مدیریت جهادی گفتمانی تازه در علم مدیریت است

خبرگزاری شبستان: معاون راهبردی قوه قضائیه با بیان اینکه مدیریت جهادی گفتمانی تازه در علم مدیریت است، گفت: ما مدیریت جهادی را اکسیری می دانیم که با عزم ملی، هر مسی را طلا می کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، محمدباقر ذوالقدر صبح امروز (7 خرداد) در کارگاه آموزشی روش برنامه ریزی راهبردی دادگستری استان و ادارات کل و سازمان های تابعه قوه قضاییه در استان که در سالن اجتماعات دادگستری قزوین برگزار شد، بیان کرد: کارگاهی که امروز به صورت آزمایشی (پایلوت) در قزوین آغاز می شود، بر اساس یکی از ضرورت های جدی در اداره درست قوه قضائیه شکل گرفته و یک طرح جامعی است که مقرر است در کل کشور اجرایی شود و از این رو باید کار ابتدا به صورت آزمایشی اجرا و سپس به کل کشور تعمیم داده می شد.
 

وی ادامه داد: این کارگاه وجوه آموزشی دارد ولی هدف آن، آموزش نیست بلکه هدف تدوین سند راهبردی در استان است که یک ضرورت است و به مثابه نقشه راهی درست برای رسیدن به هدف است.

 

* ناکارآمدی دستگاه قضا بالاترین خسارت است
معاون راهبردی قوه قضائیه اضافه کرد: قوه قضائیه با این وسعت، پیچیدگی، تنوع، تعدد و حساسیت مأموریت ها نمی توان بدون نقشه راهی درست اداره کرد زیرا یک سازمان کوچک نیست و از ارکان اداره کشور است.
 

وی عنوان کرد: قوه قضائیه در حقیقت جزو فعال ترین و حساس ترین مجموعه ها است و بخشی مهم و پراهمیت است به طوری که در بیانات امام خمینی (ره) و رهبری تکرار شده و می شود که قوه قضائیه اساس است و اگر اصلاح شود، کشور اصلاح می شود.
 

ذوالقدر اعلام کرد: قوه قضائیه جزو پرکارترین و حساس ترین قوای کشور است و کارآمدی نظام اسلامی دینی با کارآمدی این قوه سنجیده و شناخته می شود زیرا قضا، شأن حاکم دینی است و وظیفه اول پیامبران تا اولیای الهی قضاوت بوده است.
 

وی توضیح داد: در جمهوری اسلامی، قوه قضائیه زیر نظر بالاترین مقام سیاسی و دینی کشور یعنی رهبری اداره می شود ولی دو قوه دیگر با رأی مردم انتخاب می شوند و ازسوی دیگر رئیس این قوه باید مجتهد، آگا، عالم و آشنا به مسائل قضایی و حقوقی باشد و از همین رو نیز این قوه با روحانیت و مرجعیت دینی کشور پیوند می خورد.
 

معاون راهبردی قوه قضائیه تصریح کرد: خسارتی بالاتری از این نیست که دستگاه دینی کشور ناکارآمد باشد و این دستگاه حساس ترین امور را بر عهده دارد.

 

* دستگاه قضا را نمی شود با سلیقه افراد اداره کرد
وی افزود: دستگاه قضا، دستگاهی مهم و حساس است و نمی شود با سلیقه افراد و روش های عادی و غیرعلمی اداره کرد و باید پایگاه درست متقن داشت که اولین آن داشتن یک برنامه است و در دو سال گذشته نیز رهبری بر داشتن یک برنامه جامع تأکید کردند.
 

ذوالقدر تأکید کرد: این کارگاه دو روزه برای این است که ما را به برنامه جامع در چارچوب استان برساند؛ البته ما برنامه جامع کشوری در اختیار داریم و هر استان نیازمند برنامه راهبردی است و از این رو برای اینکه منطق واحدی بر برنامه استان ها حاکم و پایگاه علمی درستی داشته باشد این کارگاه برگزار می شود که در آن از ظرفیت علمی دانشگاه ها نیز بهره گرفته ایم.
 

