محمد عباسی، داور سی و یکمین دوره مسابقات بین المللی قرآن با بیان این مطلب که قرآن به یک عصر خاص متعلق نیست،به خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: برای نهادینهکردن سبک زندگی قرآنی مولفههای مختلفی وجود دارد. قرآن کتابی است که متعلق به دوره خاص نیست و امام صادق (ع) درباره این معجزه الهی میفرماید قرآن متعلق به همه عصرهاو دورهها است، بنا بر این حدیث شریف میتوان نتیجه گرفت قرآن قابل استفاده به تمام ابعاد و شئون زندگی است که در عرصه اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اخلاقی، توحیدی و غیره میتوان از آیات الهی بهره برد.
وی افزود: زندگیهای ما باید متصل به قرآن شود و دغدغههایی که مردم و مسلمانان را تهدید میکند به علت آن است که ما خوب در مکتب قرآن تربیت نشدهایم البته این قرآنی که از آن سخن میگوییم جدای از اهل بیت (ع) نیست یعنی ائمه بزرگوار عاملان به قرآن بودند و با هر مشکلی روبرو میشدند به آیات الهی پناه میآوردند این بدان معناست که ائمه اطهار که خودشان صاحبان و مفسران و عالمان حقیقی قرآناند عملکردشان برای ما حجت است و ما نیز برای مقابله با فتنهها باید لباس قرآن بر تن کنیم.
داور سی و یکمین دوره مسابقات بین المللی قرآن با اشاره به تأثیرات آیات الهی برای دستیابی به زندگی سعادتمند، تصریح کرد: مردم باید خود را در محضر تابش نور قرآن قرار دهند، انسان ملاحظه کند قرآن چه میخواهد و آن را در زندگی خود عمل کند البته این کار بسیار سخت است زیرا باید برخلاف عقاید میلیاردها انسان که چیزی دیگر را میپیمایند، عمل کرد.
وی عنوان کرد: این اندرزهای قرآن برای کسانی کارساز است که اهل ایمان باشند کسانی که متذکر به وعدههای خدا بوده و آنان را خوب میشناسند.
عباسی با اشاره به وظابف خطیر سازمان اوقاف در زمینه گسترش فعالیت های قرآنی در کشور گفت: سازمان اوقاف و امور خیریه وظیفه اصلی خود را بر مدیریت موقوفات و شئون مختلف قرار داده و اینکه به برخی از کارهای دیگر جدای از وقف میپردازد از پیش از انقلاب و پس از پیروزی انقلاب وجود داشته و علت آن واقفانی است که اموالشان را در راه قرآن خرج کردند.
وی افزود:البته زحماتی که سازمان اوقاف و امور خیریه در حوزه قرآنی میکشد گوشهای از کارهایی است که ما را به تربیت نسل قرآنی و جاریکردن مضامین و مفاهیم الهی در زندگی سوق میدهد. برگزاری مسابقات حفظ، قرائت و تواشیح گوشهای از آن جلوههای زیبای قرآن کریم است که جوانان را جذب میکند. همه باید تلاش کنند این جنبهها بیشتر شناخته شود و سازمانهای دیگر نیز در این راستا همت مضاعف به خرج داده تا قرآن بیش از پیش به صحنه بیاید.
عباسی تصریح کرد: البته برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن تاثیرات بالایی دارد، این مسابقات زمینه آشنایی قاریان جهان اسلام با قرای ایرانی، سخنرانی مسئولان نظام، تفکر آنها و اخلاق آنها و اهتمام آنها به قرآن کریم را فراهم می کند.
مسابقات قرآن سفرهای از قرآن و اهل بیت(ع) است در کنار آن رقابتی نیز برگزار میشود، هدف اصلی ارتقای اتحاد و همدلی حافظان مسلمان جهان است.
وی با اشاره به سطح شرکت کنندگان سی یکمین دوره مسابقات بین المللی قرآن خاطرنشان کرد: سطح فنی متسابقین سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن در سه بخش ضعیف، متوسط و خوب تقسیمبندی میشود اما سطح عالی عالی در اکثر ادوار گذشته این رقابتها وجود نداشته است همین که شرکتکنندگان با تعداد بالا در این مسابقات حضور دارند رشد قابل قبولی است. همچنین سه مرحلهایشدن رقابت قاریان و حافظان قرآن در این دوره فرصتی برای غربالگری شرکتکنندگان است تا قویترینها به مراحل پایانی راه یابند. سطح مسابقات امسال نه خیلی خوب و نه خیلی بد است بلکه در حد میانه قرار دارد.
پایان پیام/
نظر شما