امامزاده سراج الدین ارومیه بازمانده ای از دوره قاجار

خبرگزاری شبستان: امامزاده سراج الدین در 15 کیلومتری شهرستان ارومیه در روستای دیزج تکیه قرار گرفته که یادگاری از دوره قاجار است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، بنای این امامزاده یک بنای مذهبی منفرد گنبد دار از نوع تک پوششی است که دو مناره آجری در ضلع جنوبی آن قرار دارد.


عمده مصالح به کار رفته در این بقعه از آجر و پلان داخلی بنا به شکل چهارصفه-چلیپاست که ورودی آن در ضلع شرقی قرار دارد و طاق های آجری امامزاده بصورت جناغی می باشد و قسمت های داخلی بقعه با کاربندی های آجری و مقرنس کاری ساده تزیین شده است که یکی از زیباترین کاربندی های شهرستان ارومیه به شمار می آید و مقرنس کاری آن نیز ساده است.


در داخل ضریح امامزاده یک سنگ قبر قدیمی دیده می شود که متاسفانه تاریخ آن از بین رفته و فقط نام سراج الدین موسی الکاظم بر روی آن نوشته شده است ودرادامه محل دفن او و روستای محل دفن او را نوشته اند که امامزاده سراج الدین ابن موسی کاظم علیه السلام از نوادگان امام موسی کاظم علیه السلام است.

و بر روی سنگ قبر این اماخمزاده عبارت "هو الله تعالی مرقد منور امامزاده سرادین ابن الکاظم در قریه بلوت در سرپشته فی ما بین دو رودخانه ظاهر شده اگر این که کسی بخواهد تصرف کند آن را به لعنت خدا گرفتار شود" نوشته شده است.


قریه بلوت یادشده اشاره به نام قدیمی این روستا (دیزج تکیه) دارد که در زمان های قدیم دو رود کوچک نیز در طرفین محل امامزاده جاری بوده که هم اکنون یکی از آن ها به موازات دیوار شمالی محوطه امامزاده همچنان جاری است و بقای نهر خشکیده دیگر نیز به موازات دیوار غربی و داخل محوطه دیده می شود.


بنای تاریخی امامزاده که پیشینه آن به دوره قاجار می رسد نخست در پلان مربع شکل به ابعاد دوازده و نیم در دوازده و نیم متر ساخته شده بود که در دوره های بعد فضاهایی به جبهه غربی و جنوبی آن افزوده شد.

 

در حیاط این امامزاده درخت چنار با قدمت 150 سال سن وجود دارد وبقعه امامزاده سراج الدین در روستای دیزج تکیه واقع در شانزده و نیم کیلومتری جنوب شرقی شهرستان ارومیه که از جاده ارومیه اشنویه جدا می شود قرار گرفته و روستای دیزج تکیه به عنوان یک منطقه روستایی از دهستان باراندوز چای شمالی از توابع بخش مرکزی شهرستان ارومیه واقع شده و این امامزاده در نزد اهالی منقه از احترام خاصی برخوردار است.

 

زائرینی که در روزهای ویژه مخصوصاً در ایام سوگواری و مذهبی برای زیارت به این مکان مقدس و معنوی می آیند اغلب با خود نذورات می آورند.


گفتنی است، همزیستی قومیت های مختلف در آذربایجن غربیو همچنین زندگی مسالمت آمیز مذاهب مختلف اعم از سنی،شیعی،آشوری،و ارمنی نماد بارزی از جایگاه و ارزش های دیرینه تاریخی، اجماعی، و فرهنگی ایرانیان است که در طول تاریخ کهن این دیار به یادگار باقی مانده است.


آذربایجان غربی بنا به موقعیت سرزمینی، سابقه دیرینه تاریخی و قابلیت های زیستی- محیطی آن همیشه خاستگاه ادیان و مذاهب و اندیشه های مختلف بوده و در تضارب اندیشه ها، تعامل ادیان و مذاهب نقش محوری ایفا کرده است.


اماکن تاریخی، مساجد و بقاع متبرکه همگی گویای تعامل فرهنگی ادیان مختلف از سرزمین های دور و نزدیک در این پهنه است که جزئی از تاریخی از آذربایجان غربی را شکل می دهند.


همچنین لازم به ذکر است، امامزاده بکشلو، تازه شهر،غریب حسن، سید بهلول از امامزادگان شاخص آذربایجان غربی محسوب می شوند.


پایان پیام/
 

کد خبر 371276

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha