طرح "روحانی مدرسه" در مدارس کشور اجرا می شود

دبیر ستاد همکاری های وزارت آموزش و پرورش و حوزه های علمیه گفت: طرح روحانی مدرسه در مدارس کشور اجرا می شود.

حجت الاسلام علی ذوعلم در گفتگو با خبرنگار شبستان در قم اظهار کرد: این طرح در بیشتر استان های کشور با عناوین مختلف از جمله طرح "بینات" و یا طرح "مشاور روحانی" در حال اجراست.


وی افزود: در این طرح دانش آموختگان حوزوی با هدف ارائه مشاوره تربیتی دینی و در مدتی معین در مدارس حضور می یابند تا به سوالات و یا درخواست مشاوره دانش آموز پاسخ دهند.


مشاور وزیر آموزش و پرورش گفت: این طرح در مدارس دخترانه و پسرانه اجرا می شود و متعاقبا از دانش آموختگان خواهر و برادر حوزه های علمیه در مدارس محل اجرای طرح روحانی مدرسه بهره گرفته می شود.


وی در ادامه با اشاره به مشکلات موجود در مسیر اجرای این طرح در مدارس سراسر کشور افزود: این طرح در همه استان ها و با درجات کیفی متفاوت در حال اجراست ولی در برخی از این استان ها ظرفیت های لازم برای اجرای کامل این طرح فراهم نیست.


حجت الاسلام ذوعلم گفت: یکی از موانع در این مسیر نداشتن روحانی متخصص و آموزش دیده در این راستاست و در یک آمار کلی می توان گفت که به طور مثال ما اگر برای مدارس دارای بیش از 100 دانش آموز یک روحانی مستقر به مدت دو روز در هفته تعیین کنیم در کشور برای این مدارس و آن هم به غیر از مدارس دارای جمعیت کمتر از 100 نفر نیاز به 10 هزار روحانی واجد شرایط داریم.


وی خاطرنشان کرد: این در حالی است که حوزه های علمیه تنها قادر به تامین 10 درصد از این نیاز هستند و ما نیروی متخصص و آموزش دیده برای حضور در مدرسه و ارتباط گرفتن با دانش آموز کم داریم.

 

وی با اشاره به برخی فعالیت های این ستاد در سال گذشته افزود: برگزاری گفتمان های دینی در مدارس سراسر کشور، توسعه رشته معارف اسلامی در دوره متوسطه، تلاش و همکاری در جهت تدوین کتاب فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی با هدایت آیت الله مصباح یزدی که امسال به چاپ می رسد از جمله این فعالیت هاست.


دبیر ستاد همکاری های وزارت آموزش و پرورش و حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: در جریان استخدام معلمان جدید در وزارت آموزش و پرورش که سال گذشته اتفاق افتاد، 450 نفر از افراد استخدامی از فارغ التحصیلان خواهر و برادر حوزه های علمیه بودند که البته بدون هیچ امتیازی و درست مانند دیگر شرکت کننده ها موفق به کسب امتیازهای لازم و قبولی در مراحل استخدامی سازمان آموزش و پرورش کشور شده اند.


وی در ادامه با تاکید بر لزوم حضور مستمر روحانیت در عرصه تعلیم و تربیت گفت: باید حضور روحانیت در این عرصه از حالت موج گونه به جریان مبدل شده و همیشگی و مستمر باشد و نه اینکه تنها در مقاطعی و طی مدت زمان معینی در مدارس و مراکز آموزشی حضور داشته باشند و اجرای طرح روحانی مدرسه گامی مهم در همین راستاست.


وی تصریح کرد: فقدان ساختارهای لازم در جهت استفاده از توانمندی های دانش آموختگان حوزوی در مدارس و همچنین نیازهای اساسی در حوزه های علمیه نسبت به تاسیس و راه اندازی رشته تخصصی تعلیم و تربیت با گرایش های مورد نیاز سازمان آموزش و پرورش از جمله موانع در مسیر حضور مستمر روحانی در مدارس است که تلاش داریم تا این موانع رفع شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 37165

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha