فردوسی پور از عمق دانش افروغ گفت

خبرگزاری شبستان:مراسم رونمایی از دو کتاب عماد افروغ با حضور دکتر حمید پارسانیا، دکتر محسن الویری، دکتر خان‌محمدی، و چند تن از نمایندگان مجلس برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، در ابتدای این مراسم، سجاد نوروزی، رئیس فرهنگسرای شفق، به فلسفه سیاسی-اجتماعی تئوریزه شده در این آثار اشاره کرد و گفت: یک روح آرمان‌خواهی و عدالت جویی در این کتاب‌ها، موج می‌زند.

 

وی افزود: کتاب «فریادهای خاموش، روزنگاشت تنهایی»، نشانگر پراکسیس روزانه دکتر افروغ است و آنتی تز مناسبی برای شکاف بین نظر و عمل در جامعه ماست.

 

حجت الاسلام دکتر خان‌محمدی، اولین سخنران مراسم بود با اشاره به ویژگی‌های منحصر به فرد این کتاب‌ها، بیان داشت: افروغ بر نکته‌ای کلیدی در این کتاب تاکید کرده که ضمن اعتقاد به رئالیسم در جهان واقعی، همواره باید احتمال خطا را در نظر بگیریم.

 

وی افزود:‌ کتاب «فریادهای خاموش، روزنگاشت تنهایی»، نشانگر خود واقعی افروغ است و خود واقعی افروغ، همین کتاب است.

 

خان محمدی، حضور اساتیدی همچون افروغ در حوزه علمیه را بسیار موثر دانست و ادامه داد: نقش ایشان در حوزه این است که برای ما ایجاد سوال می‌کنند.

 

وی مطالعه این کتاب را برای درک نظرات و نظریات بعضاً پیچیده افروغ مناسب دانست و اضافه کرد: ما در این کتاب می‌توانیم مختصات زندگی و فکر یک روشنفکر دینی را از نزدیک مشاهده کنیم.

 

دکتر خان محمدی به اخلاق علمی عماد افروغ هم گریزی زد و گفت: در این کتاب می‌بینیم که بر خلاف رویه‌های موجود در دانشگاه‌ها، افروغ با دانشجویان رابطه‌ای بسیار صمیمی دارد و می‌کوشد از شکل‌گرایی‌های موجود که محیط مارا به انفعال کشانده فاصله بگیرد.

 

حجت‌الاسلام محسن الویری، سخنران بعدی این مراسم بود که در ابتدای سخنانش بر دِین جامعه نسبت به افرادی همچون افروغ تاکید کرد و گفت روحیه حماسی و باطل ستیزی و ذهن روش مند و تئوریک دکتر افروغ همواره برای من درس آموز بوده است.

 

وی در ادامه به به کتاب توحید گرایی و صلح، اشاره کرد و گفت: این کتاب، در برگیرنده چهار مقاله در حوزه رابطه ادیان با مفهوم صلح است. که کتاب چهار مقاله عروضی سمرقندی را به ذهن انسان متبادر می کند.

 

وی افزود: همانگونه در کتاب چهار مقاله عروضی سمرقندی بر تاثیر شعر در رفتار مردم و حاکمان اشاره شده، این کتاب دکتر افروغ نیز اگر توسط اهل قدرت و سیاست خوانده شود، می تواند باعث تجدید نظر شود و تاثیرات و برکات زیادی بوجود آورد.

 

این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: جوسازی‌ها و مدیحه‌سرایی ها، می‌گذرد اما آنچه می‌ماند همین نقدهای روشمند است که باقی به خیر خواهد شد.

 

الویری به مقاله دوم این کتاب اشاره کرد و گفت: تناظر صلح و دین در ادیان ابراهیمی، به خوبی در این کتاب، توضیح داده شده و اثبات می‌کند که دین‌گرایی واقعی به صلح می‌انجامد.

 

وی به صلح گرایی نظام جمهوری اسلامی در عین اعتقاد به مبارزه اشاره کرد و گفت: دکتر افروغ در کتاب توحید گرایی و صلح، به خوبی این «معما نما» را توضیح داده اند و حل کرده‌اند.

 

وی همچنین تمایز میان صلح منفی و مثبت در این کتاب را بسیار هوشمندانه دانست و گفت: صلح منفی، صلحی شکننده است که به ادامه جنگ می‌انجامد، اما صلح مثبت صلحی است که تأمین کننده آرامش و سلامت و امنیت است و مراد ادیان الهی از صلح، همین صلح مثبت است.

 

حجت الاسلام الویری اضافه کرد: برای حفظ صلح پایدار، آنگونه که در این کتاب اشاره شده، باید از هویت های فردی و محلی و ملی، حمایت کرد.

 

وی در پایان سخنانش به اعتراف صادقانه عماد افروغ اشاره کرد و گفت: به این اعتراف صادقانه مولف به عنوان یک انسان دیندار و خداپرست، باید توجه ویژه ای داشت که می‌گوید در طول تاریخ برای مشروعیت بخشیدن و ادامه جنگ، تفسیر های زیادی از خدا صورت گرفته است، اما سوال اینجاست که آیا همه این تفاسیر با مسیر خداگونه شدن انسان تناسب دارد؟

 

در ادامه، روبرت بیگلریان نماینده ارامنه اصفهان در مجلس، خاطرات خود از دکتر افروغ در مجلس هفتم و روحیه او اشاره کرد و گفت: علاقه به برجسته کردن اخلاق در سیاست، ویژگی و هدف همیشگی دکتر افروغ بوده و هست، ولی هنوز افکار و نظرات او به خوبی، شناخته و فهمیده نشده است.

 

وی تمایز بین حق و مصلحت، نقد درون‌گفتمانی، ذات‌گرایی، خداگرایی و عدالت گرایی را کلیدواژه‌های همیشگی زندگی علمی و عملی دکتر افروغ دانست.

 

پس از بیگلریان، نوبت به سید هادی حسینی، نماینده مردم قائمشهر و جویبار، رسید. او از حضور چندین ساله عماد افروغ در روستای «لفور» مازندران گفت و اضافه کرد: مردم این روستا بسیار ساده و با اخلاق و هستند و جنس افروغ، نیز عجین شده با سنت و مذهب و اخلاق همین مردم است، او یک روشنفکر دینی برخاسته از مردم است که اخلاق در کتاب‌هایش محوریت دارد.

 

از نکات جالب این مراسم، حضور عادل فردوسی پور به عنوان، شاگرد عماد افروغ در مقطع دکترا بود که فضای متفاوتی به جلسه داد. فردوسی‌پور در سخنانی کوتاه، به سطح و عمق دانش دکتر افروغ اشاره کرد و نام استاد واقعاً برزنده اوست.

 

وی به برنامه پارک ملت با حضور عماد افروغ اشاره کرد و گفت: این برنامه برای چند هفته، برنامه نود را از صدر توجه مردم خارج کرد!

 

آخرین سخنران این مراسم، دکتر حمید پارسانیا بود که ضمن مهجور دانستن حقیقت در جهان امروز، تاکید کرد:‌ علم مدرن، یا حقیقت را انکار می‌کند یا به ناکجاآباد تبعید می‌کند که این مسئله ناشی از عقلانیت ابزاری‌ست.

 

پارسانیا افزود: حجم عظیم فعالیت‌های ژورنالیستی در در سه دهه اخیر صرف این شده که فقدان حقیقت و مدارا را، به عنوان یک حقیقت مطرح شود.

 

وی اضافه کرد: در نگاه مدرن، ظرفیت اسلام و ادیان الهی برای ایجاد صلح نادیده گرفته شده و حتی ادیان، به عنوان به ضد صلح بودن متهم شده‌اند.

 

عماد افروغ نیز پس از آن درباره شرایط نگارش کتاب «فریادهای خاموش، روزنگاشت تنهایی» توضیحاتی داد و با اشاره به کتاب «توحید گرایی و صلح»، گفت در بخشی از این کتاب تلاش کرده‌ام شیطنت و ستیزه‌گری هانتینگتون در نظریه برخورد تمدن‌ها را نقد کنم.

 

در انتهای مراسم، سخنرانان، از دو کتاب عماد افروغ، رونمایی کردند که با تشویق حضار، همراه شد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 371199

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha