رقص ترکمن ها در جشن سیاسی عراق

خبرگزاری شبستان: مسئله حقوق اقلیت ترکمن در عراق که سالهاست در معرض تهدید قرار گرفته در دولت جدید نوری المالکی در دستور کار خواهد گرفت.

به گزارشخبرگزاری شبستان ،دکتر توران المفتی،وزیر ارتباطات و ایالت های عراق اعلام کرد که مسئله حقوق اقلیت ترکمن در عراق که سالهاست در معرض تهدید قرار گرفته در دولت جدید در دستور کار خواهد گرفت.
این وزیر عراقی گفت:البته جایگاه ترکمن ها پس از سال 2003 میلادی یعنی زمانی که قانون اساسی جدید،پیش نویس شد افزایش پیدا کرد.آنها از حقوق بیشتری برخوردار شده اند و حالا تحصیل به زبان مادری برای آنها مهیا شده است؛همچنین زمین هایی که از آنها گرفته شده بود بازگردانده شده است اما ما تلاش می کنیم تا حقوق بیشتری برای آنها محقق کنیم.
المفتی افزود:علاوه برمحرومیت های قبل از سال 2003 ،ترکمن ها شاهد خشونت های گسترده ای در عراق بوده اند.
وی در این باه اظهار داشت:ترکمن های عراق،قربانی قتل عام های بزرگی شده اند که هیچ کس در مورد آنها صحبت نمی کند،آنها حتی در قانون اساسی مورد بی توجهی قرار گرفتند، نام های ترکمنی ممنوع شد و دولت زمین های آنها را گرفت.
توران المفتی سپس خاطرنشان کرد که حالا قرار است ترکمن ها در جایگاه بالاتری قرار بگیرند.آنها چندین دهه در عراق زندگی کرده اند اما رفتارهای بد با آنها مورد بی توجهی قرار گرفته است.
ترکمن ها سومین گروه قومی بزرگ در عراق هستند که عمدتا در شمال این کشور زندگی می کنند.
آنها قربانی بسیاری از قتل عام ها مانند قتل عام کرکوک در سال 1959 بوده اند،زمانی که حدود 79 ترکمن کشته و 130 نفر نیز مجروح شدند.
در سال 1980 نیز هزاران ترکمن از خانه های خود بیرون رانده شد و عرب ها جایشان را گرفتند.
این زمانی بود که صدام حسین،دیکتاتور سابق عراق سیاست همگون کردن اقلیت ها را در پیش گرفته بود.
از سوی دیگر،وزرات امور خارجه ترکیه هم حملات اخیر علیه ترکمن های عراق را در بیانیه ای مکتوب،محکوم کرد.
بر اساس این بیانیه،ترکمن هایی که در استان های موصل،صلاح الدین و کرکوک زندگی می کنندقربانی تروریسم بوده اند که در سال های اخیر به شدت افزایش پیدا کرده است.
این بیانیه پس از آن صادر شد که حداقل پنج ترکمن کشاورز از سوی افرادی ناشناس در استان موصل کشته شدند.
در روز 28 می نیز در استان شمالی صلاح الدین پس از هدف قرار گرفتن خانه ترکمن ها با حملات بمب گذاری،چهار ترکمن کشته و شش نفر نیز زخمی شدند.
آیدین بیاتلی،دبیر کل فدراسیون موسسه های ترکمن در عراق قبل از برگزاری انتخابات پارلمانی اعلام کرده بود که ترکمن ها به دنبال تغییر در شرایط سیاسی و امنیتی عراق هستند و به همین دلیل باید حتما پای صندوق های رای حاضر شوند.
بیاتلی این انتخابات را یک «نقطه عطف تاریخی» برای ترکمن های عراق توصیف کرد و گفت:امیدواریم بتوانیم دموکراسی،صلح،ثبات و رفاه را به عراق بیاوریم.
ترکمن های عراق از مدت ها پیش در اعتراض به شرایط موجود در عراق اعلام کردند که به دنبال دموکراسی،رعایت حقوق و احترام به هویت بشری پس از انتخابات 30 آوریل هستند وهدف آنها در این انتخابات کسب کرسی های بیشتر در پارلمان است.
یونس نفتسی،رییس گروه دوستی پارلمانی عراق_ترکیه در این باره گفت:ما از سال 2003 تا کنون اگر چه دارای هفت کرسی در پارلمان عراق بوده ایم اما تاثیر ما در دولت مرکزی ناکافی بوده است.
رهبران ترکمن در چند ماه اخیر هدف ترورهای متعدد قرار گرفته اند و به همین دلیل نارضایتی آنها از دولت نوری المالکی به خاطر ناتوانی در تامین امنیت کشور افزایش پیدا کرده بود.
حالا دولت جدید مالکی قصد دارد با ارتقای جایگاه ترکمن ها خواسته آنها برای تغییر را بر آورده کرده و نمره درخشانی را در کارنامه این دوره خود ثبت کند.
ترکمن‌های عراق مسلمانان شیعه و سنی هستند؛ شیعه‌ها 40٪ و سنی‌ها 60٪ جمعیت ترکمن‌ها را تشکیل می‌دهند.
 

کد خبر 372130

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha