به گزارش خبرگزاری شبستان، محمد میرزابیگی، معاون پرستاری وزارت بهداشت، امروز ( 7 خرداد) در حاشیه دومین کنگره ملی اخلاق پرستاری گفت: دغدغه افراد بالینی که شامل پیراپزشکان و پرستاران میشود این است که با اجرای طرح تحول نظام سلامت، پرداختیشان مانند گذشته خواهد ماند یا خیر.
وی با اشاره به تأکید وزیر بهداشت برای اینکه پرداختیها به سمت عدالت برود، گفت: به این منظور کارگروهی تشکیل شده و جلساتی را برگزار کرده تا مجموعه غیرپزشکان مشمول نظام پرداختی جدید شوند.
میرزابیگی افزود: از این طریق انگیزه پرستاران و پیراپزشکان افزایش خواهد یافت و این در حالی است که مبنای تغییر در پرداختیها عملکرد و اخلاق افراد خواهد بود.
معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: یکی از بندهایی که در این آییننامه آمده این است که 20 درصد دریافتی بر اساس رضایت مردم داده شود، به این ترتیب پرستاران در هنگام ارائه خدمات، سنجیده میشوند.
وی ادامه داد: افرادی که در حوزه بالینی مشغول هستند، در صورتی که عملکرد مناسبی داشته باشند و علمشان به روز باشد، پرداختهای بهتری خواهند داشت و اگر برخورد خوبی نداشته باشند، وضعشان با گذشته تفاوتی نخواهد کرد.
وی ادامه داد: به این منظور، راهنماهای بالینی برای هر بخش طراحی شده، استانداردهای حرفهای تعریف شده و بر اساس آن، عملکرد گروههای بالینی ارزیابی کمی و کیفی میشوند.
میرزابیگی ادامه داد: در ارزیابی کمی، ارائه خدمت این گروه بررسی میشود و در ارزیابی کیفی، رضایت مردم و رعایت اخلاق حرفهای مدنظر قرار خواهد گرفت و هرکدام بر اساس خدمات خود ارزیابی میشوند.
معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به اینکه نمیتوان رقم افزایش حقوق گروههای بالینی را اعلام کرد، گفت: تأکید وزارت بهداشت این است که پرداختی بین گروههای مختلف بر اساس عدالت صورت گیرد.
وی افزود: حدود 140 هزار پرستار در بیمارستانهای دولتی و غیردولتی مشغولند، 60 هزار دانشجو، 40 هزار بازنشسته هستند و در مجموع، جامعه پرستاری شامل 240 هزار نفر میشود.
وی از اجرای دو طرح کمککننده در برنامه تحول نظام سلامت خبر داد و گفت: معاونت پرستاری وزارت بهداشت دو طرح آژانس پرستاری و استفاده از دانشجویان پرستاری سال بالا را دنبال میکند که این دو طرح میتواند کمککننده طرح تحول نظام سلامت باشد.
وی گفت: طرح آژانس پرستاری به این گونه است که برخی از پرستاران تمایلی برای کار کردن در ساعتهای خاصی دارند یا به صورت کوتاهمدت و فصلی میتوانند خدمت کنند در این صورت از طریق آژانسهای پرستاری فعالیت خواهند کرد.
وی تصریح کرد: بخشنامه آژانس های پرستاری تا اواخر ماه به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ میشود که با این کار به پرستاران مجوز فعالیت داده خواهد شد.
میرزابیگی همچنین در مورد وضعیت پرستاران و اشغال تخت گفت: آمار پرستاران به ازای تخت نیم تا 1.4 است و به طور میانگین حدود 0.9 است.
وی افزود: در طرح تحول نظام سلامت باید این میزان از 0.9 به 1.5 برسد و طبق برنامه امسال باید تا 1.25 برسد.
وی گفت: ناعادلانه شدن نظام پرداخت و فاصله دریافتیها در حدی است که مسئولان وزارت بهداشت را متقاعد کرده که باید این فاصلهها کمتر شود.
میرزابیگی گفت: پرستاران و پیراپزشکان به دلیل نوع خدمت و ارتباط با مردم جایگاه ویژهای دارند و پرداختهای ویژهای در نظام سلامت به آنها داده میشود.
وی در مورد وضعیت حقوق و اضافه کار نیروهای بالینی گفت: تا پایان اسفند حقوق و اضافه کار نیروهای بالینی به روز شده، چرا که در پایان سال آن برآورد کرده بودیم و اکنون پرداخت شده است.
وی گفت: هماکنون پرداخت اضافهکار و حقوق پرستاران در بسیاری از دانشگاهها به روز شده و پرداخت میشود. در بحث کارانهها که عقبماندگی وجود دارد به این دلیل بوده که از درآمد اختصاصی باید داده شود. به همین ترتیب، دانشگاههایی که وضعشان خوب بوده آن را پرداخت کردند.
معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: اما دانشگاههایی که عقب ماندهاند قبلاً تا 16 ماه در پرداخت کارانهها عقبماندگی داشتند اما اکنون به 5 تا 7 ماه رسیده است و برخی از مشکلات نیز در دانشکدههای تازهتأسیس به دلیل روابط اداری جدیدشان بوده است.
پایان پیام/
نظر شما