به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، روزهای دوشنبه و سه شنبه شهر استانبول ترکیه میزبان نشست فوق العاده کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و محمد جواد ظریف مسئول تیم مذاکره کننده هسته ای جمهوری اسلامی ایران بود. به موازات این نشست ها حمید بعیدی نژاد رئیس تیم کارشناسی هسته ای و استفان کلمنت همتای او در تیم گروه 1+5 نیز با یکدیگر مذاکرات داشتند.
این نشست به منظور ترمیم روابط و گفتگوهای هسته ای ایران و غرب که در آخرین دور آن در وین دچار سکته شد برگزار شد و محمد جواد ظریف در تشریح این مذاکرات گفت: البته فقط خانم اشتون و دستیارانش در اتحادیه اروپا برای مذاکره می آیند و این مذاکرات، مذاکرات1+5 نیست.
ظریف اظهار داشت: هدف از دیدار با خانم اشتون، مرور تحولات است و این که چقدر کار پیشرفته و امیدواریم قدم مثبتی در این مسیر برداشته شود.
وی ادامه داد: با توجه به تعهداتی که در تهران داشتم، و ضرورت حضور به عنوان رییس جنبش عدم تعهد در اجلاس افتتاحیه وزرای خارجه این جنبش در الجزیره، امکان دیدار جز در استانبول فراهم نبود.
در اولین گام برگزاری نشست بین ظریف و اشتون، طرفین شام کاری برگزار کردند.
کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و محمد جواد ظریف ، وزیر امور خارجه کشورمان در استانبول و در هتل چراغان (کمپنسکی) دیدار کردند.
پس از آن کاترین اشتون در ضیافت شام کنسولگری ایران در استانبول حضور یافت.
در ادامه ظریف و اشتون در ادامه گفتوگوهای ایران و 1+5 در وین 4، صبح روز سهشنبه ساعت 10 و 30 (9 به وقت محلی) مذاکرات را در استانبول از سر گرفتند.
پس از پایان این دو دور مذاکرات، سیدعباس عراقچی، مذاکرهکننده ارشد ایران با 1+5 گفت: رایزنیهای طولانی اما مفید در جهت بررسی راهکارهای مختلف برای پیشبرد مذاکرات در مذاکرات صبح روز سهشنبه میان ظریف و اشتون به مدت 2 ساعت و نیم انجام شد.
او ادامه داد: در این مذاکرات توافق شد در صورت نیاز برای ادامه رایزنیها در دو سطح فنی و سیاسی تا پیش از دور بعدی مذاکرات که قرار است 26 تا 30 خرداد در وین انجام شود، گفتوگوهایی انجام شود.
معاون وزیر خارجه گفت: مذاکرات کارشناسی بین بعیدینژاد و کلمنت که همزمان با مذاکرات ظریف و اشتون در جریان بود نیز پایان یافت.
گفتنی است محمد جواد ظریف ظهر سه شنبه پس از سه دور مذاکرات غیررسمی با رییس گروه 1+5 در مذاکرات هسته ای ایران در جمع خبرنگاران که در کنسولگری ایران در استانبول برگزار شد با تشریح توافقات صورت گرفته تاکید کرد که این گفت و گوها غیررسمی به منزله مذاکرات 1+5 نیست، زیرا مذاکرات با این گروه نیاز به حضور همه اعضا دارد.
وی تاکید کرد: البته گفت و گوهای طولانی در سه دور و حدود هشت ساعت به طول انجامید و این مذاکرات بیشتر درباره روش های پیش رو بود.
وی با برشمردن توافقات صورت گرفته در این گفت و گوهای غیررسمی تاکید کرد: آنچه توافق کردیم روش ادامه کار بود و قرار شد در فاصله نزدیکی همزمان با اجلاس شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی مذاکرات کارشناسی در وین برگزار شود.
ظریف افزود: همچنین توافق شد مذاکرات رسمی میان ایران و گروه 1+5 اواخر ماه جاری و در فاصله زمانی 26 تا 31 خرداد ماه مجددا در وین برگزار شود.
رییس دستگاه دیپلماسی ایران در عین حال تاکید کرد: البته در این مذاکرات بحث های ریز کارشناسی هم داریم، چرا که چارچوب عمل می کنیم و دوستان خیلی نباید توقع جلسات و یا مصاحبه های رسمی داشته باشند، به این دلیل که کار روی متن و موضوعات ریز انجام می شود.
ظریف تاکید کرد: در این گفت و گوها توافق شد تا برگزاری جلسات رسمی، علاوه بر یک دور مذاکره کارشناسی که انجام می شود، در صورت نیاز مذاکرات کارشناسی دیگری هم برگزار شود و همچنین گفت و گوهای سیاسی نیز در سطوح و به شکل های مختلف انجام شود.
وی در عین حال تاکید کرد: البته حسب مورد تصمیم می گیریم که این گفت و گوها را برقرار کنیم که البته امروز نیز مذاکراتی کارشناسی انجام شد.
وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: آنچه مسلم است این که، 26 خرداد ماه جاری زمان جلسه رسمی بعدی است و من اعتقاد دارم طرف ایرانی با هماهنگی همه دستگاه های ذیربط آمادگی جدی برای پیگیری کار دارند.
وی ابراز امیدواری کرد: امیدواریم طرف مقابل نیز با واقع بینی و به دور از تصورات موهومی که ممکن است برخی گروه های فشار یا برخی افراد خارج از مذاکرات در سر داشته باشند، با جدیت وارد مذاکره شوند.
مذاکره کننده ارشد ایران با بیان این که، رسیدن به نتیجه کاملا امکان پذیر است و ما با جدیت، دقت و بدون عجله مذاکرات را پیگیری می کنیم گفت: مبنای ما حفظ حقوق مردم ایران و حفظ عزت و سربلندی کشور و رفع موانع ظالمانه ای است که برای پیشرفت کشور فراهم شده است.
وزیر امور خارجه ابراز امیدواری کرد که با لطف خداوند متعال و حمایت مردم و مسوولان کار به پیش رود.
پایان پیام/
نظر شما