وی با اشاره به مدیریت استراتژیک اظهار کرد: مدیریت استراتژیک دارای سه گام، برنامه ریزی استراتژیک، اجرا و نظارت راهبردی و استراتژیک است و منظور ما نیز رسیدن به درک واحد از مدیریت استراتژیک است.
 

معاون راهبردی قوه قضائیه عنوان کرد: ما از مدیریت قدیم که در یک فضای عادی، بدون تنش و غیرپویا بود عبور کردیم و باید مدیریت استراتژیک در یک محیط متحول و سیال را مدنظر قرار دهیم و دیگر مدیریت سنتی به شیوه قدیم پاسخگو نیست و در این کارگاه ها نیز روی مدیریت استراتژیک تمرکز می شود.

 

* مدیریت جهادی گفتمانی تازه در علم مدیریت است
وی در ادامه به شعار سال اشاره کرد و گفت: مدیریت جهادی یک ایده جدید است که اگر خوب فهمیده و درک شود وهمه ابعاد آن نیز شناخته شود، می تواند حرف نویی درعلم مدیریت قلمداد شود و این نوع مدیریت فراتر از مدیریت استراتژیک است و به یک افق بالاتر می اندیشد که نیاز امروز جامعه ما است.
 

ذوالقدر خاطر نشان کرد: مدیریت جهادی یک فضای فکری جدید در حوزه ادبیات مدیریت و یک گفتمان تازه است و باید روی تبیین اجزای آن کار شود زیرا ظرفیت کار علمی را دارد.
 

وی اعلام کرد: رهبری در شعار سال اقتصاد و فرهنگ را هدف قرار دادند و به سامان رسیدن این مجموعه را منوط به مدیریت جهادی و عزم ملی دانستند؛ دشمنان ما روی اقتصاد و فرهنگ انگشت گذاشتند و تحریم و تهاجم فرهنگی نیز نشان دهنده همین امر است.
 

معاون راهبردی قوه قضائیه ادامه داد: عزم ملی به این معنا است که برای انجام کاری بزرگ، اساسی و ماندگار در کشور باید همه توان کشور را بسیج کنیم و این اداره اگر فقط در دولت و یا فقط در ملت باشد، هدف محقق نمی شود و عزم ملی به معنای بسیج، دولت و ملت است.
 

وی تأکید کرد: حال اگر عزم ملی حاصل شد باید توجه داشت که بدون مدیریت جهادی هدف محقق نمی شود بنابراین باید این دو در کنار هم مورد توجه قرار گیرد.

 

* مدیریت جهادی اکسیری است که هر مسی را طلا می کند
ذوالقدر اضافه کرد: ما مدیریت جهادی را اکسیری می دانیم که با عزم ملی، هر مسی را طلا می کند و یک نوع از مدیریت بر اساس مبانی ارزشی، فرهنگی و تجربه واقعی خودمان است و این نوع مدیریت می تواند راهگشای ما در این عرصه باشد.
 

وی خاطر نشان کرد: از مصادیق مدیریت جهادی، مدیریت امام خمینی (ره) با اتکا به خداوند و مردم، مدیریت در هشت سال دفاع مقدس، مدیریت امنیتی کشور در ابتدای انقلاب، جهاد سازندگی و مدیریت جهادی در عرصه علم و فناوری است.
 

معاون راهبردی قوه قضائیه در پایان با اشاره به ویژگی های مدیریت جهادی یادآور شد: توجه به خدا و استمداد از پروردگار، خودباوری و اعتماد به نفس، همت بلند، پشتکار، عزم راسخ و اراده پولادین، ابتکار، نوآوری و خلاقیت، شور و شوق نسبت به کار، دانش، هوش و تدبیر، اعتماد به مردم، فداکاری و ازخودگذشتگی از ویژگی های مهم مدیریت جهادی است و مردم باید این نوع مدیریت را از مسئولان مطالبه کنند.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 371383

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha