستردهای که در چند سال اخیر اتفاق افتاد با کمک دوستان واقعی سوریه برداشته شود و در آینده شاهد بازگشت صلح و زیبایی به سوریه به عنوان عضو سربلند مقاومت باشیم.
وزیر امور خارجه ایران آمادگی دستگاه دیپلماسی برای کمک به حل و فصل سیاسی و بین المللی برای بازگشت ثبات به منطقه را نیز اعلام کرد.
پایان پیام/
نظر شما